aveti limita in iubire?
eu una sunt in dilema!
sunt super indragostita sau posesiva????????nu ma pot intelege!
este bine sa fii din cand in cand geloasa?cat de departe poti merge cu gelozia?dar cu sentimentele de iubire?care este diferenta intre iubire si dragoste!
este cineva care poate sa i9mi raspunda ?pupici astept raspunsuri
okusan
Raspunsuri
clayhanger spune:
Super indragostita sau posesiva... Eu nu imi pot raspunde la aceasta intrebare decat prin prisma celui pentru care se manifesta sentimentele mele.
Limitele sunt diferite pentru fiecare. Depinde mult de firea lui, si de unde e situat punctul in care el ar putea declara ca se simte "sufocat".
Exista cazuri si cazuri...
Cat de departe poti merge cu gelozia? Depinde de el. Eu de exemplu merg destul de departe si asta e perfect ok la noi in cuplu. Pe de alta parte altul ar fi pus demult punct manifestarilor mele de gelozie.
Apoi poate exista o legatura intre cat de posesiva esti in general si cat de posesiva esti in cuplu. La mine sigur e...
Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months. - Moda este o forma de uratenie atat de greu de tolerat incat trebuie schimbata la fiecare sase luni.
Oscar Wilde
tzitziri spune:
nu stiu daca conteaza in vreun fel faptul ca e casatorita sau nu...cred ca mai mult ar conta de cat timp e impreuna cu el ![]()
diferenta dintre dragoste si iubire pentru mine tine de intensitatea si de durata sentimentelor..ma indragostesc de cineva...tine cateva luni si am fluturasi in stomac...daca e cazul dragostea se transforma in iubire...fluturasii nu mai sunt asa de 'permanenti' si sentimentul devine mai 'tihnit' si ma bucur cu adevarat de prezenta celuilalt...nu ma mai crispez ca in faza de inceput daca fac vreo greseala sau daca spun vreu prostie
...asta dureaza si dureaza...sentimentul e din ce in ce mai intens, dar intr-un sens mai..lumesc![]()
iar a fi indragostit nu mi se pare antonimul lui a fi posesiv...adica poti sa fi si super indragostita si posesiva sau nici una din ele
...e bine poate sa ai acea doza de 'rasfat' privind gelozia, dar sa nu sari calul pana la a incepe sa umbli in telefonul celuilalt sau sa incerci sa ii fortezi parola de pe contul de mail [:d]...iar o anumita doza de posesivitate cred ca o avem fiecare dintre noi...e 'ubi' meu si ca atare nu l-as imparti cu alta...asta nu inseamna putina posesivitate? (doar putina![]()
miria_cristina spune:
Dragostea are final si chiar o nota de vulgar, pe cand iubirea este pura, dureaza si inalta.
Sa fi indragostit poate sa dureze aproximativ 3 ani, dar sa iubesti poate dura o viata, poate fi platonic, poti iubi aproape orice: viata, pe Dumnezeu, copilul, barbatul....Iubirea are un grad mai mare de profunzime, este inaltatoare si curata. Asta comparativ cu dragostea care, ca termen, semnifica o durata de..., este vulgara (a face dragoste), si se refera numai la o persoana la fel de ... umana ca noi.
Asta ca sa raspund la intrebarea despre diferente.
Iar gelozia, nu prea are legatura cu intensitatea sentimentului, ci cu personalitatea ta.
ca definitie, ar fi o reactie complexa la observarea unei amenintari a valorii sau calitatii unei relatii. Spre deosebire de invidie, gelozia implica intotdeauna teama pierderii partenerului sau impartirii acestuia cu o terta persoana. Gelozia este o "reactie complexa" deoarece implica o gama larga de emotii, ganduri si atitudini.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
okusan spune:
nu stiu ce sa zic dar sunt cu sotul meu de 3 ani castoriti doar de un an,nu este zi in care sa nu se mareasca doza de iubire ptr el,cu siguranta are multe defecte dar eu il vad un perfect,tot ce face ma incanta,vreau sa ma enervez pe el cateodata dar nu pot
ceva din mine nu imi da voie,dar tot odata imi este frica sa nu devin posesiva sau independenta de el,acest sentiment nu l am avut niciodata pana acum.spune ti mi cum sa ma cataloghez indradostita,posesiva,geloasa??????oare sentimentul acesta va fi intodeauna,gandesc prea mult?![]()
okusan
giulia71 spune:
Eu zic ca daca te simti iubita si iubesti, nu te mai analiza caci nu conteaza in ce categorie esti incadrata
.
Important este ca iubesti si esti iubita asa cum esti tu, restul...nu conteaza!
Sa auzim de bine ;)
okusan spune:
quote:asa este ma simt bine,iubita si protejata!cred ca ma gandesc prea mult
Originally posted by giulia71
Eu zic ca daca te simti iubita si iubesti, nu te mai analiza caci nu conteaza in ce categorie esti incadrata.
Important este ca iubesti si esti iubita asa cum esti tu, restul...nu conteaza!
Sa auzim de bine ;)
si asta poate dauna intro zi,asa ca sarumana mult de sfat!numai bineokusan
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by okusannu stiu ce sa zic dar sunt cu sotul meu de 3 ani castoriti doar de un an,nu este zi in care sa nu se mareasca doza de iubire ptr el,cu siguranta are multe defecte dar eu il vad un perfect,tot ce face ma incanta,vreau sa ma enervez pe el cateodata dar nu pot
ceva din mine nu imi da voie,dar tot odata imi este frica sa nu devin posesiva sau independenta de el,acest sentiment nu l am avut niciodata pana acum.spune ti mi cum sa ma cataloghez indradostita,posesiva,geloasa??????oare sentimentul acesta va fi intodeauna,gandesc prea mult?
okusan
Cred ca ai vrut sa scrii "dependenta"
In felul asta pastrezi relatia fresh,fiind prea posesiva risti sa-l exasperezi si sa simta nevoie sa se indeparteze de tine,si-ar fi pacat,nu?
Un pic de gelozie nu strica niciodata,dar cu masura.Sa-ti pastrezi rationamentul este cel mai indicat.
Pana si nick-ul pe care ti-i l-ai ales indica ce mult il iubesti
Sorina&Alexa
okusan spune:
quote:da asa este am gresit am vrut sa spun dependenta
Originally posted by Sorina-Alexaquote:
Originally posted by okusannu stiu ce sa zic dar sunt cu sotul meu de 3 ani castoriti doar de un an,nu este zi in care sa nu se mareasca doza de iubire ptr el,cu siguranta are multe defecte dar eu il vad un perfect,tot ce face ma incanta,vreau sa ma enervez pe el cateodata dar nu pot
ceva din mine nu imi da voie,dar tot odata imi este frica sa nu devin posesiva sau independenta de el,acest sentiment nu l am avut niciodata pana acum.spune ti mi cum sa ma cataloghez indradostita,posesiva,geloasa??????oare sentimentul acesta va fi intodeauna,gandesc prea mult?
okusan
Cred ca ai vrut sa scrii "dependenta"Ar fi bine insa sa fii mai independenta,sa-ti organizezi iesiri cu prietenele,sa nu depinzi in permanenta de el.
In felul asta pastrezi relatia fresh,fiind prea posesiva risti sa-l exasperezi si sa simta nevoie sa se indeparteze de tine,si-ar fi pacat,nu?
Un pic de gelozie nu strica niciodata,dar cu masura.Sa-ti pastrezi rationamentul este cel mai indicat.
Sorina&Alexa
pupici si multumesc de mesajokusan