Sistem prindere perdele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Ciuf, excelente siet-uri, multumesc frumos!!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daveco spune:

quote:
Originally posted by anacami

Buna,
Daveco, indraznesc sa iti cer sfatul!
Vreau si eu perdea in sufragerie.
Sufrageria este vopsita intr-o nuanta apropiata de cea a piersicii, mobila minimalista nuanta cires, canapea alb-spre crem.
Voi ce perdea-draperie-galerie ati pune, ce culori si materiale?
Multumesc anticipat!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)

culorile le-am inteles.daca ai canapea asa deschisa la culoare trag concluzia ca esti o persoana pretentioasa.eu iti spun ce as face daca as avea un interior ca al tau.
-daca as avea mobile lipite de peretele cu perdeaua sau care ar obtura vederea in intrgime a peretelui vitrat as pune perdea doar in dreptul geamului cu 10 cm de o parte si de alta a acestuia.in caz contrar as putea pune pe tot peretele.daca de ex peretele are 4 m si geamul doar 1,5 ori 2 m as pune perdea in dreptul geamului si restul as completa cu plante inalte care sa faca incaperea sa respire ,sa simt prospetime.mai departe...
-as alege voal organza simplu (eventua mai gros)in culoarea peretelui (somon ,peach ce ai tu)si la draperie as alege culoarea mobilei si ca material tafta.p[erdeaua as coase-o fara sa tai din ea ci partea de sus as ornamenta-o cu paspoal culoarea draperiei pe care as prinde-o din loc in loc(cam la un metru distanta)cu nista funde tot din daperia asa fel incat sa se formeze niste drapaje.draperia as pastra-o simpla doar cu un tiv de vreo 12 cm in partea de jos.tivurile laterale le cos de 2,5 3cm.daca ai canapea asa deschisa pastreaza resturile de perdea si draperie si confectioneaza niste perne fantezie ca sunt la mare cautare.au sa-ti faca contrast placut cu canapeaua si in felul acesta ai sa-ti imbraci camera foarte deosevit .sa stii ca prima data cand intri intr-o incapere ochii cad pe perdea spre lumina.deci...inca ceva .eu cred ca mi-as pune o galeria din fier forjat intr-un auriu patinat ori aramiu.capetele de galerie le poti alege mai tehno sau mai romantice in functie de atmosfera pe care vrei sa o creezi.mai poti alege pentru draperii carlige de drapaj cu care le poti prinde de perete in lateral cu bride cofectionate tot din materialul de draperie.as putea sa-ti mai zic multe dar sa nu exagerez.defapt eu vreau sa accentuez ca vine vremea sa-ti pui perdele,este o investitie mare si te duci la cineva care le coase ca pe cearceafuri si a terminat cu tine cand defapt cu putin efort poti face niste lucruri care sa te lase cu gura cascata doar sa vrei sa-ti faci meseria cu placere si clientul sa fie multumit si sa zambeasca cand le vede la geam.sa-i umpli casa de frumos.daca vrei sa mai intrebi ceva cu mare placere.pot sa te ajut sa le faci cerand exact ce trebuie de la cine ti le va confectiona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Gabrielama, uite doua poze cum am eu la doua camere:
1,
2
Cer scuze pentru prima poza, nu imi iesi prea clara.
Edit pentru Anacami: am adaugat doua poze de la parintii mei. Ei au culoarea piersicii pe pereti.
http://good-times.webshots.com/photo/2567870990082837760fveMzB
http://good-times.webshots.com/photo/2025064820082837760KbSEfR
Numai bine

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Daveco, Ciuf, va multumesc!
Daveco, imi plac lucrurile simple si moderne., dar cat mai bine finisate.
Intrebari? La ce raspuns mi-ai dat se vede ca esti super-profesionista, m-ai lasat masca! Te ocupi si de design interior?
Nu ma gandisem la culoarea perdelei in ton cu vopseaua si la cea a draperiei in ton cu mobila; este o idee excelenta.La fel, nu ma gandisem la pernute - chiar o sa iau putin mai mult material sa mi le confectionez. Super!

Dupa sarbatori vreau sa incep operatiunea "perdele", poate revin cu poze!
Multumesc inca o data!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by anacami

Daveco, Ciuf, va multumesc!
Daveco, imi plac lucrurile simple si moderne., dar cat mai bine finisate.
Intrebari? La ce raspuns mi-ai dat se vede ca esti super-profesionista, m-ai lasat masca! Te ocupi si de design interior?
Nu ma gandisem la culoarea perdelei in ton cu vopseaua si la cea a draperiei in ton cu mobila; este o idee excelenta.La fel, nu ma gandisem la pernute - chiar o sa iau putin mai mult material sa mi le confectionez. Super!

Dupa sarbatori vreau sa incep operatiunea "perdele", poate revin cu poze!
Multumesc inca o data!

nu trebuie sa iei mai mult material pentru ca iti ramane superdestul de la croitul draperiilor sa faci perne pentru toata casa.vei avea destul si pentru bridele de prins draperia.daca vrei sa mai ornamentezi pernele cu ceva material de perdea iti va ramane si de acolo destul.sa ai spor.fa-ti mai multe schite si asa solutia pe care o vei alege va fi mai aprofundata.intr-adevar sunt profesionista.poti sa ma mai intrebi.pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

Buna fetelor,

poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Cum se plateste cusutul perdelelor la croitorie? Adica ce inseamna "un metru liniar"?
Multumesc si va urez Sarbatori Fericite!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Trin

Buna fetelor,

poate ma ajutati si pe mine cu un raspuns: Cum se plateste cusutul perdelelor la croitorie? Adica ce inseamna "un metru liniar"?
Multumesc si va urez Sarbatori Fericite!

Poze

iseamna ca daca ai luat 8 m de perdea platesti 8 m liniari de cusut cjhiar daca tu o incretesti in final pentru o galeria de 4 sau de 3,5m.te rog sa-mi zici si mie ce pret ai avut de cusut fara rejansa ,masuratori,conceptie ,instalare pe pozitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Daveco, cam de cate ori mai mult trebuie sa iau perdeaua si draperia fata de lungimea peretelui? Unii zic de 1.5, altii de 2 ori mai mult!
Si daca tot a venit vorba de preturi, cam cat costa in mare ml de organza si cel de tafta? am vazut si in Mall la peste 1 mil, tot pe acolo in Praktiker si Brico, dar am vazut si la vreo 4-6 sute in Victoria, dar nu stiu cat de bune sunt materialele (adica daca contin exact ce spun ei, si nu sunt cu poliester- ca mai nou am vazut din poliester "tip organza").
Voi de unde le cumparati?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trin spune:

quote:
Originally posted by daveco

iseamna ca daca ai luat 8 m de perdea platesti 8 m liniari de cusut cjhiar daca tu o incretesti in final pentru o galeria de 4 sau de 3,5m.
O sa incerc sa dau in exemplu ca sa inteleg mai bine:

Am o bucata de material de 2m latime ("inaltime") si 1m lungime. Vreau sa fac o perdea din ea (nimic special, o perdea dreptunghiulara, din voal). Am nevoie de urmatoarele cusaturi:
2 cusaturi (tivuri) pe ambele laturi de "inaltime" --> 2m x 2 cusaturi
1 cusatura (tiv) pe latura de jos --> 1m x 1 cusatura
1 cusatura (tiv) pe latura de sus (unde va fi rejansa) --> 1m x 1 cusatura

Care va fi lungimea taxata (metrii liniari) sau costul unei asemenea lucrari (sa presupunem ca 1m liniar = 1 RON (10.000 ROL) )?

P.S.: Daca se dau 2 cusaturi (tivuri) pe fiecare margine (pentru a fi marginea mai trainica sau, eventual, mai frumoasa), se modifica in vre-un fel pretul?

Multumesc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Trin

quote:
Originally posted by daveco

iseamna ca daca ai luat 8 m de perdea platesti 8 m liniari de cusut cjhiar daca tu o incretesti in final pentru o galeria de 4 sau de 3,5m.
O sa incerc sa dau in exemplu ca sa inteleg mai bine:

Am o bucata de material de 2m latime ("inaltime") si 1m lungime. Vreau sa fac o perdea din ea (nimic special, o perdea dreptunghiulara, din voal). Am nevoie de urmatoarele cusaturi:
2 cusaturi (tivuri) pe ambele laturi de "inaltime" --> 2m x 2 cusaturi
1 cusatura (tiv) pe latura de jos --> 1m x 1 cusatura
1 cusatura (tiv) pe latura de sus (unde va fi rejansa) --> 1m x 1 cusatura

Care va fi lungimea taxata (metrii liniari) sau costul unei asemenea lucrari (sa presupunem ca 1m liniar = 1 RON (10.000 ROL) )?

P.S.: Daca se dau 2 cusaturi (tivuri) pe fiecare margine (pentru a fi marginea mai trainica sau, eventual, mai frumoasa), se modifica in vre-un fel pretul?

Multumesc.

Poze

deci eu am spus ca taxez perdelele pe metru liniar de perdea.perdeaua ta ar costa la mine 4 ron +2ron rejansa=6ron.

Mergi la inceput