URGENT: cu ce pasati legumele pt bebei ?

Sunt in plin proces de diversificare pt un bb de 6 luni, si suntem cam in urma, unul din motive fiind ca n-am reusit sa descoperim dispozitivul potrivit pt a face celebrele piureuri !
Avem un robot Philips, care are tot felul de razatori si cutite si blender, dar n-am reusit neam sa facem piureul ! Nu stiu daca facem noi ceva gresit sau nu sunt potrivite sculele, asa ca va rog sa-mi dati un sfat, cat mai repede, pt ca vrem maine sa mergem sa cumparam un mixer vertical, si nu stiu daca nu cumva dam banii degeaba si am putea folosi robotul ...
Voi cum faceti piureurile ?
Boghi
poze Goanga
si alte poze
Raspunsuri

Denisa_35 spune:
Mixer vertical!
Are si pahar si e super practic! Am facut piureuri din tot ce se poate! Rapid si bine! Uite-te aici http://www.magazinultau.ro/category/Electrocasnice/clasificare1/Pentru%20Bucatarie/clasificare2/Mixere/list.htm!
Succes!

LindaZ spune:
Noi am folosit cu succes un robot de bucatarie Braun care avea doua compartimente dintre care unul mic pentru verdeata de fapt. Pe acela l-am folosit la greu, in cel mare daca puneam cantitati mici mi le imprastia pe pereti si acolo ramaneau. Uite-l http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2594
Cand nu eram acasa foloseam mixer/blender dar nu dadeau asa un randament la finete, dupa aia trebuia sa strecor produsul prin strecuratoare, mai ales cand pasam fructe care sa poata fi baute prin biberon.

Burtocika spune:
Da, in general imi trebuie pt o cantitate mica ... Deci nu se poate folosi robotul ? Ca si mie mi le-a imprastiat pe pereti, dar m-am gandit ca nu stiu eu ce sa folosesc, mi se pare aiurea ca ditamai robotul cu nspe accesorii sa nu fie in stare sa faca un piureu !
Boghi
poze Goanga
si alte poze

diana21 spune:
Dar la ce robot te referi? Ca eu am mixer vertical, dar tot robot ii zic. Eu am folosit Blender cand era Ianca mica, facea si cantitati mai mici si piureul iesea fin. Acum mi-am luat mixer vertical si-mi pare rau ca nu l-am descoperit mai devreme. Este Braun Multiquick, toaca si carne, face si piure pt. biberon, taie...face de toate.
Edit, ca am vazut poza si m-am luminat. Asta e robotul? Nu am avut din asta, ci blender simplu. Cred insa ca cel mai potrivit este cel vertical.
Ianca Printesica si Super Mamica
Poze strumfesti
Poze mai vechi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii

lorelaim spune:
Blender - cu 4 lame (preferabil otel) - care este bun si pt spart gheata. Se fac cantitati mai mari, se pun apoi in forme de gheata la congelator (poti sa ai mancarica si pt 1 sapt) si dupa ce ingheata tun se scot si se transfera in pungi de plastic la conge. Se scot cubuletele de gheata cu 15 min inainte de fiecare masa (poti sa faci diferite legume separat si ai mese f diversificate), se pun intr-un recipient de sticla termo-rezistent si se incalzesc in "bain-marie".

for2nity spune:
eu am un blender modelul acesta si ne-am descurcat cu el excelent, l-am recomandat tuturor cunoscutilor. Am pasat cu el absolut orice, legume fierte si chiar marul devine in cateva secunde un pireu foarte fin fara sa se oxideze ca atunci cand il dai pe razatoare. Are vasul lui in care poti face si o singura portie fara sa se piarda nimic.
Succes cu diversificarea
eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004)

claujro spune:
Eu cu mixerul obisnuit am trecut perioada aceea.
Claudia
Poze parinti
Poze Mara si Matei

Balbina spune:
Si eu sint pro blender vertical, mi se pare super comod. Pui mincarea in bol si o pasezi direct acolo. Nu ai vase in plus de spalat.
L-am folosit pina pe la 1 an si 2 luni, cind fiului meu i-au aparut maselutele. Din acel moment a mestecat totul singur.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

Burtocika spune:
Eu am un robot Moulinex (nu Philips, am gresit), nu stiu exact ce model, dar arata cam asa www.elanko.ro/models.php?model_id=2197&_t=Robot%20de%20bucatarie%20Moulinex%20A%20AT5%20SA%20Ovation%202%20Duo%20Press" target="_blank">http://www.elanko.ro/models.php?model_id=2197&_t=Robot%20de%20bucatarie%20Moulinex%20A%20AT5%20SA%20Ovation%202%20Duo%20Press
Am incercat sa pasez cu discul de pasat, cu cel de razuit, cu cutitul, si in final cu blenderul, si nu prea mi-a iesit (plus ca mi-am facut o caruta de nervi cand am vazut ca nu merge cu nimic, si am mai si stat sa spal toate sculele la 12 noaptea !)
Am vazut ca voi spuneti blender la mixerul vertical, de-aia am incercat sa fac cu blenderul de la robot, dar se pare ca n-a iesit ...
Boghi
poze Goanga
si alte poze