Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 24
criss68 spune:
Buna seara,
mariana1976, multumim pentru povestea nasterii tale. E drept ca pentru moment conditiile difera de cele din Romania. Nu am auzit insa nimic de epiziotomie - sa inteleg ca nu a fost nevoie? Super
anis, doamne ajuta sa fie Ingrid cat mai repede bine, iar tu incearca sa fii cat mai relaxata, mai stapana pe situatie, altfel nu-i vei fi de folos cine stie ce - mai ales daca doamne fereste ti se intampla si tie ceva.
marinar, tu parca aveai nr de tel al Flaviei, ai mai sunat?
Catalina, la mine bebelusul se misca destul de des, insa miscarile sunt suave, gratioase. Rar se intampla sa fie mai puternice incat sa ma sperie. Dar cum zicea Romaria ca trebuie sa ne impacientam daca nu simtim 10 miscari in 2 ore... ciudat! Eu am avut si asemenea perioade si nici prin cap nu mi-a trecut sa ma impacientez.
Apropos de ultima discutie referitoare la prezenta sotului in sala de nasteri- mai precis la cezariana, mi-ati adus in imagine un aspect deloc de neglijat: ca sotii cer explicatii asupra a ceea ce fac doctorii etc. Mamaaaaaaa ce barbat limbut am! Si tare sfatos. Cred ca le da si doctorilor lectii cum sa opereze de acum inainte! Ma incanta ideea sa stea mai aproape ca sa nu-si permita asistentele orice, dar asta-i apanajul meu. Eu sunt aia carcotasa, cu ochi critic, nu-l las niciodata singur la dr ca sa nu-l prosteasca cu ceva, sa vina acasa fara sa afle ce are, eventual fara o trimitere sau tratament (nu s-a intamplat prea des totusi). Clar: locul lui e pe hol, unde daca e cazul mai pune de o vanzare, de o afacere sau sta la cioace cu vreo asistenta tinerica, dispusa sa se hlizeasca crezand ca are succes la un barbat care le are pe toate (aparent, hi hi hi)!! Poate sa mai intre sa mai vada despre ce e vorba, sa vada daca am nevoie de ceva. Prezenta lui acolo chiar ca nu m-ar ajuta cu nimic, de regula ma inhiba si nu-mi iese nimic in prezenta lui, asa ca... pas. Oricum de impins tot eu imping, sa zicem ca ma bazez pe conditia mea fizica (dpdv mental, dupa atata pauza nu cred ca mai are efect), nu prea vad cu ce sa ma ajute el. In caz de cezariana, clar ca nu se pune problema asistentzei, decat daca d-na dr imi propune iar sotul promite solemn ca tace din gura. Hm! ambele mi se par utopii.
pana la nastere, pe care o astept cu drag (aveti cuvantul meu ca nu ma sperie deloc inca) - maine am ecografie morfologica si am emotii, dar in sensul pozitiv, nu-mi trece prin cap nimic nasol. Imi doresc sa-mi spuna sigur sexul, sa-i aflu greutatea pe care as dori-o cat mai buna, prezentatia, eventual daca are sau nu vreo circulara de cordon si starea colului (la control ginecologic arata f bine, peste asteptarile pentru varsta mea)
Fetelor, am si eu o curiozitate: practica cineva exercitii de pregatire a perineului pentru nastere naturala? Eu eram asa de hotarata sa le incep ca pana la urma nu am facut nimic! Scria acolo ca in ultimele saptamani e necesar iar eu consider ca nu am ajuns acolo.
Iar v-am scris de o sa va plictisiti!
criss
32+ cu 
Daconst spune:
Apropo de masajul perineului,sa va spun ca la curs ne-a sfatuit sa ne luam un ulei de masaj(aici este unul special)si sa incepem sa prestam cu 4 saptamani inainte.
Tehnica e mai greu de explicat prin cuvinte dar e o treaba buna pentru tatici.![]()
Deci se introduce degetul mare in vagin si se maseaza cam 10 min pe zi.Imaginati-va ca masati pielea dintre degetul mare si aratator cu mana cealalta.Ei cam asa trebuie sa fie miscarea si la perineu.
Astfel se evita ruperea si epiziotomia la nastere.Eu inca nu am prestat,recunosc,dar ma bate gindul.Poate asa scap te cusatura sa pot sta si eu pe fund dupa ce nasc.![]()
Exercitii pentru bazin facem la curs de fiecare data,adica iti tragi burta in fata fara sa incorzi fesele prea tare.Asta ajuta si cind ai contractii sa te lase mai repede.E bun si la durerea vaginala.
Iar exercitiile Kegel le poti face oriunde si oricind...mai ales cind facem pipi...daca aveti rabdarea.![]()
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+ 
Daconst spune:
Mariana,multumim de poveste!
Bits si celelalte mamici,poate ne povestiti si voi cum ati nascut,cind aveti timp si chef!
