Mamici de ianuarie-februarie 2007 (36)
Raspunsuri - Pagina 15
adela2006 spune:
ari-ela unde ai stat ascunsa pana acum ? chiar ma gandeam ce putine gravidutze din timisoara intra pe net ;
intra la profilul personal si actveaza-ti PM ca sa-ti pot da mai multe detalii
in ce zona stai ?
mihacarm2002 spune:
lilisor mii de
pt rabdarea pe care o ai sa imparti cu noi materiale pt bebeici!
Michelle81,
sa depasesti momentul. Timpul le vindeca pe toate! Asa cum ti s-a mai spus, ai incredere in tine si in Dumnezeu ca vei avea copii mult doriti!
Flavia,
pt ca fetele sa ia cat mai repede in greutate si sa ajungi cat mai repede acasa!
Intrebare: Cum se numeste vaccinul care se face la 7luni1/2? M-a sunat de la dr. de fam si mi-a spus sa merg miercuri sa il fac (am uitat insa cum se numeste). Nu mai tin minte daca voi l-ati facut. Luni voi merge si la ginec. sa vad ce mai facem (noi speram ca de la foarte bine in sus).
Pe bebelina o simt mai ales cand stau intinsa in pat pe o parte. Nu ma ingrijorez pt ca am placenta anterioara.
Catalina, daca te-ai linistit, nu vad de ce te-ai mai duce la Iosup. Eu caut sa nu ma gandesc la nimic rau, dar cand ma apuca gandurile imi spun: CU DUMNEZEU INAINTE, sunt in mana Lui si asta e!
Mihaela 28+ 
ylilimic spune:
Sunt somnoroasa, suparata, ofticata si nemultumita de decizia publicului care a votat la "Dansez pentru tine". Imi pare tare rau pentru Adriela si Smiley, consider ca au fost mai buni pe tot parcursul concursului. Mai buni au fost chiar si Elena si Cornel. Probabil ca inca o data se confirma predilectia poporului catre subiecte siropoase.
Na, ca am spus-o si pe asta! Iertati off-topicul...
MIhacarm - cu placere! Mi-ar fi placut sa am cu cine impartasi experienta primei sarcini , asa ca acum!
Vaccinul facut de mine (recomandat tuturor) este anti-tetanos, recomandat pentru a nu te infecta in spital in timpul manevrelor chirurgicale.
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana
31+ (33 + ale dr) cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ari-ela spune:
Fetelor , ajutati-ma !!!!!!!!!!!
Am niste arsuri de inebunesc ! Am luat dicarbocalm , am baut lapte , am mancat biscuiti , dar degeaba. Sincer , simt ca nu mai pot ! Am m-ai avut arsuri , undeva pe la 25 de sapt , dar nu asa .Pic jos de somn , dar in momentul in care ma intind simt arsura pana in gura .Parca as fi baut ceva diluant , asa de tare ma arde .Ce sa fac ?
32 SAPT
ari-ela spune:
Adela ,nu am stat ascunsa , doar ca nu m-am gandit sa ma inscriu pe nici un site de genul acesta .Am facut ce mi-ai spus :am accesat profilul personal si acolo imi spune sa introduc numele de utilizator si parola .Exact asta am facut , dar imi spune ca numele sau parola nu corespunde !Sincer nu inteleg de ce ; am sa mai incerc .Doar noi suntem din timisoara ?
32 sapt 
criss68 spune:
Michelle, de multe ori mi-am pus intrebarea ce faci, cum te mai simti. Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut o luna. Cred ca mai frumos decat ti-au spus fetele nu as reusi eu. Cand o prietena de-a mea se lamenta in urma unei pierderi de sarcina, o terta persoana i-a sugerat sa nu-si planga de mila. Asta o fac cei din jurul ei. Ea trebuie sa se ridice pe sine, ca cei din jur nu au cum. Prietena mea chiar si-a mai revenit dupa cele auzite, desi parea cam dur. Nu pretind ca asa ceva se va putea uita, dar trebuie sa mergi inainte. Eu am renuntat la un bb pe la 26 de ani pt ca a vrut sotul, dar el a motivat ca am facut un tratament destul de puternic (era adevarat) in acea perioada si ca nu ar fi bine sa riscam. Cu anii nu am mai ramas insarcinata si eu tot boceam dupa acel copil. Sotul s-a simtit vinovat pana intr-o zi cand mi-a spus "daca vei avea totusi vreodata un copil al tau, ce-o sa-i spui, ca iti pare rau dupa celalalt sau ca era mai bun?" E putin exagerat daca ma gandesc, unui copil nu-i mentionezi niciodata asa ceva, dar in esenta avea dreptate. Poate iti foloseste intr-o oarecare masura ce ti-am scris aici.
