Reteta PRICOMIGDALE stie cineva????

Am luat saptamana asta de la cofetarie PRICOMIGDALE
,niste fursecuri DELICIOASE cu nuca,m-as bucura tare mult daca are cineva reteta.
Raspunsuri

Witchie spune:
nu cumva le cheama PRICOMIGDALE?
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana


strumfi2004 spune:
Uite ce reteta am eu de la mama:
250 g nuci /migdale date prin masina
6 albusuri
3 linguri de faina
10 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar pana se intareste (ca la bezea). Se adauga faina, nucile si zaharul vanilat se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus (ca aerul sa nu iasa si sa se lase). Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, se pun gramajoare cu o lingurita sau cu un cornet cu sprit. Se coc la foc potrivit. Se pot lipi cate doua cu crema de ciocolata (Nutella) la mijloc.
edit: Se pot sprita deasupra cu glazura de ciocolata.
Gratiela, mamica strumfilor Mariuca si
Stefanut


Lya spune:
asa e Witchie
,editez acum,se vede ca am lipsa mareeeee de tot la somn,dar cresc copiii si recuperez.
Strumfi,o sa incerc reteta ta,mersi mult!
dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
&Erikutz


Hildegard spune:
PRICOMIGDALE
Avem nevoie de:
200gr.migdale macinate nu prea fin
200gr. zahar
2 albuse de oua mari
un pic de sare.
Cum procedam:
-se pune pe bain marie si se amesteca cu batatorul de spuma pina se topeste zaharul.
asa arata cind e gata.
-se aranjeaza in tava tapetata gramajoare la distanta de 2 cm.(eu am pus cu lingurita)si se coc la 180 grade,15-18 minute ,pina incep sa faca deasupra crapaturi.
-se racesc
-se pastreaza intr-un vas inchis
PRICOMIGDALE
Ingrediente:
3 albusuri, 210 g zahar tos, 20 ml rom, 200 g nuci sau alune macinate, 8-10 picaturi esenta de migdale sau un pachetel cu zahar vanilat.
Mod de preparare
Nucile sau alunele se pun intr-o tava de prajitura si se tin in cuptor, 10 minute, la foc mijlociu, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le de 2-3 ori in acest rastimp. ca sa nu se rumeneasca, ci numai sa capete un gust bun, de prajit.Dupa ce s-au frecat intre palme, pentru a se desprinde cojile uscate, se trec prin masina de nuca.Albusurile se bat spuma intr-un lighenas smaltuit, se adauga zaharul si romul si, apoi, se bat deasupra unui vas cu apa clocotita, ca si bezelele, 8-10 minute, pina cind se intareste spuma (sa nu cada de pe tel) si se infierbinta bine.Dupa aceea, se adauga toate nucile sau alunele macinate, esenta de migdale sau, numai zaharul vanilat si se bat cu telul in continuare pe apa clocotita, citeva secunde (de 5-6 ori); apoi se lasa la o parte.Se pregatesc 2-3 tavi, unse cu margarina solida si tapetate cu faina.Se ia din compozitie cite o lingurita (cam cit o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pina la sfirsit) si se asaza in tava, sub forma pe cit posibil rotunda.Tava se introduce in cuptorul incalzit dinainte la foc mijlociu, apoi focul se reduce , imediat, cit se poate de mic si se lasa 30 minute.Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, tava se poate intoarce, daca cuptorul nu coace uniform, potrivind si focul, ca pricomigdalele sa se riumeneasca frumos.Vor creste bine si vor plesni la suprafata. Se pastreaza in cutie inchisa.Daca se folosesc simburi de migdale, acestia se fierb in apa clocotita, pina ce li se desprinde coaja subtire (simburele aluneca afara din coaja, cind se preseaza cu doua degete) cu usurinta.Dupa ce s-au uscat bine, se trec prin masina de nuca si cu ele se pregatesc, la fel, pricomigdalele (cu aroma lor naturala).Migdalele se pot amesteca cu nuci sau alune.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05


Lya spune:
Veronica,mersi mult!Dar faina nu se pune deloc ????E suficienta nuca???dewww.snugglepie.com/ezb/317544.png" target="_blank">Ruty
&Erikutz
