Am mai scris pe acest forum de cateva ori... Dar sa recapitulez situatia mea:
sunt angajata din anul 2001 cu contract de munca pe perioada nedeterminata la o firma. Am incheiat o asigurare suplimentara la data de 1 nov 2002, cu termenul de plata la 6 luni, adica 30 aprilie 2003. Inca nu am platit suma respectiva, deoarece nu stiam cum vor reactiona cei la firma daca vor dori sa ma ajute in sensul majorarii indemnizatiei. Sunt gravida in luna 9 urmand sa nasc dintr-o clipa in alta. Inca nu mi-am luat concediu prenatal...deci in prezent cin la serviciu. Venitul asigurat din asigurarea suplimentara este de 6650000 lei.In final cei de la firma au fost de acord cu majorarea indemnizatiei.
Am citit la clauze in contractul de asigurari suplimentare pct. 6.10:" Neplata contributiei de asigurari sociale la termenul prevazut de lege constituie motiv de reziliere aprezentului contract. In acest caz, rezilierea se face incepand cu luna urmatoare celei pentru care s-a achitat contributia."
Ce as vrea sa aflu: Daca ma duc maine si platesc suma asigurata+penalizarile aferente este vreo problema? CNPAS elibereaza adeverinta prin care atesta cotizarea in aceeeasi zi? Daca nasc maine, contractul de asigurare suplimentara este reziliat si nu mai pot lua nici un ban? Care ar fi suma cu care se mareste indemnizatia de maternitate tinand cont de venitul asigurat - 6650000 lei? Cu multumiri.......Astept urgent raspuns...
Du-te si plateste ca de te prinde bucuria asa fara plata poti sa uiti de majorare. Cu ca va creste indminizatia la 6.500.000 pai in medie cu 85% impozabil.
Marius (www.desprecopii.com)