Cum platiti bonele
Am o intrebare
Cat sa platesc o femeie care merge sa o ia pe maria de la gradi pe la ora 17 si sta cu ea pana pe la ora 19,30. Sunt in mare dilema. Ea nu vrea sa imi spuna, si eu nu vreau sa ii dau prea putin sau prea mult.
Va multumesc pentru ajutor
Cristina si bebelina
bebe Maria
Raspunsuri
ingridnen spune:
Pentru 4 ore (sau ocazional 5 ore) platesc 2,5 - 3 milioane. Il ia pe Cristi la ora 13 de la gradi, il p limba 1 ora prin parc si il culca. O mai rog sa intinda si sa calce rufele (mai mult pe ale copilului)
Cand e bolnavior, trebuie sa stea 8 ore, atunci platexc 5 mil pe luna, impart la cate zile a venit (de ex. acum cand are febra mare si nu l-am dus la gradi.
Eu zic ca pentru 2 ore sau 2,5 ore e suficient 1,5 milioane.
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni
irinai spune:
Pentru 4 ore zi - plus calcat rufele ii dau 4,5 milioane. Si este foarte nemultumita. Plus 3 luni pe an concediu platit. Si m-a anuntat ca deja isi cauta in alta parte ca este nemultumita de salariu.
ingridnen spune:
irinai, am mai scris si eu putin mai devreme la alt subiect.
Fosta bona a lui Cristi lua 5 mil pentru 8 ore, fara nici un fel de menaj. Era nemultumita, ar fi vrut vreo 7-8 milioane. Dupa discutii neplacute am renuntat la serviciile ei. Au trecut mai mult de 2 luni de atunci si nu si-a gasit nici un alt "serviciu", sta acasa si ii pare rau ca nu mai e la noi (am aflat asta de la o vecina de-a ei care mi-a recomandat-o la vremea respectiva). Asa ca nu umbla cainii cu covrigi in coada ![]()
Ele cer, dar asta nu inseamna ca li se va da.... nici noi nu avem salarii uriase si avem toti munca de raspundere si incordare nervoasa 9 ore pe zi... fara pauze ....
Depinde si in ce cartier locuiesti, preturile mari sant in nordul capitalei. In zona unde stau eu (Tineretului-Pieptanari) cam acesta este nivelul: 5 mil pt. 8 ore fara menaj. O prietena plateste 6 mil. pentru 10 ore, cu menaj (mancare si calcat pt. toata familia, dat cu aspiratorul). Baietelul ei tocmai a implinit 3 ani.
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni
irinai spune:
Da, pe asta ma bazez si eu, ca nu gaseste in alta parte mai bine decat la mine. La noi deja a devenit o rutina de genul "daca nu imi mariti salariul imi caut in alta parte"...O tine asa de 3 ani , deci m-am obisnuit.
Stau intr-adevar in nord, unde salariile bonelor chiar sunt mai mari.
annablue spune:
Si eu vin sa va spun experienta mea. Am avut timp de 2 luni o astfel de bona, care doar il lua pe Adi de la cresa (la inceput) si staeau pe afara, maxim 3 ore (in vara). La inceput ne-am inteles bine, eram multumita de ea (nu facea nimic altceva, doar il plimba si se juca cu el).
In toamna am reluat relatia si dupa nici o saptamana mi-am dat seama ca incepuse sa faca figuri, ma repezea ca de ce o intreb eu tot absolut in legatura cu ce a facut cu el, unde asu fost, cu cine s-a jucat (m-am enervat cand l-am vazut lovit la ochi si ea il adusese in casa, nu imi zisese nimic si deja plecase acasa cand am descoperit eu) asa ca i-am dat papucii...
In conditiile in care ii dadeam 2 milioane doar pt ca il aducea si stateau in fata blocului sau in camera lui si se jucau... eu am zis ca e mai mult decat suficient pt 2,5-3 ore/zi.
Si asa cred si acum. Daca ii vei da mai mult sau vei fi nehotarata (si ea va simti asta) sunt sanse sa te santajeze mai tarziu, cum a incercat a mea. Eu insa m-am facut ca nu inteleg, ca doar nu se schimbase nimic in program si la scurt timp i-am facut vant...
Parerea mea.
Ana
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
LuisaTL spune:
D-ne iarta-ma, da' ce mult le oferiti voi bonelor in Bucuresti.
7-8 milioane /luna??? Mie mi se pare f mult, cred ca 3 mil e suficient. Dar ma rog nu ma mira nimic in ziua de azi.
Poti sa faci cariera ca bona...glumesc dar eu n-as da atatia bani. Mi se pare bataie de joc.
Consider ca viata e mult mai ieftina in Bucuresti decat la noi..provincialii.
Eu cred ca pt o ora, doua/zi mai mult de 1 mil pe luna...chiar nu merita.
Luisa si Dorothy (24 nov 2004)
paula2003 spune:
Si-au luat nasul la purtare. Sunt oameni care la da mai mult, le da si bani de concediu si le mai iau si cu ei prin lume(in concediu prin UE)
Asa ca...mai cautati si negociati. Eu dau 4.000.000 pe 10 ore. Mai pica si una alta..
Eu cred ca nu trebuie sa-i dai mai mult de 2.000.000
Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)
daniella4 spune:
Chiar ma intrebam cat sunt salariile bonelor in provincie. Sumele pe care le primesc in Bucuresti mi se par exorbitante.
LuisaTL spune:
Vizualizarea mesajului
Buna!
In provincie gasesti lejer o bona buna cu 3 mil...si sunt fff multumite. pt ca hai sa fim seriosi vin la tine acasa si stau cu copilul...are mancarea asigurata..ma rog.. ce ai si ce poti sa-i oferi. Indiferent cum ar fi sunt in general multumite.
In plus daca copilasul e maricel, 2-3 ani ...chiar si un an pt ca nu te solicita prea mult.
Eu sincera sa fiu chiar nu inteleg de ce va cer atat de multi bani... De pilda eu imi sparg creierii la birou 8 ore si ea sta bine mersi acasa, mananca ce-am mai bun pe-acasa, mai trage si un pui de somn cu copilul care doarme 2-3 ore...si sa-i dai si 8 mil..am dau doar un exemplu.
Au facut din asta o meserie. Greseala e a celor care le ofera mai multi bani si alte avantaje. Au incurajat "fenomenul"...
Nu vreau sa fiu inteleasa gresit dar se exagereaza...chiar prea mut...in Bucuresti cel putin. Dar ma rog daca castigi f bine n-ai decat sa-i dai cat iti cere. Problema e ca s-a ajuns prea departe. Si stiti de ce? Pt ca se castiga usor, e un loc de munca "caldut" daca il pot numi asa.
Ma bucur ca n-am apelat inca la serviciile unei "bone". Si de-ar fi sa apelez aici in provincie macar inca mai exista bunul simt si preturi rezonabile.
Sarbatori frumoase tuturor!!
Luisa si Dorothy (24 nov 2004)