blestem sau asa ne este scris?
Raspunsuri - Pagina 5
Messa spune:
quote:Si cei care nu cred? Ei nu pot fi blestemati? Sau in cazul lor nu se implineste?
Originally posted by BillyBilly
PS. Am uitat ceva, pt. cei care cred in blesteme/puterea cuvantului si apropo de vibratiile celui ce le foloseste. Sa va fereasca Dumnezeu sa va blesteme un calugar, ca-i de spitalul de urgenta. Inainte de a intra in vreun fel de dispute cu ei, asigurati-va ca au si intelepciunea de a se controla la manie.
Roxali spune:
Nu cred in blesteme...gura mamelor poate fii aurita (adevaruri sa rosteasca), dar putere de blestem
.
Si chestia "sa-ti dea D-zeu..." pai D-zeu te poate proteja,ajuta nicidecum distruge...el te indruma.
Ali
matildasep spune:
quote:
PS. Am uitat ceva, pt. cei care cred in blesteme/puterea cuvantului si apropo de vibratiile celui ce le foloseste. Sa va fereasca Dumnezeu sa va blesteme un calugar, ca-i de spitalul de urgenta. Inainte de a intra in vreun fel de dispute cu ei, asigurati-va ca au si intelepciunea de a se controla la manie.
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
matildasep spune:
quote:
Nu exista circumstante, oricat de rele ar fi, din care un om intelept sa nu poata scoate ceva bun; nici circumstante, oricat de bune ar fi, pe care cel neintelept sa nu le foloseasca spre paguba lui. Francois, Duce de Rochefoucald
Dupa parerea mea calugarii sunt dusi cu capul, dupa ani , inchisi in manastire, normal ca daca-ti spun ceva are vibratie, si sa va spun intamplare cu un calugar. Acum vreo 3 ani au venit in vizita in Romania niste prieteni din Turcia , care au vrut sa vada o manastire ortodoxa, pt. ca sunt faimoase pt. turisti, si ne-am dus la manastirea Cernica fiind aproape de Buc.. Afara era vara, canicula, eram 3 fete in maieuri si pantaloni scurti, cu palarii, ochelari de soare, camera foto, ca un turist in vizita. Am intrat in manastire , si in urma noastra a inceput sa urle un calugar dupa noi : "iesiti afara! iesiti! nu aveti voie asa!"adica imbracate asa, de s-a intors toata lumea sa se uite la noi, putea sa ne zica frumos, pe un ton calm. fetele astea s-au speriat , nu le venea sa creada ca asa se vorbeste intr-o biserica. Al meu sot mai avea putin si se lua la cearta cu el, daca nu-l opream. Deci va da-ti seama cum a urlat dupa noi, parca am fi fost niste hoti. Si cine stie ce a mai zis calugarul dupa noi, acum trebuia sa-l ascultam? Bineinteles ca am plecat si n-am mai vizitat nimic.
Credinta trebuie sa fie numai in D-zeu, nu in blesteme, vraji, superstitii, dedeochi si altele. Sau in acatiste, e o prostie sa te duci la biserica sa scrii pe o hartie ce vrei sa ti se indeplineasca si sa-i platesti preotului sa se roage. O rugaciune spusa din suflet catre D-zeu face cat toti preotii la un loc.
BillyBilly spune:
quote:
Originally posted by matildasep
Dupa parerea mea calugarii sunt dusi cu capul, dupa ani , inchisi in manastire, normal ca daca-ti spun ceva are vibratie, si sa va spun intamplare cu un calugar. Acum vreo 3 ani au venit in vizita in Romania niste prieteni din Turcia , care au vrut sa vada o manastire ortodoxa, pt. ca sunt faimoase pt. turisti, si ne-am dus la manastirea Cernica fiind aproape de Buc.. Afara era vara, canicula, eram 3 fete in maieuri si pantaloni scurti, cu palarii, ochelari de soare, camera foto, ca un turist in vizita. Am intrat in manastire , si in urma noastra a inceput sa urle un calugar dupa noi : "iesiti afara! iesiti! nu aveti voie asa!"adica imbracate asa, de s-a intors toata lumea sa se uite la noi, putea sa ne zica frumos, pe un ton calm. fetele astea s-au speriat , nu le venea sa creada ca asa se vorbeste intr-o biserica. Al meu sot mai avea putin si se lua la cearta cu el, daca nu-l opream. Deci va da-ti seama cum a urlat dupa noi, parca am fi fost niste hoti. Si cine stie ce a mai zis calugarul dupa noi, acum trebuia sa-l ascultam? Bineinteles ca am plecat si n-am mai vizitat nimic.
Credinta trebuie sa fie numai in D-zeu, nu in blesteme, vraji, superstitii, dedeochi si altele. Sau in acatiste, e o prostie sa te duci la biserica sa scrii pe o hartie ce vrei sa ti se indeplineasca si sa-i platesti preotului sa se roage. O rugaciune spusa din suflet catre D-zeu face cat toti preotii la un loc.
Asta-i clasica in manastiri, se stie ca nu-ti dau voie cu orice fel de tinuta si nu numai in cele de calugari si in cele de maici, aceleasi reguli. Problema este alta: cum se poate sa spui ca-l iubesti pe Dumnezeu si te rogi pentru oameni cand nici nu poti sa-i tolerezi? Nu El ne-a facut si pe noi si pe ei, sau doar pe ei? Daca Doamne fereste, ai un necaz, ti-e rau, ti-e jale, sau eu stiu ce ti-ar putea fi, se intampla sa fii in oras si vrei sa te opresti la manastire pt. o rugaciune sau o vb de duh, cu tinuta - aia care e, ce faci? Nu intri sa te rogi pt. ca nu te lasa calugarii?? Asta n-am s-o pot intelege niciodata:halal iubire, halal sprijin in viata!

BillyBilly spune:
quote:
Originally posted by Messa
Si cei care nu cred? Ei nu pot fi blestemati? Sau in cazul lor nu se implineste?
Daca nu crezi, iti gasesti o alta explicatie plauzibila cu experienta ta anterioara de viata si cu ce anume corespunde in realitatea ta. Daca nu crezi in puterea unui cuvant, crezi probabil ca asa a fost sa fie in viata ta, la momentul respectiv, nu? Sau circumstantele te-au adus la evenimentul cu pricina. Sau, orice alta explicatie corespunde cu experienta ta anterioara. Fiecare din noi, in urma tuturor evenimentelor din viata noastra si a oamenilor (cu credintele lor) cu care am interactionat, ne-am creat un set de credinte, care functioneaza pt. noi la fel de bine ca oricare altele pt. altii. De asta s-au creat atat de multe religii, de asta ceea ce cred eu ca este bine in viata, poate ca tu consideri ca este rau, s.a.m.d. Eu cred ca este rau sa furi pe cand un hot considera nu numai ca este bine, dar este si avantajos sa "substitui" cate ceva, nu?
Ca sa revin: ti se intampla dar nu faci corelatia SAU nu ti se intampla, pt. ca gandirea, cuvantul si actiunile tale sunt mai puternice (vibrational) decat cuvintele rele care ti s-au spus. Daca vb rele trec pe langa tine fara sa le dai importanta, daca refuzi sa accepti ce ti s-a spus, orice actiune de genul acesta, slabeste puterea unei ocari. Daca acorzi valoare unei vb spuse la manie, vorba capata exact valoarea pe care i-o atribui. Si eu am avut experiente urate cu mama mea, care toata copilaria a avut grija sa-mi submineze increderea in mine, prin a-mi spune ca nimic din ceea ce faceam nu era bine, ca o sa ajung vai de capul meu, etc. Nu numai ca m-am incapatanat sa nu o ascult, dar mi-am indreptat toate eforturile in a-i demonstra ca nu-i tocmai asa si m-am luptat din rasputeri sa fug din mediul ostil in care ma tinea. Acum sunt bine, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a purtat de grija si o pot ajuta si pe mama (care a uitat demult tot ceea ce in nechibzuinta ei mi-a spus). Dar, daca eram mai slaba, probabil ca ma facea funda!!