LMA - Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (100)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Dordia,nu esti singura ,te sustin !Daca ne-am luat dupa tot ce se spune despre alimente ,n-am mai avea ce sa dam la plozi sa pape ,chiar legumele in exces cica nu's bune ,citeam ieri de morcov si dovlecel pe care fi'miu le maninca zilnic dar daca face mofturi si nu-i plac prea multe ,cu ce sa-l hranesc??

Am fugit la nani ,tati e la fotbal asa ca nu-l astept ,mi-e un somn....Noapte buna fetele!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE 10 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Howdy pe seara, adica in noul meu format de intrare pe DC! M-am cugetat ce m-am cugetat si mi-am propus sa intru serile, iar dimineatza sa mi-o incep fresh prin toceala. Ca nu se mai poate asa. Am fost in dupa-amiaza sta la biblioteca ASE-ului si a fost super: fara net, fara PC, fara mobil. Sau ma rog, Roxi, partial fara!

Asa....raspunsuri:

Alinush- hi hi hi. Carevasazica te-ai distrat de fii-mea!

Anda- pai e simplu: piureul e f lichid - cartof + conopida + laptic iese lichid bine. Carnea de pui- piept marinat ca sa fiu "precisa", draga marmota, am pus-o pe gratar pe care l-am uns in prealabil cu un stat extrem de subtire de ulei, sa nu se prinda. Si cand a fost gata, am luat jumatate de piept si am taiat-o extrem dar extrem de mic, apasand pe firele de carne, ca sa se zdrobeasca asa..cumva. Mentionez insa ca puiul era extrem de fraged. Apoi cantitatea de carne taiata care a iesit si care a incaput fix intr-un borcanas de 125 grame gen Hipp am impartit-o pe din 2. I-am dat ieri si azi, amestecata pur si simplu in piureul - pe care normal ca l-am blenderuit, de fapt, facut cu mixerul vertical. Dar tot asa il fac si pentru noi. Si gata! A papat ok. Dar Sarah papa si biscuite daca ii dai si paine. Ea mesteca cu gingiile. Problema e sa-i placa!!!!!!!!Si sa nu fie bucati mari si bine conturate. Io si daca ii dau de exemplu o bucatica de cascaval cam de un cm- doi patrati, o sfaram inainte intre degete, s-o aplatizez. Deci nu-i dau nimik gen bilutza sau cubuletz, ca ii face greatza singura de la ele si nu le accepta.

Madutza+Catutza- inca nu i-am facut niciodata spaghete, dar vreau sa le fac clasic. Le fierb si fac separat sosul bolognese - carne de vita tocata cu ceapa, morcov si usturoi, fiarta in suc de rosii. Apoi pun sosul peste si le pasez bine de tot cu furculitza. daca iese ok, ii dau asa, daca nu, bag putintel blenderul vertical.

Roxi- din ciclul dansuri si pasiunea pentru ele: e clar ca o s-o dau. Mai nou a trecut la fineturi gen: ei ii place muzica ritmata si latino cm mult. Ii place mult Shakira. La muzica lenta si bluesuri nu prea danseaza. Ei bine, azi a auzit la radio ultima piesa a Shakirei - aia cu "you don't even know the meaning of the words I'm sorry", care e slow de tot si cand i-a auzit vocea a inceput sa topaie de fericire si sa danseze. Asta in scaunul de masina fiind, in drum spre mama.

Ripley-

quote:
Carnea la gratar e cancerigena.... eu as evita inca sa-i dau, sincer.
ceeeee? serios? habar nu aveam de asa ceva...dar de ce? Care e explicatia stiintifica? Ca trebuie sa fie una.
Stai ca am mai citit si am vazut postarile ulterioare. Mai, io cu E-urile si cu chestiile astea descoperite de curand, nu prea ma dau in vant. Adica nu o s-o tin sub clopot de sticla. Asta nu inseamna nici ca o sa fac cine stie ce prostii. Dar io am citit in carti bebelusesti ca e ok carne fripta dupa un an. Si m-am executat.
Da' intrebarea e asa - ca io nu i-am taiat si partea aia mai neagra, cu dungile de la gratar. La aia se refera ca e cancerigena nu? Sau la toata carnea, inclusiv interiorul????

