Inel gastric

Inel gastric | Autor: mamidebaiat

Link direct la acest mesaj

Am auzit multe despre aceasta interventie chirurgicala prin care se monteaza un inel in jurul stomacului si care provoaca in timp scaderea in greutate.
Si-a facut cineva asa ceva ? Sau cunoasteti persoane care au obtinut rezultate cu acest inel ? Ca ma cam bate gandul .... ca nu am obtinut rezultate cu metodele "traditionale".

Multumesc,
mami si Alex

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu am auzit sa se faca la noi interventia asta. Oricum trebuie sa fii obez cu riscuri foarte mari ca sa te califici pentru o asemenea interventie, cel putin in documentarele alea de pe dicovery nu se face oricui asta. Asa ca daca nu ai peste 120-130 de kilograme nu cred ca merita macar sa te gandesti la inelul gastric.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Interventia se face si la noi, la Cluj.

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kamelika spune:

ce greutate ei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Eu stiam de metoda balonului gastic (da un search pe google) care este ne-invaziva, adica nu se face operatie si m-ar fi interesat mult pentru mama mea.
Insa, trist din pacate, am inteles ca poate face si mult rau daca se slabeste mult si dintr-o data...si in nici-un caz nu sunt de acord pentru mami meu.
Asa ca mai evitam painica, mai un peste, niste fructe si..pacalim asa obezitatea asta, dar fara rezultate spectaculoase:((

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns may spune:

ieri seara la Oprah - pe Euforia - tocmai despre aceste metode de slabire s-a vorbit (by pass in principal).
ideea era ca, fara a trata cauzele primare care determina cresterea in greutate (medicale, psihologice etc.), folosirea unor astfel de metode poate determina la f. multe paciente (30%) aparitia unor alte dependente (care o inlocuiesc pe cea veche - dependenta de mincare): dependenta de alcool, de tutun, de sex etc. in forme severe si care afecteaza viata in moduri mai dramatice decit dependenta initiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidebaiat spune:

Kamelika - dupa ce spun fetele ... m-as cam califica : in jur de 120 din pacate.
Giulia - despre balon am auzit si eu, dar am inteles ca nu e foarte indicat, intrucat are multe efecte secundare.
Despre by pass am citit pe cate ceva pe net, dar din cate am inteles "printre randuri" este indicat ca doctorul care opereaza sa aiba la activ minim 100 de astfel de interventii ca sa fii in siguranta, iar la noi nu este chiar atat de raspandita aceasta interventie ca sa le permita chirurgilor nostri sa aiba atata experienta.
Despre alte dependente : nu fumez si nu beau, iar ultima chiar ar fi interesanta, dar timpul sau mai bine zis lipsa lui ne omoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Mamidebaiat se face si la noi aceasta interventie chirugicala, la Cluj, la clinica Chirurgie 2, este un profesor universitar care are f multe astfel de interventii la activ.
Daca vrei mai multe informatii, contacteaza-ma pe PM.Am lucrat acolo, ca asistenta in sala de operatii.

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

A fost in seara asta la povestiri adevarate pe acasa un material despre un barbat care a facut operatia asta, intr-adevar la Cluj. E prima data cand aud ca se face si la noi.
Pufy, cred ca ar fi bine daca ai da detalii si aici pe subiect. Poate mai sunt persoane care vor sa afle cate ceva.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Chirurgul care face gastroplastii si cu care am lucrat eu este Prof. Florin Galea de la Clinica Chirurgie II, Cluj-Napoca(poate mai sunt si alti chirurgi care fac astfel de interventii, dar eu nu-i stiu).
Am participat la multe operatii de acest gen, pot sa va spun ca nu e o operatie tocmai usoara , dar rezultatele nu intarzie sa apara.Am avut un pacient de ex. din Bucuresti, avea 150 si ceva de kg de ne era frica ca se rupe masa de operatie cu el, iar la cateva luni dupa gastroplastie a slabit de nu-ti venea sa crezi!
Operatia in sine consta in aplicarea unui tubulet(inel) in jurul stomacului, tub fixat cu un fir, inel care poate fi, la cerere, si scos...insa asta implica inca o interventie chirurgicala....si eu nu am intalnit nici un pacient in 2 ani de zile care sa vina sa-i fie scos inelul...

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Inelul gastric nu face altceva decat iti da senzatia de satietate dupa cateva guri de mancare. Decat o operatie, mai bine un pic de autocontrol, la calitate si la cantitate, rezultatul e aceeasi. Tb. umblat la psihic si nu la stomac, mai ales chirurgical.

ex- gabibarta

Mergi la inceput