Poti lua medicamente daca ajunezi?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
alus spune:
Fetelor eu cred ca Karina are dreptate, oameni bolnavi nu pot intrerupe tratamentul, ganditiva ca nici macar mamele care sunt insarcinate sau alapteaza nu pot sa stea pe uscat. sunt sitiati pe care singurul Dumnezru si fiul lui inteleg. Este o prostie sa se creada ca daca vei lua un medicament si putina apa deja esti pagan nu credincios. Eu creda ca mai mult de jumatate de credincios nu tin cont si mananca si bea( in acea zi fara carne). Poate ma insel.
Alus + Julia
Poze Julia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Marilena12 spune:
Cand esti bolnav si ai nevoie de tratament nu este nevoie sa ajunezi daca nu poti. Cine are duhovnic stie ca acesta ii dezleaga, poate chiar de la post daca este mare nevoie de o alimentatie completa, oricum, antibioticul nu se ia pe stomacul gol, daca ai probleme cu acesta. Dumnezeu nu cere mai mult decat poate darui fiecare, dupa putere.
Sanatate multa, si chiar daca nu poti tine un post aspru, daca te rogi, te impaci cu toata lumea si faci milostenii in post, ai atins scopul postului. Stradania cat de mica face mult acolo, sus.
Mary si Anna Maria- 08.04.2006
Poze cu Anna http://new.photos.yahoo.com/marilenavladoianu/
miria_cristina spune:
Fireste, ca poti lua medicamente!
Exagerarea nu face bine niciunde!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
BillyBilly spune:
Angelinne, te rog ia medicamente!! Stii ca pana la Dumnezeu, te mananca sfintii, asa ca nu te crampona de post. Tu trebuie sa te simti sanatoasa. Postul, printre altele are rolul si de a-ti curata organismul de toxine, dar daca nu-ti tratezi problemele de sanatate, risti sa te cureti de tot. Si cred ca orice preot isi apreciaza mirenii in viata. Eu stiu ca postul este indicat doar persoanelor sanatoase.
Asa cum a zis si Miria, orice lucru in viata se face in limitele bunului simt.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by Karina
Mie mi se pare ca unele din voi cadeti in extrema.
Ramine sa renuntati la tratamente medicale si la interventiile chirurgicale.
Daca faci tratament antibiotic ce faci, intrerupi tratamentul ?
Zau asa, Dumnezeu nu cred ca s-a gindit nici la o treime din toate ce a nascocit omul ca restrictii... Dumnezeu e bun si milostiv, deci nu are cum sa ne impuna niste reguli care sa ne faca rau.
Karina+ Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Cand faci tratament cu antibiotice sau ai operatii de facut , nu ti post sau ajun, e logic , nu ? Corpul are nevoie sa fie hranit in aceste situatii.
Dar cand esti sanatos, e alta poveste.
Noi 2 singurei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Crinutz/Crinutz.jpg)
Crinutz spune:
Pe orice preot ai intreba iti va raspunde ca exista situatii in care postul nu e necesar adica atunci cand esti bolnav, pt copii si batrani, femei gravide etc. Deci situatii in care organismul este pus in pericol. Poti lua linistita pastile si poate ar trebui si sa mananci pt ca o pastila luata pe stomacul gol nu e in regula; Dzeu nu e absurd! Intentia ta a fost buna si asta conteaza.
edit: vad ca unele persoane nu se pot limita la a da un raspuns normal si decent la o intrebare la fel de decenta (de ex. Xenocid care nu stiu ce cauta pe aici daca nu ii convine nimik legat de Dzeul nostru ortodox - ca sa ii zic asa).
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"