febra de 3 zile neincetat

Fetelor am o problema care nu mai stiu cum sa ies la liman
baietelul meu de 1 an si 7 luni mi-a inceput febra intr-o vineri seara cu 38,7,-39 am folosit sup.efferalgan care nu au avut nici un efect si am continuat cu novalgin din 8 ore ,dar prob este ca nu i-si fac nici astea efectul corect am fost la medic si mi-a dat keflex si novacalmin sa nu intrerup si impachetari ceeea ce nu mi-a explcat cum se fac? impachetarile? cu prosopul caldut nu? caci rece nu il accepta sigur,
azi e atrea zi si la fel, a inceput de adoua zi si cu scaune moi posibil or fi de la masele medicul a spus ca are rosu ceva in gat dar ar vrea saracutul sa manance paine
prob este ca e si pretentios la mancare si avea greutatea standard si acum cred ca mi-a slabit dela 1 kg,,, poate chiar 2
ce analize i-mi recomandati sa-i propun medicului? caci eu nu snt multumita de asta de 3 zile maine e apatra si el nu cedeaza din febra + am uitat sa va spun mai i-mi si vomita daca mi-a luat ceai s-au un pic de painica,,
va rog ajutati-ma invatati-ma ce sa sp[un doctorului
maine ma voi duce la el iar fara bebel, sa-i spun ca nu cedeaza febra nici cu novacalmin,, si mia i-mi si vomita si scaune moi nu are bubite pe corp, e normala culoarea.,
va multumesc mult
Raspunsuri

claujro spune:
Noi cu Matei, saptaman trecuta am patit acelasi lucru. Era vineri cand a inceput febra, el era la tara cu bunica si au venit urgent acasa. Alergase, fara caiula, toata ziua in curte etc. I-am scazut febra cu un supozitor cu Novocalmin si degeaba, reaparea. Eferalgan/Nurofen, doar pe moment il ajutau. Am recurs la Algocalmin fiola si intr-adevar a fost mai eficient.
Am dus-o asa pana duminica dimineata (noaptea varsase si se plangea ca-l doare burtica desi nu mancase absolut nimic, refuza cu indarjire tot)cand l-am dus la Gr. Alexandrescu la ORL. Verdictul: Rinofaringita acuta. MI-a dat asa: Nurofen, Tantum verde spray,ser fiziologic (desi nu avea mucisori) si antibiotic Unasyn ( sa i-l dau abia de marti daca tot persista febra).
Bineinteles ca febra nu a cedat, venea si pleca si luni seara nu am mai rezistat si l-am trecut pe antibiotc. Vedeam cum se ofilea pe zi ce trece, nu manca, avea ochisorii umflati si sus si jos, nu imi placea cum arata. Si dupa 3 zile, Matei alearga si toapie iar ca inainte. Si manaca bine acum...
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei

alinutza spune:
Ionelaf, bebele tau varsa din cauza febrei probabil ,deci daca nu scade febra nu se vor opri nici varsaturile.Problema mare,dupa parerea mea este deshidratarea in urma varsaturilor si a scaunelor moi.De aceea este f. important sa-l hidratezi cu cantitati mici de ceai sau apa plata,administrate cu lingurita.Painea nu este indicata ,incearca covrigi mai tari,orez fiert si ceai de menta.si ia-l si pe el la medic sa fie consultat din nou.Sanatate multa.

ionelaf spune:
va multumresc mult mamicilor
azi am fost iar la medic caci nu puteam sa-l vad pe zi ce trece cum se ofileste ca o floare
mi-a recomandat din nou Keflex 250 ml. si 4 biseptol smecta si numai ceai de menta
ce sa zic azi e apatra zi si fevbra vad ca nu mai are putere mai da cate o furie ferbinte si se opreste,cica ar avea incontinuare gat rosu ,,,caci keflex lucreaza incet,,, am cerut sa-i fac analizele la spital si mi-a spus ca ma costa 1 mil. caci medicul pediatru spune ca nu are nimic,,, o sa platesc pana la urma,, asta-i lenea birocxratia medicii din Ro,,,
sanatate multa

gabrielle74 spune:
ionela dar copii au gratuitate .Daca vrei sa -i faci analizele cere-i sa ti dea trimitere pt exudat nazo-faringian dar il faci dupa ce intrerupi antibioticul cam dupa 7 zile ,altfel ii iese bine.
incearca sa-i faci la sanepid,sau o clinica privata cum ar fi LOTUS ,din berceni,sau unde vrei tu.

ingridnen spune:
Am avut si noi febra miercuri-joi-vineri, maxima a fost de 40,3 .
Impachetari cu prosoape cu apa la temperatura camerei (25-26 grade), de la burtica in jos. Supozitor cu Novocalmin, antitermice din 4 in 4 ore, antibiotic Ceclor - acesta a fost tratamentul.
Pediatra spune ca e o epidemie.
Acum e OK, l-am dus la gradi.
A facut diaree de la antibiotic - i-am dat Enterol (pentru refacerea florei intestinale). e mult mai bun decat Smecta, si la gust...
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni

monaraus spune:
daca febra dureaza de 3 zile desi e sub tratament, nu e de glumit; trebuie neaparat sa mergi cu copilul la alt medic; eu asa am patit cu fetita mea care, din cauza incompetentei unor medici (vreo 4 pe care i-am consultat), abia unul (al 5-lea la care am fost) a stiut sa o diagnosticheze cu pneumonie!!!! multa sanatate!

monaraus spune:
scuzati-mi incoerenta, am vrut sa spun ca din cauza incompetentei acelor medici fetita mea a facut pneumonie....daca era tratata cum trebuie de la inceputul primelor semne de boala, nu ajungea la asta.....si doar un medic din 5 a stiut ce are......DECI

mely_nda spune:
Mie medicul mi-a recomandat pt. febra sirop CALPOL. La noi ne-a fost foarte bun. Daca vrei sa-i adminisrezi si tu mai intai intreaba medicul.Sanatate multa.

ciuf spune:
Offf, fetelor ... Si noi ne luptam cu febra. Mi-a facut marti la pranz, asa un pic, vreo 38.5, i-am dat Tylenol si a fost bine pana noaptea la 11 cand avea 40. I-am dat de data asta Motrin care este un antitermic pe bataie mai lunga (tine vreo 6 ore) si a fost bine pana dimineata cand am mers la medic. Cica are un pic de rosu in gat si atat. Nu imi recomanda sa ii fac inca analizele de sange atata timp cat copilul intre febre se joaca, mananca si este voios.
Azi-noapte iar facui de veghe la el. O sunai pe pediatra si imi zise ca ea crede ca e ceva viral, nu vreo infectie in sange ca sa imi recomande niste analize. Normal febra ar dura 72 de ore. Daca dupa timpul asta tot persista febra atunci ne va trimite la laborator.
Ia spuneti-mi si mie ce sa ii pun in picioruse? Sosete inmuiate in apa cu otet? Comprese pe frunte nu accepta sub nici un chip.
Nici nu stiu ce sa mai fac. Dar simt ca o iau razna de la noptile nedormite si gandurile negre care le am.
Oi fi singura paranoica? Ca imi fac niste scenarii de te doare capul.
Va pup si doresc sanatate la toti bolnaviorii.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo