Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 22

danyce spune:
Mirela, super delicioasa e prajitura Ioana. Am facut-o si cu mar si cu nuca.La varianta cu mar am pus un strat de gem de caise dedesubt, un strat mult mai gros decat cel recomandat de tine de mere si am decupat-o in ingerasi si stelutze, iar la cea cu nuca am adaugat cacao in compozitie, am pus un strat de gem de visine dedesubt si am decupat-o in braduletzi si clopotzei.
Am mai facut cornuletze si rulouri cu aluat din foietaj, dar le-a halit familionul - soacra, socrul si matusa- mult prea repede (adica inainte sa le pun pe platou cu restul prajiturilor).
La desertul propriu-zis am servit Tiramisu cu capsuni, reteta pe care am postat-o aici, dar pe care am adaptat-o de data asta, inlocuind albusurile cu frisca si marind cantitatile. Am inmuiat piscoturile in siropul format din lichiorul de cirese (kirsch) si zeama lasata de capsunii cu zahar. Capsunile taiate marunt, care au stat destul la macerat cu lichior si zahar, le-am pus jumatate in fundul vasului in care erau deja de jur in jur piscoturi, am pus un strat de mascarpone cu vanilie si frisca, inca unul de fructe, inca unul de amestec de mascarpone. Am uitat sa spun ca am pus folie alimentara pe vas si dupa cateva ore de frigider am putut scoate tortuletzul asta din forma, rasturnandu-l invers pe un platou.La final am decorat cu capsuni date pe jumatate in ciocolata.A fost deci si super gustos si de efect.
Am si fursecuri cu nuca de cocos sub forma de oameni de zapada
Am si cozonac pt maine, cozonac pe care l-am superadaptat, adica l-am umplut si cu mascarpone+smantana+portocale (facusem 3 cozonaci,planuiam sa-i umplu cu nuca+fructe uscate+cacao, dar m-am trezit ca nu-mi ajungea umplutura pt toti si umplutura de mascarpone a fost improvizatie de moment; a iesit insa deosebit de bun la gust).Si mai am sarmalutze cu varza acra, am inca putina rulada Wellington, super delicioasa de altfel), salata de vinete (asta pt maine la brunch - breakfast+lunch adica pt ca ne trezim tarziu- alaturi de cozonac, painici proaspat scoase din cuptor , branzeturi frantuzesti, mezeluri mai fistichii). Azi am mai avut si carpaccio de somon afumat cu scoici si cocktail de creveti cu sos whiskey, precum si salata "Poienitza cu ciuperci" a Nataliei.A propos, ciupercutzele marinate dupa reteta ei au iesit delicioase.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei


Aldebaran spune:
Fetele, facui si io bilutele alea de cocos de care zicea Adriana. Buuune, da' putiiine, nici douazeci de bucati n-au iesit. Asa de putine v-au iesit si voua sau am facut io ceva gresit, ca-s cam antitalent la bucatarie? Si nu le-am facut barosane, pe cuvant.
Cica le-am facut pentru Craciun, da' ce, credeti ca au mai apucat Craciunul?
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)


Diana30 spune:
Si mie mi-au iesit bile putine.Cand am vazut ca-s asa putine am facut rapid inca juma de portie ca mai aveam nuca de cocos.Is bune si f usor de facut.


livia spune:
fetele ati incercat bilutele din compozitie de salam de biscuiti???Un deliciu!
Cum am procedat...Am luat o reteta oarecare de salam de biscuiti dar am modificat-o un pic adaugandu-i rom(bautura).Am format bilute si le-am dat prin cocos ras(pe unele)si prin nuca macinata(altele),altele cacao,altele prin cioco rasa.Au iesit o bunatate!
pup


Balbina spune:
quote:
Originally posted by Aldebaran
Fetele, facui si io bilutele alea de cocos de care zicea Adriana. Buuune, da' putiiine, nici douazeci de bucati n-au iesit. Asa de putine v-au iesit si voua sau am facut io ceva gresit, ca-s cam antitalent la bucatarie? Si nu le-am facut barosane, pe cuvant.
Cica le-am facut pentru Craciun, da' ce, credeti ca au mai apucat Craciunul?
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Corina, si mie imi ies putine, dar eu intotdeauna fac portie dubla.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze


ioana_77 spune:
Fetelor, vreau sa va multumesc mult, mult!
AM dat-o gata pe soacra-mea cu pregatelile!
Am facut poienita cu ciuperci, brownies, krem a la krem si prajitura ioana. Adica astea au fost noutatile de pe masa noastra de Craciun.
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an


dana p. spune:
Eu din pacate n-am dat-o gata pe soacra-mea cu nimic(este de neclintit, nici cu tancul n-o dobori)dar pe ceilalti i-am dat pe spate cu tot ce am pus pe masa.Socrul meu a fost super incantat, a zis ca la nimeni nu a vazut o masa mai frumoasa si mancare asa de frumos aranjata si de buna.Iar brownies al lu'Natalia a fost super laudata de toata lumea( mai putin de soacra-mea ca a zis ca-i prea dulce pentru gustul ei
).Mie mi-a crescut inima cand m-a laudat socru , ca de la soacra nu ma astept la nimic bun
.
Dana
Poze


CRISMIR spune:
DANIELA,ma bucur ca ti-a placut!Si eu am facut in ambele variante,am decupat in forma de braduti,stelute si oameni de zapada...am pus doar gem de prune ca ala imi place mie
...la mine s-a papat totul in 24,au venit atatia musafiri,neasteptati
,zici ca am avut termite la masa...au golit tot,mancare,prajituri...a fost tare frumos!!!...au trecut repede sarbatorile
LA MULTI ANI TUTUROR IN 2007!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
