Mamici de ianuarie-februarie 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

E mancare de leneshi se face singura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Alinatxa unde esti draguta?
Cu pregatiri pe ultima suta de metrii?
Sa aveti o vreme frumoasa maine! CASA DE PIATRA! Sa fiti fericiti, sanatosi, sa va bucurati de bebicul din burtik!

Loredana 30 fix Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetelor - eu in seara asta plec la Bucuresti! Acum am aflat ca tre sa fac repede bagajul! ca al nostru e plecat de dimineata si era vorba sa se intoarca in seara asta si acum m-a sunat ca tre sa ajung si eu sa ma semnalizez pe un act !!! Si eu asa eram pusa pe treaba - plecam sa-mi tai unghiile, epilat, vopsit ... si na!!! Tot planul dat peste cap! Dar sa stiti ca nu nasc - daca nu scriu maine - nu e ca nasc ci ca umblu de nebuna prin capitala!

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 32 sapt si 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Fetelor, va la ceas de seara! Ati fost ca niste , motiv pentru crae am avut de , nu gluma... Insa, am gasit o dispozitie generala mai buna si asta ma bucura. Salina - mi-a placut povestea ta si ma bucur ca te-ai hotarat sa ne-o impartasesti si noua. Asta ma indeamna sa o scriu si eu pe a mea (nastere naturala) si poate sa o pun la semnatura ca dianarus.
aelita - din multe puncte de vedere mi-as fi dorit sa fii mai aproape sa ma incarc cu energia ta pozitiva. Totusi ma bucur in fiecare zi de prezenta ta virtuala pe acest forum!
nadiuta - din partea mea nu-ti face griji, nu le am cu discriminarile si imi place la nebunie accentul strain, in general
ana_alx- cum spuneau su fetele, exista in ziua de azi alte modalitati de "masurare" a copilului si chiar bataile inimii. Si eu o luasem razna cand toata lumea in jur imi spune "ai burta mica si prea jos". Concluzia dr: daca eu sunt multumit si la control nu sunt probleme. Nu mai veni cu istericale de-ale babelor ca ma enervezi!" Am o relatie grozava cu dr meu, si schimbul de replici mi-a intarit increderea in mine ca sunt bine si eu si bb!
danaconst - sunt de acord cu tine in ce priveste inhibitiile noastre, de multe ori nejustificate. Si apoi, pentru aia dam bani fetelor: sa ne rada, sa ne spele, sa ne gadile la dansa daca e nevoie, chiar si in spitalele de stat! Cu toate avem spagi si spagutze pe lista si motto-ul meu favorit (pe care nu stiu cum sa-l pun la semnatura) este De banii mei ma plimb cu dricul!. Cata vreme eu platesc, cui ii pasa daca ma plimb cu masina mortuara in loc de taxi?
Cat despre nr de tel lasate "la indemana" eu m-am asigurat ca ii las sotului ID si parola sa va anunte evolutia noastra! El oricum a mai intrat cand a pus cartile psihologice, si are si propriul ID la DC! Dar recunosc ca mi-ar face bine sa-mi spune ce mult ma incurajati voi de acasa!!!
katy- multumesc pt date! Le-am vazut si eu, intr-un final!
Daca am uitat ceva voi intra din nou, insa pana atunci

Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 32+ (34 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Haricleea spune:

Oana la multi ani,sa-ti dea Dumnezeu tot ce iti doresti si un bebe sanatos,o sarcina la termen!!!!

Aiskama bucur tare mult pt tine!!!

Eu aproape ca visez la ziua de joi cand voi afla cand ma programeaza la cezariana.

Fetelor,va multumesc pt sfaturi,incurajari....Dar,daca va povestesc ce am patit vineri va ingroziti asa ca tineti-va bine:

pe la 12 ma suna soacra.Ca ce fac?ii spun frumos ca stau in pat ca ma doare ingrozitor spatele si ca poate ma culc ca m-am chinuit si toata noaptea.Fetelor...la ora 15,15 si ceva au fost la mine!!!si au stat ca nesimtitii pana la 21.30!!!6 ore!!!.
imi era foame...mananca daca poti ca mai aveam o portie si nu aveam cum sa ii servesc si pe ei si aia vroiam sa mananc!!!!
ma trimiteau in camera sa dorm,sa ma intind...de parca puteam cu ei in casa!!!!bitul copil se zbatea,mi se incorda burat si colac peste pupaza aveam si niste gaze.....

Ce sa le mai spun ma ,fetelor ca ei oricum au chei de la aprtament...situatia e tareee delicata!sotul nu intelege,ce stie el,ca doar e acolo nu e cu mine!!! cred ca le spun joi cand vin de la dr ca m-a chemat si marti de ziua mea la spital sa ma puna la niste aparate ca e el de garda....ca altceva nu stiu cum sa scap!!!!si inca ceva,daca se trezeste sotul sa vina sa imi faca o surpriza?eeeeeeeeeeee treaba grea!!!ma rog la Dumnezeu sa o scot la capat!!!!

Pana una alta help!!!!spuneti-mi ce hainute pt bb sa cumpar pt la spital ca nu as vrea sa stea cu scutecelele de acolo.eu o sa nasc la giulesti!!

A! IVONA de ce mi-a iest ciocolata moale ca o crema mai tare?oi fi pus mult unt?sau wiski?

34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Saru' mana! Iti dai seama ca intuiam si eu cum se face numai ca somonul noi nu l-am pregatit la cuptor pana acum si vroiam sa stiu daca-l pui de la inceput, odata cu cartofii. Oricum, o fi mancare de lenesi dar arata de innebunesti! Ma mai uit odata la poza ca imi vine rau de pofta!

ALINA 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Oana, Salina, Dana, Cristia, Roandre, Haricleea, Criss68, Crishtinutza, Octavia va multumesc la toate pentru felicitari.In cinstea ridicarii placentei am facut aseara o mica placinta cu merisor care seamana cu afinele dar au alt gust si tocmai cind ma laudam ca nu am arsuri,am avut toata noaptea!!Da ce mai conteaza la o asemenea bucurie?

Oana La multi ani, sa duci sarcina cu bine la termenul stabilit si sa ai parte de o nastere usoara si un bebe sanatos!
Pe timpul lui Ceasca aveam o colega de scoala a carei sora nascuse si tipa ne povestea ca sora-sa lasase si putin pishu si kaku pe masa de nastere.Atunci aveam vreo 14 ani si nu-mi dadeam seama bine despre ce era vorba.

Aelita pe www.novita.fi/ohjeet/lasten_ja_vauvojen_neuleet/index.html" target="_blank">pagina asta gasesti cite ceva modele de tricotat.Finlandezii sint smecheri: nu pun decit putine modele pe net ca sa faca bani din vinzarea revistelor in care se prezinta indicatii pentru tricotaje.Abonamentul la asa reviste costa cam 30-40 de euro pe an si un singur numar ajunge la 5 euro. Am mai gasit si pe www.pirkka.fi/vapaa-aika/neuleet/lasten-ja-nuorten/default.aspx" target="_blank">acest site putin.Pentru bebelusi vezi ca linkurile au cuvintul V A U V A N la inceput.

Octavia e foarte bine ca Ken s-a obisnuit la camin.Presupun ca au niste conditii foarte bune pentru copilasi acolo.In Finlanda am lucrat la gradinita si pot sa spun ca as dori oricarui copilas sa se bucure de viata de camin de aici.

Salina de multe ori si eu m-a gindit ca nu stiu mare lucru despre cezariana.Multumim pentru povestire!

La cezariana electiva / programata in Finlanda iti dau din spital niste foi cu descrierea procedurii in sine si informatii cu ce sa fim pregatite.De ce or face romanasii nostri economie la hirtie?Sau e prea greu sa tipareasca / xeroxeze la paciente?

Intrebare intrebatoare: Dupa ce Romania intra in EU si s-o nimeri careva din greseala - a se citi dinadins - sa fie in strainate cind naste CUM se vor acoperi costurile de nastere?

Ana_alx ieri mai toate gravidoasele finlandeze se uitau la mine ca eram cu cea mai mica burtica si cea mai slabuta de pe-acolo venita si fara sot.Burtica depinde de conformatia femeii si nu mi-e rusine ca o am micuta atita timp cit bebe e in grafic si creste normal.

Sabina 31+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Ana_Alx sincer nu am mai auzit de ginecologi care sa-ti faca consultatii ochiometrice si cu palnia exclusiv...si care sa nu iti faca ecograf mai ales daca simt ca este un motiv...imi pare putin "antichizat". Sunt convinsa ca nu te-a luat la rost...doar ca am senzatia ca nu ai de ce sa iti faci griji pana nu ajungi la un ecograf.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Haricleea, Aiska multumesc frumos.

Haricleea inteleg ca ti-ar fi greu sa le ceri cheile...sau sa le explici ca nu trebuie sa le foloseasca decat la cererea ta expresa...dar nu vei putea strange la infinit in tine. Asa ca, desi iti poate parea greu, trebuie sa incepi cu incetisorul sa te faci inteleasa. Un ton nu rastit dar ferm si o formulare asertiva ar trebui sa incepi sa incerci. Adica nu reprosuri ci formulari de genul " Eu ma simt destul de rau si mi-as dori tare mult sa incerc sa dorm un pic fara sa fiu deranjata" - si ton nu anemic ci ferm ca omul sa simta ca stii ce vrei si trebuie sa respecte...Cat despre eventuala lor suparare si plangerea la al tau sot...ar trebui sa nu te intereseze decat cand se intampla si imi imaginez ca ii vei putea explica sotului ca vrei si tu sa ti se respecte niste nevoi.
E mai greutz la inceput dar in timp te vei obisnui...si nu-ti pot explica ce bine te vei simti cand vei incepe sa spui ceea ce vrei si cum vrei. Trebuie sa-ti dai voie sa existi nu sa ceri voie altora ca sa existi...si sa ii faci pe ceilalti sa respecte asta...daca nu vei face asta in permanenta in viata ta vor exista persoane care sa te calce caci practic supunandu-te si necerandu-ti drepturile naturale...practic o ceri.
Incepe cu usorul si frumosul: "mie mi-ar placea, eu mi-as dori...si sunt convinsa ca dumneavoastra ma puteti ajuta in privinta asta, sunt sigura ca putem colabora"...si s-ar putea sa functioneze...daca nu...pasul urmator impunerea mai ferma...

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

in sfarsit acasa ma gandeam ca nu mai ajung ; am inceput sa ma umflu pe drum la maini si picioare de credeam ca voi exploda ; ma tot gandeam la flavia si calculam cate saptamani am eu acum

am fost la vanatoare de patut am gasit ceva ca a lui messa ( ca mi s-a pus pata rau pe patutul ala )la 7 milioane jumate fara saltea cu saltea era 10 milioane ( cam mult ziceam eu )
am mai gasit unu care se legana nu avea pozitie fixa doar pe leganat cu tot cu saltea de burete ( care am auzit ca nu ar fi buna ) la 8 milioane dar nu invat copilul prost cu leganatul ala ?
mai erau alea micute dar cum spuneam eu vreau din ala ca a lui messa

in schimb am luat perdea cu winnie the pooh ( ca m-au inebunit cu alba ca zapada si printese cum auzeau ca fac fetita ; pana se prinde bebelina ca pe perdea sunt printese o vad eu in fiecare zi si cred ca mi se acrea de papusa barby si alba ca zapada ); bineanteles ca am si pus-o sus cocotata pe un scaun de o sa faca al meu infarct cand o sa vada ( in fiecare dimineata cand pleaca la lucru imi spune sa stai cuminte sa nu te catari pe nici unde azi )

mai stau putin si plec la gimnastica ca tot m-am dezumflat

ar fi bine sa va cumparati din timp trusa de clisma ( de la farmacie sau de la magazinele de tehnica medicala ) am inteles ca e pana in 100 de mii dar sti o chestie , nu e acelasi furtun de la restul de femei dinainte

33+

Mergi la inceput