Buluci- carne zilnic sau mai nou intercalata cu mamaliga cu branza sau budinca de conopida. Pestele il fierb si i-l fac cu legume, piure blenderuit. Ii place mult.

Roxi- ehehe...pai de vitamina C ziceam io de haaat de cand ca da pofta de papa. Ii dadeam io lui Sarah mai demult, dar din pacate noi facem eritem fesier de la el. Dar mai nou, spre marea mea bucurie se comporta ok la sucul de portocala. Ii dau 50 de ml dupa pranz si-l lipaie din cana Nuk cu maxima placere!Si FARA urmari de fund rosu.
Si Sarah tropaie, dar in lift doar. Nu ma intreba de ce si cum asa...
Amu vad pozele...de belea fii-ta! Hai ca si io i-am tras o poza azi lui Titi dupa masa de pranz, termin postul asta si o pun.

Tania - beton ai fot cu Consiliul Judetean!

Madutza- perfect de acord cu tine in ultima ta postare!

Gata, sunt la zi iar.

Lavi- ai disparut in ceatza. Bravo tie, inseamna ca iei exemplul meu negativ de om care are de invatzat si in loc sta pe DC si il urmezi in sens contrar. Las' ca de maine o raresc si io. Sper...

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

fetele, va spun de la bun inceput, io nu ma pricep sa scriu placinte deodata, ca uit ce vroiam sa spun la fiecare asa ca scriu editez, scriu, editez....deci ijncep prin a-i raspunde lui noki si p-orma editez si adaug pt toata lumea, ca vreau sa zic mai multe.
de fapt mie mi-ar placea sa scriu cate un post pentru fiecare, dar nu ma lasa ardeleanca ripley Mai stiti cand ne-a facut morala ca bagam 4-5 posturi cu cate o fraza, una dupa alta Ce m-am distrat cu "utilizati foita cu creionasul! "(adik editul:)) avea dreptate:)....

asheea, noki, ma distreaza cumplit fii-ta si istorisirile despre ea. este super personalitate, soro! partea mai ingrijoratoare este ca vei trage bine cu ea la adolescenta:))) pana acum noi ne stricam de ras la ce povestesti ca face. azi a fost cool ca spui ca a recunoscut vocea shakirei. bravo ei! serios, e minunat sa dea semne de-astea, se dezvolta frumos, e isteata.
revin.., stati sa recitesc ca sunt ramolita, nu mai stiu ce mai vroiam sa scriu...

ashea, am revenit:
tania si buluci, avem cei mai sensibiloshi baieti de aici cu gatul fin dom'le....

buluci, la poll-uri: peste nu-i place. carne nu-i dau zilnic.
cu vita e poveste veche, gina: io am blenderuit vita! deci nu cu furculita cum zici tu, ci blenderuita! si tot nu a putut s-o inghita! tot de la lipsa dinti mestecatori, zic eu. de ce zic asa: am bagat io in gura din mancarica lui de vita +piure si, cu toti dintii mei si cu toata vita blenderuita, repet, dk n-o taiamintre dinti ar fi trebuit s-o inghit cocoloase, caci s-au format cocoloase de vita in gura.
asa ca io nu-l mai chinui cu vita. noi suntem pe pui, exclusiv, acum

