Un botez ....altfel!
Un botez.... altfel!
Adica: vrem sa cununam o pereche tanara, dar ea nu este crestina. De fapt provine dintr-o familie cu tata musulman si mama crestina. Poarta numele tatalui.
Pana la cununie, vreau s-o botez pe ea, s-o crestinam!
Cum decurge acest botez? Ce trebuie sa faca ea? DAr eu?
Multam mult!
Oare trebuia sa postez la BOTEZURI, PETRECERI PENTRU COPII.....
Raspunsuri
irina.c. spune:
Mergeti si vorbiti cu un preot.Cred ca trebuie sa faca o cateheza intai,si dupa aceea urmeaza slujba botezului,care e la fel ca la copii,doar ca o sa toarne cumva apa pe ea(si o sa ii trebuiasca o camasa alba,lunga,de botez),nu trebuie sa se bage dezbracata in cristelnita .Cred ca cel mai frumos ar fi sa mergeti la o manastire pentru acest eveniment.Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
mamaluidavid spune:
Si sotul meu inainte sa ne cununam religios a trebuit sa fie botezat.
Trebuie haine noi,inclusiv pantofii,botezul decurge ca si la beblusi cu diferenta ca nu l-a dezbracat,am avut un prosop pe care i l-a pus preotul pe umeri,capul aplecat in cristelnita si i-a turnat apa in cap.
Am mai avut un prosop pe care a stat cu picioarele cand a trebuit sa stea descult.
A doua s-a impartasit si spovedit iar a 3-a zi am avut nunta
El a imbracat costum.
Stefania,mami de David si Patricia
CRIXIA spune:
Multumesc mult!
Sa-mi fie rusine, dar nu stiu ce inseamna cateheza!
Am cautat pe net, si am inteles-o ca pe o pregatire pentru acest eveniment!
Buna ideea cu manastirea! Cred ca vom merge la Teghirghiol la manastirea Sf Maria, caci Maria o va chema pe fina noastra!
anya spune:
Depinde cat de credincioasa e persoana. Eu m-am casatorit la biserica dar nu sunt botezata.
Eu nu sunt credincioasa, dar daca pentru cei din jur casatoria la biserica insemna ceva - am facut-o.
Marea majoritate a preotilor nu se intereseaza de trecul tau. E doar un servici. Intri in biserica, spun poezia, dai banul si iesi.
La un botez stiu ca nasa era ortodoxa, nasul catolic si necasatoriti.
La catolici e mai important la botez sa fie nasii catolici. La cununie nu. Am o prietena care a avut ca nasi o pereche de prieteni- necasatoriti inca - ea catolica, el ortodox.
Am o colega ortodoxa castorita cu un musulman. Copilul a fost botezat si ortodox si musulman - sa fie.
asa ca vezi si tu...
asi spune:
quote:
Originally posted by anya
La catolici e mai important la botez sa fie nasii catolici. La cununie nu.
Anya
Gresesti.Copilul meu a fost botezat in rit catolic de o pereche ortodoxa.
Crixia felicitari pentru fini!Sa fie intr-un ceas bun.
Razvan(07 martie 2004) si mami
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
cris_kim spune:
Ma bucur sa vad si astfel de intrebari! Totusi e trist ca multe persoane nu au aceasta educatie religioasa din familie. Nici eu nu o am din familie dar in viata mea au fost niste intamplari(nimic nu e intamplator) fericite si acum cunosc mai multe.
Felicitari pt. faptul de a fi nasi si pentru bucuria de a merge la o manastire pt. botez.
si baietelul meu a fost botezat intr-o manastire.