Cum sa il conving?

Cum sa il conving? | Autor: kasemada

Link direct la acest mesaj

Sunt impreuna cu logodnicul meu de un an jumate. E un baiat super, intelegator si iubitor, dar are un mare defect: nu crede in Dumnezeu!
Are o parere execrabila despre biserica si despre lucrurile sfinte in general (la capitolul preoti nu il contrazic pt ca nici eu nu stau mai bine), dar ma deranjeaza cand il aud cateodata cat il sfideaza pe Dumnezeu.
Am inteles ca aceasta ura ii se trage din copilarie, cand era silit de mama si bunica sa mearga in fiecare zi la biserica (sunt intr-adevar 2 maniace duse cu pluta).
Am dus cu el N discutii in care incercam sa il conving, am citit carti (De ce creationism si nu evolutionism), m-am documentat, dar este foarte inteligent si mai tot timpul imi inchide gura cu argumente plauzibile, si eu ca sa evit discutiile neplacute, o las balta.
Pls dati-mi idei ce sa ii mai spun si cum sa il mai convig ca nu are mentalitatea potrivita!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

ce inseamna mentalitate potrivita?

eu am considerat intotdeauna ca cei care cred in Dumnezeu au o dimensiune in plus fata de ceilalti, adica cei care cred=n+1, ceilalti=n si NU cei care cred=n, ceilalti=n-1 :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

ce inseamna mentalitate potrivita?

eu am considerat intotdeauna ca cei care cred in Dumnezeu au o dimensiune in plus fata de ceilalti, adica cei care cred=n+1, ceilalti=n si NU cei care cred=n, ceilalti=n-1 :))

I.www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei&Mara

Bun raspuns!! :)
Pana si biserica catolica recunoaste Big Bang-ul asa ca ce argumente sa aduci ca "nu are mentalitatea potrivita?"
Nici sotul meu nu crede dar nu ma strofoc in nici un fel, poate pt ca nu sunt nici eu departe.Oricum asta ar trebui sa fie ultima problema, daca poate fi considerata asa, intr-o relatie.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

cel mai bine il lasi in pace si roaga-te doar pentru el.Si du o viata crestina reala,caci faptele spun mai mult decat o mie de cuvinte.Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Eu nu as putea fi cu o persoana care mi-ar considera drept defect faptul ca nu cred in Dumnezeu.

Asa ca gandeste-te: trebuie sa il convingi? Credinta tine de optiunea fiecaruia, iar el a optat deja. Doar singur se poate indrepta spre Dumnezeu, daca/cand va simti nevoia. Nimic din ceea ce ar spune cei din jur nu l-ar putea convinge.

Iar partea cu mentalitatea potrivita.. hmm foarte frumos a spus blackpanterro.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasemada spune:

M-am cam exprimat gresit aseara, am scris f tarziu si am fost obosita. Necredinta nu poate fi considerata tocmai un defect, si nici ceva care sa creeze probleme in relatie.
Amandoi avem o vina, el incepe cu blasfemiile cand sunt si eu de fatza, si eu incep discutia si ma enervez ca imi ''inchide gura'' atata de repede, si ma lasa fara argumente.
Poate chiar ar trebui sa il las in pace in ceea ce priveste tema asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Am trecut si eu prin experienta ta, si pentru mine a fost foarte greu. Nu s-a putut merge mai departe si faptul ca aveam principii atat de diferite a condus la ruptura. Am suferit mult atunci, dar acum multumesc lui Dumnezeu ca s-a intamplat asa, pentru ca nu as fi suportat sa nu ma cunun in biserica si sa nu-mi botez copiii, indiferent cat de mult il iubeam. Si atunci asa se punea problema. Acum am un sot cu care ma mandresc din toate punctele de vedere si care imi seamana mult. Si sunt mult mai fericita decat atunci.
Depinde cat de mult te deranjeaza pe tine necredinta lui, depinde de relatia pe care o ai tu cu Dumnezeu, de cata rabdare ai.
De convins, nu cred ca vei reusi. Cel putin la mine nu a functionat, desi sunt licentiata in teologie. Credinta o ai sau o dobandesti in urma unor intamplari neobisnuite, nu atunci cand cineva iti aduce argumente in scopul de a te convinge. Dar te poti ruga pentru el si poate se va intampla ceva pe parcurs. Dumnezeu e mare!
Asta este experienta mea, nu stiu daca iti va fi de folos. Oricum, iti doresc tot ce-i mai bun!

Mary si Anna Maria- 08.04.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clayhanger spune:

Gandindu-ma mai bine, imi imaginez ca o solutie poate fi sa ajungeti de acord ca nu sunteti de acord. Adica sa nu mai dezbateti deloc problema. Cand mai incepe cu blasfemiile, cum zici tu, nu il contrazice ci aminteste-i ca subiectul pur si simplu nu mai trebuie atins, sau ca e lipsa de respect fata de tine sa emita niste pareri asa de aspre. Si atat! Incheiati astfel discutia, fara sa fie nevoie sa ti se inchida gura cu diverse argumente.

Pe de alta parte, e foarte important sa vezi care iti este limita si cum vedeti lucrurile importante precum cununia si botezul copiilor. Daca puteti ajunge la un consens in privinta asta... tot e bine.

Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ManyHope spune:

Asa e: nu poate fi reformat cineva care se impotriveshte, nu poate fi convins de nimic cineva care nu coopereaza, nu se poate schimba in purtari cineva care nu vrea sa caute sa-shi modifice viziunea; multe le poate lua sau lasa cineva din iubire pentru persoana iubita, dar .... nu chiar orice-oricand-oricum-oricat !

E prost ca te-ai dat de gol la cat de sensibil itzi e subiectul cu hulitul si injuratul de cele sfinte, ca aflandu-tzi slabiciunea asta, poate oricand vrea sa-tzi rasuceasca cutzitu-n rana numai ashaaa... doar pentru ca poate shi are la-ndemana cu ce sa te enerveze !

E greu.

(Irina a spus cel mai bine: e cazul sa nu te bazezi doar pe tine si pe ce poti tu face/spune-argumenta, ci mai te shi roaga pentru ce ai vrea sa obtzi !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Buna!

Te intelg perfect! Si eu am fost un pic derutata de faptul ca sotul meu nu are nici un Dumnezeu. El provine dintr=o familie care nu a prea avut habar de biserica, credinta, etc...Noi nu discutam despre tema asta pentru ca oricum nu prea ne punem de acord. Sincer nici nu as vrea sa mearga la biserica doar de dragul meu. Ceva ceva simte ptr ca e un om bun si nu s-a impotrivit casatoriei in biserica, primitului preotului in casa, etc. M-a lasat sa fac ceea ce cred de cuviinta! Ma rog doar ca pretul platit ptr nepasarea asta sa nu fie mare! Sper ca intr-zi sa descopere singur ca Dumnezeu exista.

Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Buna,
sotul meu e agnostic desi eu l-as caracteriza ca ateu mai degraba. Insa: eu am fost crescuta in spirit crestin si desi nu sunt bisericoasa deloc am unele "fixuri". Cand laincpeutul relatiei a mai calcat prin strachini si a "blasfemiat" in stanga si dreapta i-am spus clar ca asta nu imi place si a incetat. acum pur si simplu nu se mai discuta subiectul.Cand suntem in Ro si imi fac cruce cand trecem pe langa biserica mai vad un zambet in coltul gurii dar atat :)
Pentru mine nu conteaza sa fie sau nu credincios atata vreme cat se comporta ok.

Laura cu LARA si
Surpriza

Mergi la inceput