dupa cel iau de la cresa incepe revolutia

dupa cel iau de la cresa incepe revolutia | Autor: 73daria

Link direct la acest mesaj

Am un baietel de 1.11 luni, este la cresa de app.3 luni, am depasit perioadele critice cu stoicism, dar acum ma confrunt cu o problema, care nu reusesc sa-i dau de capat.Baietelul meu este la cresa Ciobanasului, care este relativ departe de casa si trebuie sa schimbam 3 mijloace de transport pana acolo. Seara cand il iau in jur de 17.30, dupa ce ii dau gustarile si sucul, nu reusesc sa-l linistesc pe tot drumul pana acasa.Are un comportament aproape isteric, este f agitat, in autobuze se tavaleste pe jos, daca-l tin in brate se da pe spate, daca-i atrag atentia catre ceva, nu-l intereseaza, ii dau sa scrie pe caietele, dar se calmeaza pt. 1-2 min.....Am crezut initial ca problema este la cresa.Doamnele spun ca mananca tot, doarme 2 ore, se joaca frumos cu copii, in general un copil mai activ.ATUNCI UNDE-I PROBLEMA? Cine s-a mai confruntat cu problema aceasta , va rog sa-mi spuneti cum ati procedat. Cu baietelul nu pot comunica, nu vb. f. multe.( nu stiu daca este esential, eu il cresc singura).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Alexandra mea (2 ani si 8 luni acum) merge la gradinita tot cam de 3 luni. De abia acum si-a revenit la normal si ea merge la program scurt, aproape de casa, la 12:30 e acasa, mananca si se culca. Era agitata seara, respingea pe toata lumea in afara de mine, cum veneam acasa se lipea de mine si nu ma mai lasa nici sa rasuflu, vroia numai in brate.
Nu-ti mai povestesc ce indignati erau bunicii (socrii mei) ca-i respinge, iar taticul a trecut cu stoicism prin aceasta incercare. Ca si mine, de altfel.

Deci, s-ar putea sa fie normal.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Noi am incercat sa mergem la +2 ani, dar ne-am oprit datorita bolilor, iar anul acesta am revenit. AM observat ca la inceput fata mea avea un comportament treatal as spune, se vdea ca copiase gesturile rele de la alti copii. Noi suntem mai mari, ce-i drept, am certat-o si acum e altfel!

Tu, cat de stressata esti in viata de zi cu zi? E posibil sa se rasfranga asupra lui toata oboseala ta! Cand eram ca voi, eu imi reluasem serviciul, fata statea acasa cu buni, si erau seri cand incercam sa ma detasez de prb de servici, iar fii-mea incepea sa tipe uneori, se enerva, parca simtea ca nu sunt relaxata, chiar daca eu incercam sa ma joc cu ea!
Eu, tind sa cred, ca la aceasta varsta, inca simt starea mamei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Baietelul meu cel mic are 3 ani si 4 luni si merge la o gradinita.Acum citeva luni imi facea cam ce face baietelul tau.Vreau sa-ti spun ca eram tare ingrijorata,am crezut ca are probleme ,vroiam sa merg cu el la psihiatru.
Am discutat cu patronul de la gradinita,un tip foarte receptiv la problemele semnalate de parinti.A incercat si el sa-i explice anumite probleme ,asa pe intelesul copilului ,si vreau sa-ti spun ca incet ,incet ,cel mic si-a revenit.E asa de vesel cind merg sa-l iau si ma dragalaseste,parca e alt copil.
Care a fost concluzia mea:ca iti trebuie f multa rabdare si tandrete in relatia cu un copilas,sa nu te simta stresata .Asta in cazul in care te-ai asigurat ca acolo la gradi este totul bine ,adica doarme suficient,maninca si are toate conditiile necesare dezvoltarii unui copil.

EVE

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 73daria spune:

multumesc mult pt. raspunsuri, dar sincer, chiar nu inteleg cel necajeste.Pt. ca de la un copil f.energic, la un copil foarte agitat, este cale lunga. Nu stiu ce poate sa-l nemultumeasca,pt. ca este clar ca ceva il necajeste. dar nu pot sa-mi dau seama si la cresa pare totul ok.rabdare am, dar nu vreau ca situatia asta sa se prelungeasca la nesfarsit........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Nu te speria, tine doar de adaptare, adica acea constanta, stii tu programul cu care ei vor sa fie siguri ca se intalnesc in fiecare zi...
Si Adi a facut exact la fel si i-a luat vreo 2-3 luni pana s-a potolit si a devenit foarte iubitor cand vin sa-l iau.
Noi am mers la cresa mai intai si s-a obisnuit repede. Dupa un timp, facea foarte urat cand veneam si putema sa plecam numai odata cu educatoarea acasa (nu pleca mai repede nici mort, ne stia toata cresa).
A trecut ceva si incetul cu incetul nu s-a mai purtat asa. Dar eu am fost tot timpul calma si am incercat sa-i distrag atentia cu ceva( ii ducema o bomboana care ii placea, o jucarie care o scoteam cand plecam, etc)
Cand am inceput gradi, era foarte prietenos, dar dupa acomodoare iar a inceput sa urle cand veneam sa-l iau, de fiecare data era un circ sa-l duc acasa... Am reusit totusi sa trecem peste, dar tot asa ca si atunci cand avea 2 ani. Nu la-m ignorat si nici n-am ras de el dar am incercat sa-i tot explic ce si cum (evident, cand ma lasa sa vorbesc si ma si asculta).
Acum iar e Ok, cand vin fuge spre mine si ma ia in brate si se bucura ca il iau. Desi, a fost o perioada in care ma certa ca dece vin sa-l iau asa repede... Asta desi veneam la aceeasi ora...
Deci, rabdare si o sa intre in normal.
Te asigur ca nu are nimic copilul ci doar e o faza prin care va trece.
Va pup,
Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput