Un botez ....altfel!

Un botez ....altfel! | Autor: CRIXIA

Link direct la acest mesaj

Un botez.... altfel!
Adica: vrem sa cununam o pereche tanara, dar ea nu este crestina. De fapt provine dintr-o familie cu tata musulman si mama crestina. Poarta numele tatalui.

Pana la cununie, vreau s-o botez pe ea, s-o crestinam!
Cum decurge acest botez? Ce trebuie sa faca ea? DAr eu?

Multam mult!

Oare trebuia sa postez la BOTEZURI, PETRECERI PENTRU COPII.....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Mergeti si vorbiti cu un preot.Cred ca trebuie sa faca o cateheza intai,si dupa aceea urmeaza slujba botezului,care e la fel ca la copii,doar ca o sa toarne cumva apa pe ea(si o sa ii trebuiasca o camasa alba,lunga,de botez),nu trebuie sa se bage dezbracata in cristelnita .Cred ca cel mai frumos ar fi sa mergeti la o manastire pentru acest eveniment.Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Si sotul meu inainte sa ne cununam religios a trebuit sa fie botezat.
Trebuie haine noi,inclusiv pantofii,botezul decurge ca si la beblusi cu diferenta ca nu l-a dezbracat,am avut un prosop pe care i l-a pus preotul pe umeri,capul aplecat in cristelnita si i-a turnat apa in cap.
Am mai avut un prosop pe care a stat cu picioarele cand a trebuit sa stea descult.
A doua s-a impartasit si spovedit iar a 3-a zi am avut nunta
El a imbracat costum.

Stefania,mami de David si Patricia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Multumesc mult!
Sa-mi fie rusine, dar nu stiu ce inseamna cateheza!
Am cautat pe net, si am inteles-o ca pe o pregatire pentru acest eveniment!

Buna ideea cu manastirea! Cred ca vom merge la Teghirghiol la manastirea Sf Maria, caci Maria o va chema pe fina noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde cat de credincioasa e persoana. Eu m-am casatorit la biserica dar nu sunt botezata.
Eu nu sunt credincioasa, dar daca pentru cei din jur casatoria la biserica insemna ceva - am facut-o.
Marea majoritate a preotilor nu se intereseaza de trecul tau. E doar un servici. Intri in biserica, spun poezia, dai banul si iesi.
La un botez stiu ca nasa era ortodoxa, nasul catolic si necasatoriti.

La catolici e mai important la botez sa fie nasii catolici. La cununie nu. Am o prietena care a avut ca nasi o pereche de prieteni- necasatoriti inca - ea catolica, el ortodox.

Am o colega ortodoxa castorita cu un musulman. Copilul a fost botezat si ortodox si musulman - sa fie.

asa ca vezi si tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

quote:
Originally posted by anya

La catolici e mai important la botez sa fie nasii catolici. La cununie nu.
Anya

Gresesti.Copilul meu a fost botezat in rit catolic de o pereche ortodoxa.

Crixia felicitari pentru fini!Sa fie intr-un ceas bun.

Razvan(07 martie 2004) si mami

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris_kim spune:

Ma bucur sa vad si astfel de intrebari! Totusi e trist ca multe persoane nu au aceasta educatie religioasa din familie. Nici eu nu o am din familie dar in viata mea au fost niste intamplari(nimic nu e intamplator) fericite si acum cunosc mai multe.
Felicitari pt. faptul de a fi nasi si pentru bucuria de a merge la o manastire pt. botez.
si baietelul meu a fost botezat intr-o manastire.

Mergi la inceput