Impotriva cancerului cervical
Raspunsuri - Pagina 13
emilia_m spune:
Am vazut astazi la stirile ProTv ca se va re-lansa campania de vaccinare gratuita a elevelor din clasele a 6-a si a 7-a impotriva cancerului de col uterin.
dana d spune:
Am vazut la tv ca e un numar de tel. unde putem afla raspunsuri la intrebari cu privire la cancerul de col uterin si acest vaccin. Il stie cineva?
Am o doua fete si deci multe intrebari de pus. Eu stiu ca cancerul de col uterin nu se face doar datorita acestui virus, as fi curioasa ce procent din cazurile de cancer sunt date de virus si ce procent din alte cauze.. si care ar fi aceste alte cauza.
Si as vrea sa stiu de ce se vaccineaza fetite asa mici ca doar nu isi incep viata sexuala la 14 ani. Eu vreau sa-mi vaccinez fetele cat mai tarziu inaintea inceperii vietii sexuale, sa zicem la 18 ani. Acuma fata mea are 14 ani si a trecut clasa-9-a, inteleg ca nu mai intra in acest program, dar unde intra in graficele lor? la cei care nu vor fi protejati sau la cei care isi vor plati vaccinul singuri?
Deci daca as face rost de numarul acela de telefon poate as afla aceste raspunsuri...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
stefy74 spune:
Eu si sotul meu ne-am contrat anul trecut pe tema vaccinarii fetitei noastre. El era de acord, eu eram impotriva. De fapt, nu eram 100% contra, ci mai degraba aveam unele suspiciuni si n-as fi pus in pericol pentru nimic in lume sanatatea Ioanei mele. Poate ca era mai simplu pe timpul lui Ceausescu cand ne obligau sa ne vaccinam, pentru ca scapam de povara informarii si a deciziei. Anul trecut ne-a tinut la scoala o sedinta cu parintii in care invatatoarea si doctorita scolii au incercat sa ne convinga de beneficiile vaccinului. Pe mine nu m-au convins. Dadeau impresia ca vand un produs prost pe care-l lauda exagerat, fara argumente serioase. Deh, se pare ca nici ei nu erau prea bine informati. Apoi au aparut zvonurile in presa despre decese etc si mi-au pus capac.
Mi-am zis ca este cazul sa ma informez singura, ca n-are rost sa astept de la altii s-o faca pentru mine. Am citit atat argumentele pro-vaccinare, cat si pe cele contra. Am constatat ca am in fata pozitia stiintifica, opinia comunitatii medicale versus pozitia conspirationista promovata la noi de catre asociatiile de extrema dreapta (cu o puternica baza religioasa). Pe de o parte, toate organizatiile medicale internationale (OMS, EMEA, FDA etc) si ministerele sanatatii din tari precum Germania, Suedia, Norvegia, SUA, Australia etc recomanda vaccinul, iar pe de alta parte asociatiile de extrema dreapta contesta premiile Noble si acuza OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) ca impreuna cu guvernele statelor amintite vor sa decimeze po****tia Americii, Europei si Australiei. Mi se pare fantezista povestea asta. In plus, colegele fetitei mele, cele care s-au vaccinat, nu au avut nicio problema.
Nu-mi pare rau ca am refuzat vaccinarea anul trecut. Cred ca la momentul respectiv a fost cea mai buna decizie avand in vedere ceea ce se stia atunci despre vaccin. Fata mea are astazi 10 ani, cu noul program de vaccinare va trebui sa mai asteptam 2 ani, insa de data asta facem vaccinul.
stefy74 spune:
Raspuns doamnei dana_d: acum am vazut mesajul dvs. Am gasit numarul de tel care va intereseaza pe site-ul de informare despre HPV (vedeti aici). Este TELVERDE: 08008-00008. Telefonul este gratuit.
PS: Sper ca moderatorul topicului nu va considera publicitate informatiile acestea avand in vedere ca site-ul respectiv nu are scop comercial si se refera la o chestiune de sanatate publica.