Cariotip- riscul recurentei 1-2%
Raspunsuri - Pagina 2
ioana_p76 spune:
Yannia, intra si la subiectul "Informatii utile Constanta". Analize genetice in Constanta se fac la Clinica Dr. Lutescu. ( cred insa ca se lucreaza la Bucuresti)
Ioana
trying to get pregnant
Alé spune:
Yannia, permite-mi sa-mi dau si io cu parerea. N-am facut astfel de analize, nu stiu cum se interpeteaza, dar o iau si io logic:
46xx si 46xy e normalul pt un cuplu. Cred ca riscul acela de recurenta pt o malformatie reprezinta riscul standard, caclulat dupa ce alte cupluri cu conformatie genetica normala au avut totusi copii cu malformatii genetice.
Ca sa te linistesti, cel mai bine ar fi sa intrebi la parhon un genetician, dar asta stii si tu .
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
Yannia spune:
Ale, asa m-am gandit si eu, riscul e mic. Insa, la un risc atat de mic, ne-a lovit ghinionul sa ne incadram tocmai in acel 2% si am avut o sarcina cu un fat malformat. As fi mai optimista daca mi-ar spune cineva ca a avut riscul recurentei > 2% si a nascut un copil perfect sanatos.
garro spune:
YANNIA sunt chiar fata de care iti povestea MIKI ieri,referitor la sotul ei.Sunt GARRO si povestea mea e trista.Asa este, sotul a fost diagnosticat cu aceasta malformatie genetica.S-a gasit un cromozom in duplicat(47.XY+Y)si asta ne inpiedica sa avem copii,sa raman insarcinata,ca practic procesul de spermatogeneza este incetinit.Eu cred ca la voi nu e atat de grav.Totusi mergeti la consult genetic, mai ales ca a-ti avut probleme.Te pup si mai vorbim.Sper ca voi sa reusiti.GARRO
Yannia spune:
Doamne, Garro, imi pare rau sa aud asa ceva! Eu nu pot decat sa sper ca data viitoare va fi bine, ca la loto; ciudata comparatie insa asa e. E greu si asa, dar sa ti se ia pana si dreptul de a incerca si spera e si mai greu. Aveti incredere in Dumnezeu si sperati intr-o minune!
garro spune:
Draga YANNIA minuni sunt la tot pasul.Daca ar fi existat tratament pt.asta nu ar mai fi fost atat de greu.Tratamentul minune e in mainile lui DUMNEZEU, daca el vrea sa ne trimita un pruncusor atunci el stie de ce si cand e momentul.Poate nu e momentul, poate nu suntem facuti sa fim parinti? Suntem casatoriti de 6 ani si de la inceput ne-am dorit copii si ne dorim din toata inima.Tot timpul spuneam sotului ca vreau o fetita cu ochii lui.Speranta moare ultima, dar cand stii ca sunt,la noi NU.Sa-ti ajute bunul DUMNEZEU in dorinta ta. Te pupa GARRO.