Mamaliguta pe piept

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Nu stiam de metoda cu mamaliga, eu o stiam pe cea cu sarea pe piept pe care am folosit-o si eu cand eram copil mama imi punea un saculet de sare fierbinte am avut pneumonie pe la 2-3 ani si mi-a facut bine mi-amintesc si acum ce bine era cand simteam caldura aceea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns istratelln spune:

vreau sa va spun ca si fetita mea a fost boplnava si facea foarte urat din piept si i-am facut mamaliguta si spre sfarsit i-am pus untura de porc in ea apoi i-am pus-o intr-un tifon si i-am pus-o calduta pe piept dar i-o schimbam foarte des si sa facut foarte bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

Salut !

cand eram eu mica, mama imi punea si 'pasat' pe piept (adica mamaliga de care vorbiti ), si saculet cu sare grunjoasa incalzita in cratita; la randul meu i-am pus lu` fie-mea saculetul cu sare, ii face bine si la-nceput, ca sa suporte (oricum o-ntreb daca e prea fierbinte...) mai pun un prosopel indoit sub saculet. Sunt foarte bune si sosetele stropite cu otet, si frectiile cu spirt, si la copilasi mai maricei (maaama ce-mi mai placea chestia asta !) - baie fierbinte la picioare in lighean cu apa cu sare grunjoasa (cat suporta - sa bage intai un pic calcaiul, dup-aia talpa, cand suporta- baga si restul labei piciorului); va mai amintiti?
Nu mai stiu, in schimb, parca mamaliga era la tuse seaca, sa 'rupa', sa dea drumul la mucozitati....
Karina, tusea seaca si tusea uscata is acelasi lucru, draga mea, cred c-ai vrut sa zici de aia seaca si de aia 'productiva'

Dana M. si Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Multumesc Dana, am corectat !

Mergi la inceput