Catalina, ma bucur ca ai ajuns la dr, ca nu te-a tratat ca pe o paranoica si ca te-ai linistit. Am retinut f bine cati ani a durat si cate sacrificii ai facut pentru a vedea un bebelus la tine in brate si e justificata atitudinea. Ar fi fost de preferat sa fii mai optimista sau sa nu iei lucrurile in tragic, dar noi aici te intelegem, nu te condamnam, iar daca putem te ajutam. Mie dimpotriva, mi se pare ciudata atitudinea mea, sunt prea linistita fata de cat mi-am dorit copilul, care a venit nesperat realmente, cand totul parea o cauza pierduta.
Fetelor, nu va ganditi la prostii cu nasterea prematura! Mai predispusi sunt gemenii. Ideea e ca trebuie sa fim pregatite pentru orice eventualitate ca sa dormim linistite noaptea si sa putem ajunge la 42 de saptamani !!!
Azi am fost si eu la dr! Puteam merge saptamana viitoare, dupa eco morfo, dar nu mai aveam rabdare, vroiam sa incep totusi niste discutii referitoare la nastere. A decurs bine, bb e in prezentatie craniana (de-aia cand misca din cap ma nenoroceste cu vezica), colul cica arata f bine avand in vedere varsta mea, deci nu prea am de ce ma teme. A zis ca niciodata nu-si face socoteala cum va decurge o nastere, se pregateste si pt naturala si pt cezariana. Daca copilul e hotarat sa iasa repede si colul e bine dilatat... ii ureaza'bun venit' pe lume. Daca nu, nu lasa mama sa se chinuie si nu risca un copil mai ales atat de pretios. Sincera sa fiu este exact doctorul pe care mi-l doream! Am avut emotii ca ditai profesorul universitar nu prea o sa sara in sus de bucurie la ideea ca va trebui sa se deplaseze la spital cine stie la ce ora pt o nastere naturala cel mai probabil.
Apropos de doctori, daca mai aveti rabdare sa va povestesc o istorie. O prietena, tanara, sanatoasa, insarcinata, sub supravegherea unei dr. Se duce constiincioasa la controale - bineinteles ca de fiecare data, desi pleca de acasa cu bani destui, ajungea sa cheme cunostintele sa-i mai aduca bani, niciodata nu-i ajungeau! Cand mai era putin pana la nastere... dr-a ii spune ca ea nu face decat cezariene, ca daca ea (pacienta) isi asuma riscul, nu are decat, dar ea nu raspunde. Sa nasca cu cine e de garda etc. A cautat atunci o moasa sa vb cu ea. Cam acelasi raspuns. Ca si cum nu esti in lumea buna daca nu faci ceza. Si a facut ceza pt ca in ultimul moment nu a mai avut chef sa schimbe doctorul. Dar a primit-o bonus! Cred si eu - la cat a cotizat... femeia isi facuse planul. Si pentru ca sotul era dr, l-a lasat sa asiste la nastere. Ce gentil!!!
V-am pupat, noapte buna
criss
31+ cu 
aelita spune:
ari ela ca sa iti activezi MP,sa poti primi mesaje private,intri la "MESAJE PRIVATE " dins tanga paginii,acolo la OPTIONS ,si acolo gasesti unde sa bifezi pt activarea mesajelor.apoi o sa iti apara si la raspunsurile tale ceva asa: PM
catalina,acum cred ca te-ai linistit si nu o sa mai intri in apnica atunci cand nu il simti ac misca,ai vazut ca el misca si nu emreu simti.,simti cand da suturi rele,cand da pumni si picioare,dar nu toti sunt asa "rai",unii sunt mai delicati si misca usurel.
oricum,te inteleg ca esti speriata de fiecare data,e frustrant sa nu simti zilnic cum misca.miscarile sunt intr.adevar semnalul ca e totul in regula.dar ce putem face,pana ii vedem in brate asa e,ne chinuim cu gandurile negre...dar e bine sa gandim pozitiv,sa nu sufere si bebe cu gandurile noastre.ai grija de tine,ai sa vezi ca totul va fi bine!!
ylilimc,ce intamplari crunte..
elenita,nu te speria,nu ai sa nasti prematur,stai cumntica in pat!
34+
dianamizzi spune:
buna dimineata (cu noapta-n cap) fetelor ! ce vesti bune, doamne doamne...
FLAVIA- FELICITARI, bebeluse sanatoase, papicioase, pupacioase, si numai ganduri de bine de la noi toate de aici... cand am vazut vestea, exact la inceput de capitol nu imi venea sa cred, asa m-am emotionat. suntem deja o familie mare aici si asa cred ca o sa simtim pentru fiecare in parte cand vom auzi vestile mari...
asteptam poze cand se poate. 
ALINA- FELICITARI, o zi superba sa aveti amandoi! sa va dea Dumnezeu sanatate , putere sa treceti impreuna prin toate in viata. nu iti face griji, casatoria cu persoana potrivita e cel mai frumos lucru. n-are ce sa se schimbe intre voi. e normal sa te gandesti asa inainte, o sa treaca si o sa vezi cand vine ziua ce minunat o sa fie.
ca si celelalte fete, spun si eu sa nu ne uiti si sa iti imparti bucuria cu noi... pe scurt... asteptam poze! 
MEGBENG - FELICITARI din suflet! o sa stii in inima ta care este alegerea potrivita pentru viitor. trebuie doar sa iti acorzi putin timp numai pentru tine , si vei gasi raspunsul.
LIUDA- cum a fost la petrecere, ai dansat bebelusul toata noaptea?
la multi ani sotului, numai bine!
fetele care va ingrijorati ca nu s-a intors bebelul... nu e cazul! stati linistite!! ca am si vazut ca aveti ba 28, 29 saptamani... ehe... e timp nenica, stati linistite! la mine s-a intors prima oara bebe la aproape 32 saptamani, a stat asa exact o saptamana si credeam ca asa ramane... si intr-o seara am simtit cum se intoarce toata burtica,
s-a intors iar cu capul in sus, apoi la 2 zile iar cu capul in jos... cred ca inca mai are loc de intors pe acolo, ca se tot razgandeste. acum vad ca e cu capul in jos, poate ramane asa. e timp destul, nu va faceti griji!
va pup, o zi frumoasa! ma duc sa mananc, apoi plecam sa facem comanda de mobila .
diana
mediterana spune:
buna dimineata viitoare mamici!
Pastrati-va moralul sus si nu va speriati de nastere.
Catalina nu mai fi prapastioasa.Totul va fi bine.Poate copilul e deja marisor si nu are prea mult loc sa se miste. Dar nu pretinde sa se miste mai mult, poate e mai lenes, sta bine, mananca si doarme. daca tu esti agitata o sa ii transmiti toate gandurile tale negative. cand intri in panica roaga-te.
Michelle esti prea tanara sa afirmi ca viata nu are sens. Si eu am pierdut o sarcina si milioane de femei au pierdut din cauze necunoscute, fara vina nimanui. Acum cativa ani am cunoscut o femeie care dupa 6 sarcini pierdute si trei copii morti a avut un baietel. Care acum are 50 de ani. Mi-a zis ca a fost cel mai dorit copil din lume.Sa nu uiti un lucru, dupa rele vin si bune in viata.
Gandeste-te ca sunt femei care fac ani de zile tratamente pentru a ramane insarcinate. Viata te invata ca suferinta se uita in momentul in care ai atins ceea ce iti doresti.Toate trec. Nu iti plange de mila. Ai grija de tine, iesi, vorbeste, comunica, lucreaza, ocupa-ti timpul, iubeste-l pe sotul tau care sufera la fel de mult ca tine.
Depinde de tine cum infrunti viata, nu te da batuta. Cand crezi ca e mai greu si mai rau sa stii ca exista altcineva intr-un infinit mai rau.Curaj. Ce alte dorinte mai ai de implinit...canalizeaza-ti energia si da-ti de lucru.Nu vreau sa te supar, Doamne fereste. tu nu ai ce sa iti reprosezi. Mergi mai departe.
mediterana
Daconst spune:
Neatza balenutze!
Cum va mai simtiti?
Alintxa,si eu sunt ca tine...adica parca nu as fi gravida...Sper s-o tin tot asa pina la sfarsit sa nu am surprize!
Liuda,La multi ani sotului si petrecere frumoasa!
Catalina,ne bucuram ca esti bine si tu si bb...sa ramaneti tot asa in continuare!
Ylilimic,subscriu la ce ai zis tu cu poporul roman si povestile siropoase...tare m-am mai enervat aseara ca n-a fost drept deloc.
Smiley si Adriela au fost grozavi...pacat.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 33+