Ce pregatim de Craciun
Raspunsuri - Pagina 15

catutza spune:
Eu fac dobosul asa :
Cascaval(eu cumpar "forma" mi-l feliaza la magazin) si sunca presata felii patrate se pune cascavalul prima foaie apoi se unge cu foarte putin unt moale, aproape topit apoi se pune sunca apoi iar putin unt si tot asa pana ajungi la ce inaltime vrei.Il bag la frigider cel putin 30min ca sa se "lipeasca". Se taie in ce forma vrei. Eu servesc dobosul pe platoul cu gustari reci.
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2

catutza spune:
Voi ce fel de creme faceti pentru tort? Ca eu m-am cam saturat de crema la plic si de finetti, dar atceva ...nu-mi place cum i-mi iese
Bianca si noi2

Taty spune:
Adi, stii o reteta de umplutura cu nuci pt fursecuri?
Am facut retetea pe care ai dat-o tu cu aluatul ala molcut cu unt, galbenusuri, faina si zahar si as vrea o crema pe baza de nuci sa le umplu...te rog mult!
Multumesc anicipat!

strumfi2004 spune:
Catutza, iata o crema care ne place tare mult, o folosesc tot timpul cand fac vreun tort sau chiar prajitura cu foi, sau ceva rapid. poate fi facuta si fara cacao, atunci ii adaug coaja si suc de lamaie. iata:
- 3 oua intregi
- 1 pahar obisnuit de zahar
- 2 linguri cacao
- 1 pachet unt
Fierb la foc mic zaharul cu ouale pana ce se omogenizeaza. dupa ce s-a racit putin o frec cu cacao si apoi adaug untul si frec bine pana ce se leaga. la sfarsit adaug si nuca macinata.
daca o s-o incerci, sigur o sa-ti iasa.
am retinut reteta ta de dobos, mersi!
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut

ralucis spune:
buna! tot cautand pe forum retete pt craciun am dat de voi si am ramas .
adi69, as avea 2 rugaminti, asta dupa ce am vazut pozele tale, poti sa-mi spui si mie retele de la tort krantz si pui italian? arata delicios si as vrea sa le incerc de sarbatori. multumesc!

LYLY809 spune:
Tort krantz! yamiii Dau la schimb alte retete delicioase de torturi daca o primesc si eu!
De Craciun voi gati:
sarmalute ( in premiera, tre' sa iau reteta de la mama, o spun cu rusine ca n-am mai facut pana acum)
salata de boeuf
prajitura fagure ( ma intorc in trecut, ca de prajiturile astea mai "contemporane" m-am plictisit). La aceasta prajitura se poate pune ce crema ... iti trece prin cap! Caut o reteta de crema cu... rahat...
piftie purcel
friptura purcel afumata ( productie proprie, adeca a parintilor)
intre Craciun si Rev voi face si o fasole cu costita afumata, si o ciorba cu afumatura, tot de fasolica, reteta ardeleneasca
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Balbina spune:
Am facut azi proba dobosului cu sunca si brinza topita, ideea Veronicai (Hildegard). Mi-a placut si la gust si la aspect, numai ca am scapat cam multe straturi, de revelion o sa pun mai putine. Merci, Veronica, e o idee excelenta de aperitiv!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

miria_cristina spune:
ADI - Cum se fac Umflatelele cu nuca, Fursecurile cu nuca si cacao (alea lunguiete)????
Vreau sa fac prajiturele cu nuca macinata!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

dana p. spune:
Si eu o sa am musafiri, in premiera pentru mine la masa de Craciun, ca pana acum plecam noi la colindat la nasii si parinti, acum i-am chemat pe toti la noi,si vreau sa o dau lata pe soacra-mea cu ce am pregatit , ca de obicei cand mergem la ea ne arunca pe farfurie cateva bucati de salam si cascaval, sarmale si friptura ,asa cu zgarcenie, si eu m-am gandit la urmatorul meniu:
Aperitiv: salam, muschi afumat,cascaval, branza, toba, lebar,sunga de praga umpluta cu salata de pui cu ciperci, oua umplute, icre, masline, chec aperitiv,ardei umpluti cu branza de vaci, dobosul aperitiv( eu ma gandeam sa-l fac cu cascaval+sunca de praga), rosii, castraveti si salata pentru decor.
Felul I: Sarmale cu afumatura si cu mamaliguta.
Felul II: Friptura de pui, porc si carnati + gogosari si castraveti acri.
Desert: Brownies Cappucino si Chec tigru + fructe.
Ce ziceti este suficienta mancare pentru 11 persoane? Sa mai adaug ceva, sa mai scot? Astept sugestii( si reclamatii ).
Dana
Poze

Hildegard spune:
Balbina, ce super ti-a iesit dobosul aperitiv.
eu am sa pun si o maslina in capat....ce zici?
Si nu-l fac asa inalt sa incapa si maslina
Dana, io zic ca e suficient cat faci.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna