Doar un chip fara riduri oglindeste frumusetea?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

quote:
Originally posted by mamy_taty

Suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu ,spune Biblia..

mamy_taty

OFF TOPIC, dar nu ma pot abtine.

Te sfatuiesc sa nu amesteci religia cu ciorba de perisoare...Hermeneutica biblica nu e pentru oricine.
Textul cu pricina nu se interpreteaza mot-a-mot(literal), ca de altfel mai toata Biblia..
"Chipul si asemanarea" se refera la caracter (cel ideal) nu la aspectul fizic.
Daca D-zeu ar avea doua miini si doua picioare ca mine, n-ar fi altceva decit o fiinta marginita...dar asta e alt subiect.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

quote:
Originally posted by Allure

Te sfatuiesc sa nu amesteci religia cu ciorba de perisoare...Hermeneutica biblica nu e pentru oricine.
Textul cu pricina nu se interpreteaza mot-a-mot(literal), ca de altfel mai toata Biblia..
Daca D-zeu ar avea doua miini si doua picioare ca mine, n-ar fi altceva decit o fiinta marginita...dar asta e alt subiect.

DA, DA!! Vreau si eu!! Cand deschidem un subiect despre asta Allure???

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Aveti dreptate, tot ce gandim se reflecta la suprafata. Un chip frumos este acela in care exista armonie intre trasaturi si aceasta armonie este data de noi; exista armonie daca ne acceptam, accentuand calitatile (pe care le poseda negresit fiecare persoana). Privirea, de exemplu, are mare importanta in fizionomie.

Am intalnit persoane la care ridurile de expresie erau foarte placute si chiar acestea le faceau mai atragatoare. Depinde doar de noi.

------------------------
"Love like you've never been hurt, sing like nobody's listening and dance like nobody's watching."
Eu si sotiorul meu iubit
Numaratoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

acum vreo 2 saptamani am facut un proiect pentru facultate legat de advertorialul Dove din revista Cosmo si descoperind acest manifest pentru frumusetea adevarata am ramas neplacut impresionata de rezultatele sondajului de acolo. Acum vad ca s-a mai echilibrat un pic rezultatul, in favoarea raspunsului "CORECT"
daca aveti timp, merita sa aruncati o privire!!!

nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
cu pui drag..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marusia spune:

Dragele mele ati atins un subiect cu vaste ramificatii.Ca sa raspundem ar trebui sa definim frumusetea.Caci de-a lungul timului frumusetea fizica si morala avut diverse acceptiuni.Dar fiindca era vorba de riduri,probabil ca la cea fizica va refereati,acea frumusete pe care o descopiri cu vazul.Aici lucrurile nu sunt batute in cuie,nu exista reguli foarte rigide,dar ca sa fim etichetate drept frumoase ,trebuie sa fim in primul rand ingrijite.Apoi trebuie sa corectam acele maruntisuri care nu sunt tocmai armonioase la noi prin haine adecvate,tunsoare sau machiaj.Atitudinea e cea care completeaza tabloul.Fiti increzatoare in voi...fiecare femeie e frumoasa,indiferent de varsta daca stie sa exploateze avantajele acelei varste.Ridurile apar la unele din noi destul de devreme,dar cu o ingrijire corespunzatoare nu apar in prim plan nici chiar la batranete.Am vazut femei de 60 ani frumoase si eu am 44 si nu ma mai sperie trecerea anilor ca la 30.Cat despre frumusetea sufleteasca....da,se vede pe chip.De fapt cred ca uneori ridurile apar si de la incrancenarea pe cineva...sau pe anumite situatii.Fiti bune...priviti-va in oglinda si fiti multumite de ce vedeti,caci daca voi va veti iubi si cei din jur vor face asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

marusia, recunosc ca replica ta m-a descumpanit un pic si simt nevoia de o clarificare. Ingrijirea asta exterioara de care spui tu ca avem nevoie pt. a fi frumoase "la prima vedere" eu o numesc "imagine". Imaginea este o aparenta frumusete, teoretic o femeie ingrijita este frumoasa, nu? Sa ma disecam pe mine, pt. ca alt exemplu nu-mi vine in cap si oricum sunt un exemplu sugestiv . Dupa cum am spus si mai sus, la 25 de ani eu ma simteam mult mai batrana si trupeste si sufleteste si probabil ca asta se reflecta prin chipul meu, daca acum chiar nu ma recunosc si nici nimeni alcineva nu ar spune ca este vorba de mine. Aparent, la 25 de ani, trupul meu era mult mai tanar, mai ferm, mai putine kg, eram mult mai cocheta (acum prefer naturaletea), eram in pas cu moda, cu frezurile, etc. investeam foarte mult in imaginea mea. Si totusi, tristetea se reflecta prin chipul meu ca soarele prin apa. Tot ceea ce faceam era dintr-o incercare disperata de a ma salva de la imbatranire, de care eram bineinteles convinsa si pe care o traiam cu varf si indesat. Acum prioritatile in viata mea s-au schimbat, dau valoare altor lucruri in detrimentul superficialei imagini, am mai adugat niste ani buni la cei 25 si totusi arat mult mai bine, (ridurile... care riduri??) ma simt mult mai bine si observ amuzata ca pe strada inca mai atrag atentia. Toate pt. ca in interiorul meu eu ma simt bine si acest bine se reflecta iarasi la suprafata, de data asta spre avantajul meu.

Dupa cum expui tu problema, frumusetea fizica exterioara poate exista si fara componenta ei sufleteasca, ceea ce nu pot spune ca se potriveste cu ceea ce am experimentat eu. Frumusetea cred ca este un ansamblu de trasaturi ale unei persoane, din toate punctele de vedere. Da, daca as fi barbat, mi-ar fi simplu, transant: e blonda, are picioarele pana la gat si pieptul pana la gura, e super frumoasa! Dar pana si barbatii au inceput sa ironizeze frumusetea "doar blonda". Nu cred ca merg una fara alta, daca vorbim despre frumusete.

Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Pareere mea este ca frumusetea unui on nu sta neaparat in look-ul lui.

DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002

FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BillyBilly

quote:

Eu una n-am curajul...Pe un asa subiect o sa ne scoatem ochii mai mult ca sigur...
E prea complex si lumea stie prea putin despre cele sfinte (...de regula cei care nu stiu deloc comenteaza cel mai tare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy_taty spune:

quote:

quote:
Originally posted by BillyBilly

quote:

Eu una n-am curajul...Pe un asa subiect o sa ne scoatem ochii mai mult ca sigur...
E prea complex si lumea stie prea putin despre cele sfinte (...de regula cei care nu stiu deloc comenteaza cel mai tare)

De ce sa nu ai curaj?Super ideea!Sa ne scoatem ochii?Am pretentii la tine!Dupa postari "pari" culta,ma faci sa imi schimb parerea..

mamy_taty

Mergi la inceput

[/quote]

De ce sa nu ai curaj?Super ideea!Sa ne scoatem ochii?Am pretentii la tine!Dupa postari "pari" culta,ma faci sa imi schimb parerea..

mamy_taty
[/quote]

MaMitzo, aia era o vorbire figurativa, ca sa zic asa... Nu s-a nascut interlocutorul care sa ma intimideze pe mine.
Dupa cum am spus, discutiile teologice reprezinta un teren minat chiar si pentru cei cu ani grei de studiu in domeniu. Am avut in trecut nenumarate polemici pe subiectul esentei dumnezeirii cu persoane super educate si s-a lasat cu "paruiala filozofica" (asta e tot o figura de stil )...Parerile sint impartite. Nu se poate ajunge la un consens.
Dovezile reale pentru a sustine o teorie sau alta sint practic INEXISTENTE. Totul tine de credinta. E drept ca in ecuatia credintei mele sint si niste factori reali, palpabili, dar ei fac parte din realitatea MEA, realitate oarecum subiectiva. Subiectivismul asta pe mine nu ma incurca, pe altii cu siguranta ca da.
Nu stiu daca ma intelegi...

Vorba englezului: "What for?"

Mergi la inceput