Copiii si muzica simfonica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by copiloi

angy11, multumesc! Nu am gasit cartea pe link-ul dat de tine, am gasit-o in schimb www.edituracorint.ro/index2.php?P-carte/carte_id-953/t-W-A-Mozart-Un-album-muzical-cu-CD-original" target="_blank">aici.

Alina

Si eu multumesc pentru carte.

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by angy11

... ascultati Madrigalul cu colinde,e o incantare![/b][/size=3][/red]...

La inceput a fost ritmul!

Aveti idee daca exista CD cu colinde cantate de copii (am Madrigalul )?
Cineva mi-a dat o caseta inregistrata ca vai de ea (material didactic pt. prescolari - muzica; nu ma plang ca-i buna si asa) cu cateva colinde cantate de copii (din Bistrita Nasaud etc.). A aparut recent ceva mai de soi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Exista , sigur. Corul se numeste Symbol, am cantat si eu in el vreo 6 ani :)
Trebuie sa fie si cu Corul Radio, imposibil sa nu, si ala e un cor absolut de exceptie.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Multumesc Sabina, nu stiam. Dupa cautari am gasit, in fine, si de unde se poate cumpara - Symbol (http://www.crestinortodox.ro/Concert_coral_SYMBOL-25-11053.html ).

Si cu Petrica ce sa fac? Nu ca n-as putea sa dorm de grija lui, dar macar asa ca idee, imi spune si mie cineva daca trebuie sa intervin cumva, in ce ordine (poveste, ilustratii, instrumente...) si cat, sau las copilul in pace sa asculte in legea lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Avem si noi ceva de laudat...nu stiu cat de obisnuit sau neobisnuit este...

Baietelul meu de 3 ani si 11 luni de ceva timp recunoaste anumite fragmente muzicale dupa compozitor...(ii pun muzica clasica si ii spun autorul si lui ii place sa asculte cu atentie...si retine numele si bucatile muzicale...)
Il recunoaste cel mai usor pe Mozart, Schubert, Beethoven si Bach...(fragmentele pe care le avem pe diferite cd-uri)...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Sanziana,bravo tie,voua,bravo copilului,fara parinti care sa-l indrume,ce si cum sa asculte mai greu.

Noi am trecut la faza de povestit seara diverse din viata compozitorilor celebri,Mozart,Beethoven,Bach,imi tot cer ei si Ceaikovski,dar mai aman putin,in loc de basmele de seara,vad ca tine,asa ca continuam...
In rest abia astept concertul de vineri seara de la Filarmonica.
Nu mai stiu daca v-am povestit de Concertul de Anul nou,ultimul la care am fost cu copiii...ma uit eu maine in urma la ce am scris,ca nu am avut cateva zile net,ca m-am mutat,asa ca trec la recuperari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Am sa ii caut si eu carti pt copii despre compozitori...Sa vad ce gasesc aici in librarii!!!

As incerca sa il si duc la concert, dar sunt nedumerita...nu stiu unde...ce sa caut anume ca sa fie pt varsta lui si sa nu se plictiseasca...

ML, lui David i-a adus Mos Craciun un set cu instrumente muzicale, adica un kazoo (care ii place f mult), o muzicuta, un marocco, o toba, si (ah...am uitat cum se numeste cel cu banuti insirati pe un inel)...
Ne jucam incercand sa compunem ritmuri si sa le redam apoi...Ii place tare mult (de fapt el ne dirijeaza, ne compune ritumuri si isi da seama cand gresim - ceea ce se intampla in majoritatea cazurilor - si am observat ca isi alege un ritm pe care il poate repeta de mai multe ori - pana ne iese si noua cum trebuie)....

Mai avem un keyboard (rudimentar rau de tot) dar care are foarte multe melodii, fara versuri, si el ne spune titlul cantecului recunoscand melodia!!!!

Altceva nu stiu ce as mai putea sa fac cu el la 4 ani...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, D-ale lui David

Mergi la inceput

Sanziana,cercul cu inele e tamburina :)))
Lasa ca faci destul cu el,pentru 4 anisori e ok.Si pe deasupra pare si talentat,din moment ce retine ritmurile....mai poti incerca eventual sa-i canti cu vocea fragmentele scurte de 3-4 sunete,iar el sa le reproduca.

Mergi la inceput

Gata?Nu mai asculta nimeni nimic?
Noi ne-am mutat cu CD-urile in masina,dupa multe incercari ascultam doar clasicism ca ma calmeaza si pe mine la condus,iar copiii ajung la scoala si la gradi "toba" de teoria instrumentelor

Mergi la inceput