Oala minune

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Eu ma sperii de oala asta de cand o matusa a izbutit s-o explodeze, iar rezultatul a fost un aragaz facut praf, ferestre tandari inclusiv la bucataria vecinilor de sub ei, plus bucataria de zugravit integral. Si norocul a fost ca nu era nimeni in bucatarie...cand a facut BUM!!!

daniella4, sincer e prima data cind aud de explozia unei oale de presiune, desi cunosc f. multa lume care foloseste aceasta oala. Nu inteleg cum putea sa explodeze, caci are doua supape, din care una de siguranta. Doar daca n-a avut grija de ea si n-a curatat-o. De fiecare data cind se spala oala, se spala si cele 2 supape si se are grija sa nu se infunde.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Da, de supape era vorba, spunea si ea ca probabil ca s-a infundat. Oricum de atunci nimeni din familie nu s-a atins de oala cea minunata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Eu am primit una noua si frumoasa si de firma, da...am facut-o si eu cadou, ca mi-era frica tocmai de explozia cu pricina( o patise o cunostintza, putin a lipsit sa nu orbeasca sau mai rau..)

Insa aseara am fiert un rasol de vita pana mi s-a acrit si s-au aburit toate geamurile cu tot cu balconul deschis, asa ca...mi-as cam lua...ce ma sfatuiti, de care/de unde sa iau? Cca 6 litri maxim..

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi75 spune:

Multumesc de raspunsuri fetelor.Am avut ceva probleme cu calculatorul si a trebuit sa-mi iau alta unitate.Deci ...oala mea...se mai amana.
dar oricum m-ati convins ca merita investitia.

www.tickercentral.com/view/7a9b/1.png" target="_blank">Christmas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns skiper spune:

quote:
Originally posted by daniella4

Eu ma sperii de oala asta de cand o matusa a izbutit s-o explodeze, iar rezultatul a fost un aragaz facut praf, ferestre tandari inclusiv la bucataria vecinilor de sub ei, plus bucataria de zugravit integral. Si norocul a fost ca nu era nimeni in bucatarie...cand a facut BUM!!!

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"

Daniella4, in primul rand o oala normala, cand fierbi in ea, nu se umple pana in "gura", ci se lasa cateva degete pentru a nu da in foc.
Cu atat mai mult, nivelul maxim de umplere la o oala sub presiune este de trei sferturi, pentru evitarea riscului de infundare cu mancare a supapei de siguranta (modelele noi au cel putin doua supape de siguranta), deci reducerea riscului de explozie. Probabil matusa ta a pus o cantitate considerabila de mancarica la fiert, astfel nu s-a mai evacuat excesul de presiune si a bubuit.
In conditii normale, adica respectarea indicatiilor care le primesti odata cu oala, nu exista nici un risc.
De cand ma stiu avem in casa oala cu presiune care este folosita tot timpul la gatit.
Calitati: se reduce timpul de fierbere la jumatate; legumele si carnea isi pastreaza mult mai bine vitaminele.
Concluzie: nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie.

Razvan

Mergi la inceput