Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 17

dana p. spune:
Si eu zic ca este suficient la ce m-am gandit , iar cantitatile sa fie mai ales la aperitiv, cat mai mult din fiecare.
Multumesc de ajutor.
Dana
Poze



canne-marie spune:
buna ,fetelor, ajutati-ma si pe mine vreau si eu reteta de BODOS, cum se face , nu mai stiu pe unde este ,ca m-am pierdut printre atatea delicatese culinare, astept un raspuns , va multumesc. SARBATORI FERICITE !
annes


adi69 spune:
quote:
Originally posted by Balbinaquote:
Originally posted by adi69
Eu am pus poze cu primele mele 5 feluri de fursecuri...la semnatura,bineinteles..
Adriana si-atat...
Adriana, da ce harnica esti, draga! Foarte frumoase frusecurile!Sa inteleg ca asta e abia inceputul
cite ziceai ca faci anul asta, 12-15 feluri?
Ascunde-le bine, sa reziste pina la Craciun, la mine n-ar rezista...
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Natalia,pai am facut deja 11 feluri de fursecuri..as mai avea de facut alba ca zapada,dobos,chineza si coronitele..dar ma mai gandesc,ca nu prea am chef anul acesta..nu's ce am,poate din cauza vremii care anunta mai curand Pastele decat Craciunul...
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by catutza
Voi ce fel de creme faceti pentru tort? Ca eu m-am cam saturat de crema la plic si de finetti, dar atceva ...nu-mi place cum i-mi iese
Bianca si noi2
Eu in ultima vreme am tot facut si repetat crema ganaj,juma ciocolata si juma frisca lichida(pt un blat de tort facut in forma existenta pe piata de 20 diametru am folosit crema din 600 ml firsca lichida si 500 ciocolata amaruie cu 55 sau 75 % cacao)..foarte buna,usoara si gustoasa(mai alesc daca-i adaugi un deget de rom sau alt fel de alcool..
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by ralucis
buna! tot cautand pe forum retete pt craciun am dat de voi si am ramas.
adi69, as avea 2 rugaminti, asta dupa ce am vazut pozele tale, poti sa-mi spui si mie retele de la tort krantz si pui italian? arata delicios si as vrea sa le incerc de sarbatori. multumesc!
Ralu,tortul krant din poza este un tort de ciocolata ,la care am adaugat in crema krant si l-am imbracat in krant..nu e "original",cel original se face cu un blat alb cu putin unt,un strat de crema roz,un strat de crema verde si apoi imbracat in krant..nu am reteta.Sorry..
Iar pui italian ,uite aici reteta
Pui italian
Deci:
- 2 piepti de pui
- 4-6 cartofi
- 2 cutii de ciuperci intregi
- 2 cepe medii
- 150 g cascaval
- 200 g smantana
Tai pieptul cubulete nu prea mici, ceapa pestisori, ciupercile doar daca sunt prea mari.
Amesteci smantana cu 1 lingurita de faina.
Pui cartofii la fiert intregi, in coaja.
Intr-o tigaie se inabusa ceapa impreuna cu puiul si ciupercile si un pic de apa.
Cand este carnea gata se da deoparte se sareaza si se condimenteaza.
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie in 2 pe lungime si se aseaza intr-o forma de 2 kg unsa cu unt sau margarina.
Se rastoarna compozitia de carne si ciuperci peste cartofi, se toarna deasupra smantana, se rade cascaval si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Se mananca fierbinte.
Imi cer scuze pt intarziere,dar n-am mai intrat de mult pe aici..din lipsa de timp.
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
ADI - Cum se fac Umflatelele cu nuca, Fursecurile cu nuca si cacao (alea lunguiete)????
Vreau sa fac prajiturele cu nuca macinata!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Uite aici gasesti reteta umflatelelor(te sfatui sa nu mai adaugi laptele)www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=13496" target="_blank">umflatele si asta e reteta celorlalte(luata tot de unde am luat si umflatelele,dar nu mai stiu de pe care pagina..)
Fursecuri cu ciocolata
Ingrediente:(ls= lingura de supa)
- 50gr. nuci macinate
- 200gr. unt
- 100gr. zahar pudra
- 50gr.ciocolata amaruie razuita
- 1 galbenus
- 1 ls coniac,rom sau lapte
- 1 ls cacao
- 300gr. fainal
Pt. decor:
- 1ls cacao
- 50g ciocolata amaruie:
Mod preparare:
1- Untul se freaca cu zaharul,se adaoga,galbenusul de ou,coniacul,romul sau laptele,1 ls cacao,nucile macinate,ciocolata razuita si faina treptat.
Totul se framinta bine.se inveleste in folie de nailon si se pune la rece 1/2 ora.
2- Cuptorul se incinge la 160°C.
Cu ajutorul unei lingurite se,ia din aluat bucati din care se formeaza rulouri cu o lungime de 4-5 cm.
Aceste rulouri se aseaza pe o tava captusita cu hirtie pergament si se coc ca. 10-15 min.
3-Dupa coacere se aseaza la racit pe un gratar.
Se pudreaza cu cacao,iar ciocolata se topeste si se decoreaza fursecurile
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by ioana_77
Am luat si eu microbul bucatarelii de Craciun de la voi si m-am apucat azi de-am facut niste fursecuri. Cum spuneati ca le pot pastra pana la Craciun? Adica in ce fel de cutii? E de ajuns sa le tin la temperatura camerei in cutii de plastic cu capac?
O multime de bunataturi pe-aici, felicitari albinutelor!
Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an
Ioana,fursecurile se pastreaza f bine in cutii(de plastic sau de metal) in care s-a pus pe fund hartie de copt si inchise bine cu capac..
Adriana si-atat...


adi69 spune:
quote:
Originally posted by nushulica
adriana fii antenaam facut azi fursecuri cu reteta ta aia de fursecuri fragede
nici mie nu-mi vine sa cred ca mi-au iesit...am facut in forme de stelutze inimioare si hipopotami
...acu stai sa vezi dilema nu stiu cu ce crema sa le umplu...as vrea s-o fac pe aia cu dulceatza dar de capsuni si vroiam sa te intreb daca se poate...si as mai vrea (daca ai tu,dar sigur ai) o reteta pentru o crema de cacao sau ciocolata tot pentru fursecurile astea
...multumesc frumos
ps maine ma bate gandul ori sa mai fac inca o reteta de asta sa-mi iasa mai multe fursecuri ori sa mai incerc o alta reteta de a ta de fursecuri
INGRID
Fursecurile le poti umple cu diverse creme
-nuca macinata,z pudra ,gem,arome(150/100/2ls)
-unt,cacao,z pudra,(200/2ls/150)
-finetti
-sau un gem mai tarisor,incalzit putin si strecurat(eventual)
-ciocolata topita in care amesteci putina frisca lichida,recita bine si spumata(ex:300 gr cioco-da amaruie la 200 ml frisca )si in ea poti adauga nuca macinata
Adriana si-atat...


adi69 spune:
Eu am terminat intre timp fursecurile,am mai facut :carapace,urechi,caise,nuci,saratele.Cand o sa ma timp o sa le pozez frumos si sa le pun sa le vedeti..cred ca deseara
Adriana si-atat...