Hainute bb ,caruciorul
Dana 34+ 
sraluca spune:
Buna fetelor
Am gasit `pt vergeturi niste chestii care arat interesant. Uitati-va si voi.
http://www.cosmeticplant.ro/subcateg/1339/Antivergeturi
sraluca
33+
mariana_1976 spune:
Roandre/Mihaela iti multumesc de urari.
Chestia e ca bebe s-a intors deja de data asta in pozitie craniana...
Poate ca se mai razgindeste...Si cit m-am rugat la sarcina trecuta sa fie in pozitie corespunzatoare bebe3 ca sa nu fac cezariana.![]()
Bits hai ca eu astept si povestea nasterii tale daca ai timp.
Nu ma asteptam sa nu se faca epidurala in Japonia.In Suedia au descoperit astia ca travaliul este prelungit si nasterea ingreunata daca suferi de durere prea mult.Din anii 70 se practica aici epidurala.
Nu ti-au propus macar sa ti se rupa membranele?Ca asta avanseaza dilatatia.
De peretele uterin mi-a spus ca este puternic si azi l-au verificat la ecografie inca o data.Altfel probabil nu-mi indica nasterea vaginala dupa cezariana.
Messa eu cred ca am bagat-o rau pe maneca: primul copil a avut circumferinta craniana 33 de cm, al doilea 35 si al treilea 37.Iti dai seama??!! Inclin sa cred ca ultimul a masurat atit de mult pr. ca la nasterea prin cezariana oasele craniene nu trec prin canal ca la nasterea vaginala.Am observat ca unii copilasi nascuti vaginal au o forma a capusorului usor turtita pe margini.![]()
Criss68 ar fi trebuit sa-mi faca epiziotomie dar moasa a apreciat ca nu e nevoie si m-am ales cu ruptura de gradul II.Adica nici mare nici mica.Ruptura de gradul 1 inseamna mica, la suprafata, iar cea de gradul 3 pina la anus.
Asadar m-au cusut si am fost foarte multumita de cusatura.(aratam acolo jos chiar mai bine decit inainte![]()
)M-au anesteziat local si m-a cusut moasa vreo 10 minute.Am simtit foarte putina durere.Ca o intepatura ori de cite ori baga firele.In 3 saptamini am fost ca noua!
Dana/Germania foarte interesante informatii primiti voi acolo la curs.Multumim ca ni le impartasesti.
Aici se pune cel mai mult valoarea pe exercitiile Kegel si tehnica de respiratie.
Cristia e normal sa te doara spatele cind mergi mai mult fiindca pozitia ta de mers s-a modificat.Uneori si mie imi trage la suturi si mi-e greu sa adorm cind are asa o activitate intensa. Ma intorc pe partea opusa si se mai linishtete.![]()
Mariana
27+
mama de Monica, Matei si Markus
romaria spune:
Nu Catalina nu calculez bataile copilului, imi dau asa seama cam de cate ori misca...Eu dorm de rup asa ca nici nu am cum sa calculez:)))
Frumosa poveste Mariana_1976 

Romaria
34+
gabriela_s spune:
buna seara gravidute!!!
oana ,la multi ani si o viata cat mai fericita in noua formula de trei!!!
vad ca a postat raluca un link ref la vergeturi,eu tocmai vroiam sa va dau un link ,ca sa stiti sa le spuneti sotilor pentru ce anume sa inceapa sa stranga bani (au timp destul ca e contraindicat femeilor gravide si celor care alapteaza,dar dup-aia...
).asa ca dragi soti,renuntati la mersul cu masina la servici,mancati sandwichuri de acasa,renuntati la tigari,economisiti de unde puteti ca sa aveti neveste frumoase.fetelor, www.victoriaslim.ro" target="_blank">remodelare corporala scrie pe noi!!!
www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank">
filmulete cu bebe in burtica 
35+ 
eli1977 spune:
Buna, fetelor
Pentru Oana, LA MULTI ANI, NASTERE USOARA SI UN BEBE SANATOS SI MANCACIOS!!!
V-am citit si eu un pic acum, nu tot, ca azi am alergat rau de tot la birou si sunt franta.
Fetele,am si eu o problema:de cateva zile simt ca se intareste brusc o zona sub sani, mai mult spre sanul drept, parca mi-ar impinge cineva pielea, e tare ca piatra zona si ma arde.Daca ma apas acolo bebe da miscari imediat dar nu acolo, mai jos si chiar spre ...dansa.ma cam ustura asa sub sanul drept si e tare, ce-o fi?
voi ati patit?
acum va las ca pic de somn si maine o iau iar de coada
LA MULTI ANI ANDREELOR DE AICI, SA FIE SANATOASE, TOT CE ISI DORESC, BEBEI SANATOSI!!!
ELI-maine implinim 31 sapt.Doamne Ajuta!!!

Vreau si eu...