Cirese de Mai-Iunie ... cu bancurile lor (28)
Raspunsuri - Pagina 12
mikiion spune:
quote:
Originally posted by ama_kaly
Lyly super idee ai avut cu concursul! Sunt de acord si cu regulile! De cereale..asta vroiam sa intreb si eu, bine ca ai intrebat..astept sa ti se raspunda tie.Eu i-am luat Nestle cu 5 cereale si am citit pe ele ca se prepara cu lapte si al meu nu mananca lapte praf, numai san.Clar eu n-o sa ma mulg sa ii fac lui cereale, asa ca astept sa vad cum se prepara cu iaurt.In prima seara i le-am dat asa simple cu apa si le-a halit imediat..are ceva?
Acum i-am luat grau banane si lapte si m-am uitat special pe cutie sa scrie ca se prepara cu apa..[/purple]
Eu de Seby (27 aprilie 2006)
Poze mami, tati si Seby
Erik Sebastian[/b][/font=Comic Sans MS]
Cei de la Nestle au aici 2 tipuri. Unele cu lapte integrat la care adaugi doar apa. Si altele fara la care adaugi lapte sau apa sau suc.
Dar fii atenta ca cele cu lapte deja integrat au lapte de vaca( la mine scrie lait ecreme, sau milk silk parca in engl. Ne-a avertizat la dispensar. Si poate provoca , daca e cazul, alergie la laptele de vaca. Dar f. putini copii au alergia asta. Cam 2 la suta. Dar exista.
Pt. inceput noi am inceput cu cereale de orez ca sunt mai usor acceptate. Am gasit unele biologice facute in spania ( impachetate pt o marca locala) . Cand am trecut pe cereale tot din orez de la nestle s-a cam constipat. Si eu aveam un copil diareic. Nu imi inchipui ce se intampla cu un copil cu tendinte de constipatie.Asa ca am revenit la cele scumpe biologice. Cel putin pana bag legume in alimentatie , la 6 luni fix.
Cantitatea : am ajuns acum la 2 mese de 3 linguri fiecare( 60 ml aprox , adica 1/4 cana cereale uscate.Sapt. viitoare incep cu legumele. Si la fel ma opresc la 3 linguri de 2 ori pe zi. V-am trimis mai de mult o schema in contul comun. Scria acolo si cantitatile.
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
mikiion spune:
quote:
Originally posted by LYLY809quote:
Originally posted by mikiion
Am pus toate pozele. facute de fotograf.aici
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
Virsta Mark
super, pozele cu bandit mik... ca sa va dau un exemplu de poza haioasa, cea cu bandana si cu bratele incrucisate mi-a starnit mie rasul
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006
Si mie imi place.E poza lui de motociclis( motard) mafiot. Ii lipseste tatuajul.Dar, logic, nu e p. concurs.Ca n-ar fi drept. Il pandesc eu
Virsta Mark
EllaX spune:
Drum bun, Miti! Craciun fericit si Anul nou cu bine! Vezi ca poti trimite poza pentru concurs si de la un internet-cafe! Sa va bucurati de sederea in Romania!
Burtocika spune:
Sa scriu si eu repede, cat mai apuc; mai am de recuperat vreo 3 capitole, ca n-am avut timp deloc sa intru, "prietenii stiu de ce", iar cei care nu stiu le spun eu: AM INCEPUT DIVERSIFICAREA !!!
De fapt, am inceput-o de pe la 5 luni, timid, cu cerealele, care au fost acceptate relativ cu placere, dar nu in mod constant.
In primul rand sa multumesc tuturor celor care ne-au urat La Multi Ani la 6 luni: Arleena, DianaR, Iulyp, Shoricutza, Amiss_zip, Angelica_g, Puiudana2004, Lyly809, Diana79, CamiM, Doroti, Anileda, Ildi25 ... Sper ca n-am uitat pe nimeni, daca da, imi cer mii de scuze ! M-am simtit foarte bine citind urarile voastre, e placut sa vezi ca cineva se gandeste la tine, si m-a mustrat constiinta pt ca eu niciodata n-am avut suficient timp sa felicit pe cineva ... Sper sa ma revansez cumva fata de voi ... Pana atunci
Acuma, despre noi:
Avem probleme mari cu diversificarea. In primul rand, tot ce mancam mancam la biberon, ca la lingurita nu stiu cum sa-i dau ... M-am trezit la un moment dat ca bietul copil deschide gura la lingurita, dar de inghitit nu inghite nimic. Am asezat-o in scaunul de masa, dar cred ca e prea mica, nu se tine bine in fundulet, si tot ce ii dau cu lingurita scuipa. Voi unde ii asezati ca sa ii hraniti ? Vorbesc de bb mai nesiguri pe ei ...
Dupa cereale (orez simplu si 3 cereale de la Milupa), pe care cit de cit le accepta (dar are si zile in care sa nu le vada in ochi), am incercat supa de legume, facuta din morcov, albitura, dovlecel. O zi, 2 a mers, dupa care esec total. Urlete cumplite numai cand vedea biberonul. Am lasat-o balta.
Am trecut pe schema pediatrei, cu suc de morcov 10 - 20 - 30-40-50 ml, treptat treptat; l-a luat, parea cu placere. Tot din biberon, completare cu lapte. Cand am ajuns la 50ml, deci in ziua a 5-a, bag si 10 suc de mar, din ala galben, foarte dulce. In prima zi, l-a luat, dar s-a cam strambat. In a 2-a zi, la portia de 20, a inceput sa urle si n-a fost chip sa i-l dau, a baut laptele curat. Plus cacare la greu, 4-5 scaune moi, explozive, plus crampe, de mi-a fost agitata toata ziu; nici vorba sa-mi accepte cerealele in ziua aia. Am sunat pediatra, mi-a zis sa las sucul, sa-i bag direct pulpa de mar. Evident ca n-a mers, ca daca bietului copil nu-i place sucul, nu vad de ce i-ar placea pulpa !
Hai sa incerc sa i le coc. I-am copt marul, urlete si refuz categoric ! Hai a doua zi sa incerc cu banana, dupa schema dr. Marcu, daca nu ma insel, parca am vazut-o postata pe-aici. Succes partial, n-a refuzat, a luat vreo 2-3 lingurite, dar avea senzatia de voma, probabil era prea gros piureul. Il subtiez, ii mai dau 2-3 lingurite, plansete si urlete. cacare in continuare. Mai incerc si a doua zi cu mar copt + banana, nu refuza chiar categoric, dar se caca intruna.
Intrerup tratamentul, incerc sa-i dau supa de morcov, tot dupa schema dr. Marcu. Surpriza, ii place supa de morcov, chiar si cu pulpa (tot din biberon) !!! In culmea fericirii, ma apuc sa fac o cantitate mai mare, ca sa nu stau in fiecare dimineata sa pazesc 2 ore un morcov pana fierbe, blenduiesc, pun la congelator. A 2-a zi scot niste cuburi din congelator si ii fac iar piureut de morcov ! Dezamagire totala !!! Probabil Goanga mea a considerat ca ce-i prea mult strica !
Mai incerc a doua zi, refuz total. Incerc sa bag si albitura, refuz total.
Asa ca acum, la 6 luni si o saptamana suntem exact de unde-am plecat: nu avem decat un biberon cu lapte + cereale, si alea o zi da una nu, dupa cum i se nazare !!!
Am facut vaccinul de 6 lnui, si evident nu putem introduce nimic nou pana nu trec efectele, care sutn lipsa de pofta de mancare si ... toane, in general.
Eu sunt super stresata ca suntem foarte in urma, si nu reusesc sa-i introduc nimic ! Am impresia ca ce i-ar place o strica la burta (s-a crucit pediatra cand a auzit ca s-a cufurit de la banana, ca cica asta constipa in general), iar ce i-ar trebui nu-i place. Din ce sa-i fac eu celebrele piureuri daca ea nu accepta decat morcovul, si ala din an in paste ? Plus ca albitutra am avut impresia ca o baloneaza ... Mai e cineva asa in urma cu diversificarea ca noi ?
Am impresia ca nici de la congelator nu-i place ... Vi s-a intamplat chestia asta ? Prinde oare un alt gust sau miros ?
Ce sa mai fac ? Nu mai stiu de unde s-o iau si sunt in culmea disperarii !!!
Amonar - spuneai ceva intr-un capitol mai vechi de o listya cu alimente pt bb, in functie de efectul lor in organism. Ma intereseaza si pe mine, in special daca se refera la balonare, pediatra mi-a spus ca s-ar putea sa aiba o colita de fermentatie mostenita de la mine si sa se baloneze mai usor (dar nu mi-a dat nici o solutie) ...
Va rog frumos, dati-mi si mie niste sfaturi, ca sunt disperata, si nici un doctor nu sta sa-ti spuna ce si cum, toti au scheme gata facute pe care le aplica la toti copiii, indiferent de specificul fiecaruia ...
Boghi
poze Goanga
si alte poze
LYLY809 spune:
Sper ca nu-l stiati...
Concurs de inteligenta ... :))
> Se ofera un premiu de 1 milion $ pentru cine va castiga marele
concurs
> de inteligenta al secolului .
>
> Protagonisti: Dalai Lama si Sylvester Stallone.
> Conditii: nu se scoate nici un sunet, doar prin mimica.
>
> Incepe concursul....
>
> Dalai Lama ii arata lui Sylvester Stallone un deget, dupa o jumatate
de
> ora de gandire SS ii arata lui DL doua degete....
>
> DL se concentreaza si dupa o ora de gandire ii arata lui SS trei
> degete...SS se ridica, face niste miscari usoare de relaxare, 20 de
> flotari si, dupa 3 ore de gandire, ii arata lui DL pumnul....
>
> DL da semne de nervozitate, transpira abundent, cere prin semne
> time-out, intra in pozitie de yoga si dupa 4 ore de concentrare ii
arata
> lui SS un mic cerc facut din degetul aratator si cel gros.....SS dupa
> semnul facut de DL are o reactie necontrolata, incepe sa rada si cu
> ultimile puteri ii arata lui DL un cerc imaginar desenat in aer de
> diametru evident mai mare.....
>
> Dupa acest ultim gest DL incepe sa planga, se prabuseste psihic si
> fizic, si-si recunoaste cu fair-play infrangerea....
>
> La final, conferinta de presa: presa il intreaba pe DL semnificatia
> gesturilor si motivul pentru care s-a dat batut....DL explica: "La
> inceput m-am gandit la unitate si i-am aratat un deget, dar SS foarte
> inteligent mi-a replicat cu dualitatea (2 degete); m-am concentrat si
am
> crezut ca gasesc solutia castigatoare aratandu-i trinitatea (3
degete)
> dar raspunsul lui SS a fost naucitor, mi-a aratat pamantul (pumnul).
Am
> intrat in starea de yoga, m-am concentrat la maxim si i-am aratat
> soarele, dar geniul lui SS m-a biruit desenandu-mi universul, ceea ce
> m-a facut sa ma recunosc invins."
>
> Presa il intreaba pe SS semnificatia gesturilor sale: "Ei bine, se
> destainuie Stallone, al dracu' nesimtit imi arata mie ca-mi baga un
> deget in c..., atunci i-am spus ca eu ii bag doua degete, dupa care
m-a
> enervat rau de tot cand mi-a zis ca-mi baga trei degete, si i-am zis
> ca-i bag tot pumnul. Apoi el mi-a aratat ca nu incape, ca are gaura
mica
> si i-am aratat printre hohote de ras ca se aranjeaza si i-o fac atat
de
> mare desenand in aer un cerc imaginar. Cred ca s-a speriat si s-a
> declarat invins. Atat am avut de declarat."
LYLY809 spune:
Bogdana, eu iti spun ce as face eu in locul tau. Mai intai nu te stresa, ia-o incet, ca nu-i bai ca esti in urma cu diversificarea. Referitor la supa, daca o refuza, incearca din nou dupa 2-3 zile, nu imediat. Incet-incet, se va obisnui cu gustul. Referitor la colita de fermentatie... e posibil sa o mosteneasca de la tine? Presupun ca fierbi foarte bine morcovul... cca o ora. Nu i-ai dat decat morcov? Eu i-am dat din prima supa preparata din: albitura, morcov, ceapa, dovlecel, ardei gras(am congelat atat dovlecel cuburi cat si ardei gras, taiat fideluta), i-am dat zeama plus dovlecelul si morcovul pasate. De la ceapa gustul e mai dulce...Apoi am adaugat rosia ( ceea ce nu-ti recomand pentru diaree) pe care am scos-o caci am constatat ca nu-i place. Apoi am adaugat cartoful(pe care din nou nu-l recomand, caci "scoate" afara). Alte legume( conopida, spanac, telina) le-am adaugat dupa ce dumnealui, bebelusul, s-a dat pe "brazda", adica a inceput sa manance regulat supa. Da-i cu biberonul deocamdata supa, apoi supa-crema din ce in ce mai grosuta. Rabdare. Se va obisnui.
Si eu m-am incapatanat cu sucul de fructe. Am renuntat pana la urma, caci imi faceam un car de nervi. La 2-3 zile incercam, dar nu prea aveam succes. Am trecut direct la piure de fructe, cate putin de tot. Cand nu vroia, il amestecam in lapte. Dar, ce te faci tu cu durerile ei de burtica...iarasi nu e cazul la tine. E bine ca i le dai coapte, dar coapte bine de tot... si incearca tot la 2-3 zile, 2-3-4 ligurite de piure, cat vrea ea, apoi astepti juma' de ora si-i dai iar lapte.
monicutza_bb spune:
Doroti milioane de pupici iubitei Natalita si tie multa putere sa treci prin toate mai usor. Sunt sigura ca se va rezolva si ca micuta va fi bine
Monica 5+ si de Alex (18 iunie 2006) si taticul Marian
Pozici Alexutu
Ce mari suntem noi
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
magghyc spune:
Lyly,
nu-s de ce, dar mie faza cu Dalai Lama si Silvester mi-a amintit de intentiile noastre de a diversifica plozii si reactiile lor.
Adica, ma gandesc, sa ai 6 luni si zi de zi sa ti se bage pe gat tot felul de chestii, care de care mai ciudate ca si compozitie si gust, cand tie iti place in mod clar si neabatut laptele ...cam urat din partea noastra, nu?
Acu sa vedem, cine se declara invins, noi sau misunatorii astia mici?
Noi suntem asa si asa... Ceva febra, muci cu carul, noroc cu batista bebelusului ca altfel era jale, mancat extrem de prost, caca verde ...nici nu mai stiu ce sa trec pe lista!
Noi mancam asa: para, piersica, conopida si dovleac. (cu dovleacul am ceva dubii, i l-am scos, a avut o usoara alergie). Si din cand in cand, cate o linguritza de cereale strecurata in lapte sau fructe.
De luni ii dau Brocoli, apoi sa vedem, probabil morcov...
Pupam livada. Sper sa revenim mai sanatosi pe aici!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic