Impotriva cancerului cervical
Raspunsuri - Pagina 5
Monica-Elena spune:
Vin si eu cu o intrebare. Daca am 37 d eani pot face acest vaccin? Lai parac tu il faci am vazut ce poti sa imi spui.
Nu am probleme doamne fereste dar am facut o fertilizare in vitro si stiu ca pers care au facut asa ceva sunt predispuse la aceasta problema. Au fost 75 de injectii cu hormoni in pregatirea tratamentului ptr fiv plus ani si ani de alte injectii si pastile tot pe baza d ehormoni ptr a avea un ingeras langa noi.
eliza_p spune:
Vesti bune!
Zice aici: http://health.msn.com/womenshealth/articlepage.aspx?cp-documentid=100154748>1=9033
ca se testeaza acum vaccinul si pentru grupa de varsta 26-45 ani si pentru barbati 9-26 ani.
corinadana spune:
Ptr cei asigurati (SUA) nu platesc nimic ptr acest vaccin.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Oana spune:
Da am vazut la televizor stirea zilele trecute au zis ca in 2 saptamani va aparea vaccinul si in Romania, nu au zis cum se va numi si nici pentru ce varste este disponibil. Urmaresc si eu cu atentie ca am 32 deja si as fi vrut sa-l fac si eu. Roxa ai ceva noutati pe tema asta?
roxanaz spune:
Silgard - producator MSD este autorizat de la 20.09.2006 prin procedura comuna in toate Uniunea Europeana. deci de la 1 ianuarie 2007 si in Romania. aveti aici prospectul pentru pacient: www.emea.eu.int/humandocs/PDFs/EPAR/silgard/H-732-PI-en.pdf" target="_blank">Silgard
deocamdata este autorizat doar pentru intervalul de varsta tinere de 9-15 ani si femei 16-26 de ani.
Roxana
szivarvany spune:
Rox - multumesc frumos de informatie !
Intrebare: ofera imunitate pe viata vaccinul, administrat corect si la varsta indicata ???
Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
EkipaVerde: Delidana - Khristin - Daria - DianaR - Dulcetica
roxanaz spune:
Daria, in principiu da, dar doar pentru cele 4 tulpini virale specificate in prospect. citeste cand ai timp link-ul de sub Silgard.
Roxana
roxi2004 spune:
mi-am intrebat si eu ginecologul daca ma sfatuieste sa fac vaccinul si raspunsul a fost urmatorul:
1. "aa.. pai la 31 de ani (citi am eu acum) nu esti departe de 26 si daca vrei poti sa il faci" (apropos de varsta).
2. se recomanda a fi facut intre 10 -14 ani - si pana in 26 ani - pt fetele care nu si-au inceput viata sexuala si oricum pt fetele de pana in 26 ani in urma analizelor medicale. Ideea este ca nu se administreaza vaccinul la persoanele care au fost contaminate deja cu virusul (ma rog tulpinile respective). Daca candva ai avut virusul respectiv si te-ai tratat, a trecut si tot tacamul - acum esti ok - nu are rost sa faci vaccinul pt ca este inutil. Daca ai avut virusul si a trecut de la sine (am inteles ca nu se da tratament imediat ci se asteapta sa se vada cum reactioneaza organismul) - se considera ca este ca o imunizare - si nu vei mai face a doua oara.
Mi-a mai zis ca este un virus cu transmitere sexuala si ca in conditiile in care ai o relatie sanatoasa, normala de cuplu - nu ai de unde sa il iei.
Daca sunt garantii?? Mi-a zis ca este mult, mult prea devreme pt a spune asa ceva. A fost testat experimental (stiti cum se fac testele, in vitro, pe esantioane, etc, etc, ) si ca el deocamdata nu mi-l recomanda sa il fac (eu nici nu avut niciodata probleme ginecologice ..).
mama lia spune:
am citit ca de astazi se incepe vaccinarea, la Medicover.
stie cineva mai multe detalii??? cit costa pina la urma??? cum se face, te duci si te vaccinezi sau iti trebuie trimitere...ceva????