nu uitati sa-l ajutati pe andrei: http://andrei.point.ro/

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Schimbat scutec, sunt si eu de acord daca sunt pe faza.
Ata rosie, noi nu mai avem de mult.
Dayssy, Elise la fel face cu somnul noaptea. Pana nu o mutam la noi in pat nu mai adoarme.
Buluci, eu nu-i dau carne zilnic. Cand nu-i dau carne, ii dau galbenus de ou. Iar pestele... pana nu de mult i-l fierbeam si amestecam cu ceva (legume, iaurt). Insa marti a fost dezlegare la peste si a facut soacra-mea crap la cuptor, in folie de aluminiu, umplut cu legume. A mancat fiica-mea fara sa protesteze.
bb_alinus, Hildegard e suparata si nu mai intra pe la noi.
Roxisi alexia, ce fel de Vit. C ii dati? Ca Elise de 2 zile a trecut la 3 mese, 2 de lapte si una de legume (pe care ma chinui sa i le dau in 5 ore, cate o lingurita, apoi pauza samd...).
Tania, of... tot la borcanele ati ramas?
Nastea, Eu am lasat-o pe Elise sa-si mai bage mainile prin castron in speranta ca o sa manance si singura. Dar ea mai mult se joaca asa ca... o sa mai dureze mult pana o manca ea singurica. Iar la bibe nu renuntam ca e mai comod.
Mara, cunosc sentimentul... Biata Flavia. Cand o sa am timp o sa-ti scriu cateva retete din mancarea favorita e fetei mele (care este o maaare mofturoasa la mancare).

Observ ca sunt tare multi copilasi mofturosi zilele astea. Eu nu reusesc sa-i mai dau fiica-mii mancare gatita. Nu vrea sa manance si gata. Urla cand o pun in scaun, inchide gura si se fereste de lingurita. Azi m-am chinuit de la 2 la 5 sa o fac sa manance. 2-3 lingurite, apoi pauza....

Acu' tre' sa dau refresh sa vad ce mai scrie Anda

Cristina Negara cu
Elise-Stefania
, 3 Decembrie 2005
Filmulete Elise
Poze 10-11 luni

Mergi la inceput

Ando- Stii ca am inceput un document in Word in care pastrez aprecierile voastre la adresa bulinei mele? Numai ca am numai pe cele din utimele zile. Cand io avea timp sa mai reiau si scutecele...ehehe, la pensie, maica!

Mda, avem o lista intreaga de chestii pe care le facem si se extinde pe zi ce trece. De cateva zile zice hinta= leagan - deci asta e in mod oficial primul cuvant in afara de clasicele mama-tata, papa, apa. Ii place asa de mult ca tot cersese dupa leagane. iar in dupa-amiaza asta a adormit ca valiza in gara pe leagan, in timp ce o dadea mama.

Ca tot ii ziceam adineaori lui Roxi + aviz lui Feli care ma intreba saptamana trecuta cum e cu mesele la noi: iacata cam ce dezastru a facut Sarah in timp ce manca pranzul.
Asta ca sa-i captez atentia cu cate un lucru, pe care apoi invriabil il arunca pe jos. Deci, Anda, la abdomene cu noi!

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

back!

Parerea mea, bebelusii sau plictisit de legume asta e problema cu mofturile lor, trebuie modificat un pic meniul.
mara
Alexia papa bine:supa de galuste, piure cartof cu branza+ou, carnita separat+legume( eu am observata ca daca ii dau carnita taiata marunt separat de legume, papa mult mai bine)
-spaghete cu brnza si cascaval ras
-pilaf cu verdeata,putin morcov si carnita
-cascaval+painica
si eu vreau sa ii mai diversific, ca se satura repede.Astept si eu idei de la mamicile cu idei si mult mai pricepute ca mine in ale gatitului.

multumim de aprecieri, o sa mai pun poze in curand.

feli, din catalogul de la cora mi-a placut o masuta de activitati si casa de activitati( nu ti-am raspuns pana acum ca mi-a facut fii-mea praf revista si a trebuit sa fac rost de alta)
Vezi ca a aparut catalogul cu oferte la jucarii si la carrefour.

cristinaN, e vorba de vit.C natural picaturi.

edit

noki, hi hi hi, nu e deloc departe de ceea ce face si fii-mea, sigur nu vrei sa le punem intr-un carut la cumparaturi sa vedem ce iese

anda, ti-am trimis acum cateva zile bune un mesaj pe mess, l-ai primit?

Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )

“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac

Mergi la inceput

Alooo, Ando, sunt postari dupa tine, asa ca nu ne mai pune sa citim in sus, ca in perioadele de trista amintire cand era bulit DC-ul!
Io astept sa se incarce oferta Carrefour, sa vedem ce mai au pe acolo. Roxi!

FETELOR CU MERGARETZUL- e la suuuper oferta de pret in carefour!!!! 1.900.000 ftza de 2.4 in alte parti!

Poze cu Sarah si mami
Varsta Sarah

Mergi la inceput

na, ca m-am plictisit de re-re-editat si scriu mesaj nou, ca e voie ripley, daca intre timp au mai postat 2-3 fete:))

madau, bafta pt. barbata-tau. io astept cu interes deznodamantul, adik dk se poate cu tratament, ca are si maica-mea identic. sa stiu unde o trimit.

oo, polemici cu si despre E-uri...preferatele mele, ma bag si eu!
noki, s-o feresti de E-uri nu inseamna s-o tii intr-un glob de sticla, cum ai zis, ci dimpotriva, ii creste imunitatea, nu se sensibilizeaza in exces si nici nu ii scade imunitatea. DIMPOTRIVA. apropos, m-am intalnit din intamplare azi, cu pediatrul in supermarket. Mi-a ales el merele pt nichita!!!!! a scotocit sa gaseasca de-alea romanesti, cu mai putine injectii si stropiri si mai micute, nu crescute artificial.
eu consider o victorie fiecare ou pe care-l procur pentru nichita de la tarani, nu din galantarelemagazinelor. pe cuvant, ma bucur ca un copil cand pot sa-i dau ceva, cat de mic, fara conservanti, stropiri, injectii etc.
de ce crezi ca generatiile trecute aveau rata imbolnavirii de cancer mai mica? plus inca alte 10000 de boli?
raspunsul este clar ca buna-ziua: alimente + poluare.

ooof, mara, nu te mai necaji, scapa ea de boala. nu stiu ce sa zic, incearca si tu toate legumele in piure, vezi care o atrage mai mult. incearca si-un orez cu lapte, un iaurt indulcit de la niste cereale sau de la niste fructe..

cristina negara, mai, eu zic s-o treci la 4 mese Acum, serios, eu am avut mari probleme cu nichita cu mancarea, acum nu mai am cu apetitul, de cand l-am trecut de la 5 la 4 mese. asa ziceam si eu, copilului astuia nu-i place mancarea gatita! aiurea, lui nu-i era foame. de cand am facut mega descoperirea cu 4 mese in loc de 5, e lihnit de foame inainte de masa, mananca si mere padurete, cu conditia sa fie blenderuite:))))) si, sa stii, ca per zi, mananca mai mult decat cand era pe 5 mese. si mi-a luat si frumos in greutate. declar solutia cu 4 mese drept geniala!:)))))))))asa-s de incantata...:)))

mami de poet(09.12.2005)
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Anda stiu de pasiunea ta veche de scotoceala printr alimentele fara E-uri.La asta achiesez, cu ceva rezerve, dar mai catre da.
Da' aia cu alimentul X e cancerigen..offff, tare rau ma enerveaza.

Roxi- ia uite ce am gasit: www.cora.ro/cora/detalii?id=49288" target="_blank"> tricicleta de la Cora . Asa ca bagam duminica o Cora, mai degraba decat un carrefour. Io disper acuma cu V-tech-ul ala mergaretz. Ca taaare imi place, dar zau daca-i mai vad utilitatea la noi. Adica este,, ca-i place piticei, dar nu e ceva joc de inteligentza sa zic ca merita 1.9 mil. Mai bine masa Chicco din Carrefour. Vedetzi oferta.

Gata, inkid taraba pe ziua de azi. Pup U all si noapte buna!

Poze cu Sarah si mami
Varsta Sarah

Mergi la inceput

roxi, care mesaj, despre ce era vorba in el?

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput