Ce pregatim de Craciun

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Veronica, da, chiar cu maslina ar arata perfect. Merci si de aceasta idee.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Am luat si eu microbul bucatarelii de Craciun de la voi si m-am apucat azi de-am facut niste fursecuri. Cum spuneati ca le pot pastra pana la Craciun? Adica in ce fel de cutii? E de ajuns sa le tin la temperatura camerei in cutii de plastic cu capac?
O multime de bunataturi pe-aici, felicitari albinutelor!

Ioana si Maria (29.11.2005)
Poze 12 luni
poze
Poze 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

ADIIII - Sa nu ma uiti cu retetele de furseuri!!!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by dana p.

Si eu o sa am musafiri, in premiera pentru mine la masa de Craciun, ca pana acum plecam noi la colindat la nasii si parinti, acum i-am chemat pe toti la noi,si vreau sa o dau lata pe soacra-mea cu ce am pregatit , ca de obicei cand mergem la ea ne arunca pe farfurie cateva bucati de salam si cascaval, sarmale si friptura ,asa cu zgarcenie, si eu m-am gandit la urmatorul meniu:
Aperitiv: salam, muschi afumat,cascaval, branza, toba, lebar,sunga de praga umpluta cu salata de pui cu ciperci, oua umplute, icre, masline, chec aperitiv,ardei umpluti cu branza de vaci, dobosul aperitiv( eu ma gandeam sa-l fac cu cascaval+sunca de praga), rosii, castraveti si salata pentru decor.
Felul I: Sarmale cu afumatura si cu mamaliguta.
Felul II: Friptura de pui, porc si carnati + gogosari si castraveti acri.
Desert: Brownies Cappucino si Chec tigru + fructe.

Ce ziceti este suficienta mancare pentru 11 persoane? Sa mai adaug ceva, sa mai scot? Astept sugestii( si reclamatii ).

Dana
Poze

e la fix, chiar din belsug ca meniu vreau sa zic...
daca ajunge pentru 11 persoane depinde de... cantitati!

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Balbina , am salivat admirindu-ti pozele .
Poti sa imi spui si mie cum ai facut cartofii la cuptor ? De cind sunt iar gravida imi vine sa maninc cartofi in continuu .Pina acum pofteam la cartofi copti , dar deja m-am saturat .Acum mi-au facut cu ochiul acestia

GABI16+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gabi, cartofii ii fac extrem de simplu: ii curat si-i tai bucati, ii pun intr-un vas cu putina apa la fund si ii inabus citeva minute. Apoi pun un amestec de condimente (merge si numai piper + praf de usturoi), sare, ulei, si scutur bine vasul, cu capacul inchis, ca sa se acopere uniform toti cartofii de condimente. ii rastorn intr-o tava, ii rasfir, sa fie intr-un singur strat si-i bag in cuptorul infierbintat pentru circa 45-60 de minute. Ii mai amestec usurel cu o paleta de lemn, din cind in cind, sa se rumeneasca pe toate partile.

Sarcina usoara si cu pofte ce se pot indeplini!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

adriana fii antenaam facut azi fursecuri cu reteta ta aia de fursecuri fragedenici mie nu-mi vine sa cred ca mi-au iesit...am facut in forme de stelutze inimioare si hipopotami...acu stai sa vezi dilema nu stiu cu ce crema sa le umplu...as vrea s-o fac pe aia cu dulceatza dar de capsuni si vroiam sa te intreb daca se poate...si as mai vrea (daca ai tu,dar sigur ai) o reteta pentru o crema de cacao sau ciocolata tot pentru fursecurile astea...multumesc frumos

ps maine ma bate gandul ori sa mai fac inca o reteta de asta sa-mi iasa mai multe fursecuri ori sa mai incerc o alta reteta de a ta de fursecuri

INGRID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

NUSHULICA - Unde sunt retetele ca sa imi aleg si eu cateva acuma!!! Da-mi indicii ca am ametit intre atatea pagini de dulciuri si retete!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miria_cristina

NUSHULICA - Unde sunt retetele ca sa imi aleg si eu cateva acuma!!! Da-mi indicii ca am ametit intre atatea pagini de dulciuri si retete!

sunt 3 retete tare faine pe pag 2 din alea mai fac azi alea cu gem de pruna...si reteta de astea fragede de care am facut aseara is undeva pe pg 6-7 spor la treaba

INGRID

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adi69

Daniela,cel mai fraged si bunut aluat incercat de mine pana acum este asta:
100 g zahar pudra
2 galbenusuri
200 g unt moale
300 g faina
esenta
Se framanta toate si se face un aluat care se intinde foaie de 1 cm sau mai subtire si se decupeaza cu dif forme,care se pot lipi intre ele(cu gem sau dif umpluturi) sau se ornreaza cu glazura de zahar pudra colorata..
Iese un aluat molcut,daca nu te descurci la intins si decupat pudreaza masa si aluatul cu faina.

Adriana si-atat...

uite reteta de astea fragede...is super mai ales pt bebei ca-s fragede tare

INGRID

Mergi la inceput