Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)
Raspunsuri - Pagina 16
moniqque spune:
Buna ziua dragele mele! Am stat si am citit tot ce ati scris si cu ce probleme va confruntati fiecare. Eu am un baietel de 5 ani si 8 luni ( in timpul sarcinii am avut si eu contractii si colul deschis 2 cm si am reusit sa duc sarcina pana la 39 de saptamani, doar cu utrogestan si nospa si stat mai mult in pat) si 2 fete gemene de 13 luni (sarcina fara complicatii medicale dar grea pentru mine), dar a trecut.
elyanne - su cine nasti la Cantacuzino? Si eu am nascut tot acolo.
elyanne spune:
Elenita pt. incurajari... Banuiesc ca si la mine daca era f.f. grav, sigur ma interna... Bine nu e, oricum...
Iti tin pumnii sa stea cuminti bb-ii pana in ianuarie.
Moniqque in primul rand, bine ai venit pe la noi. Sa ne spui si noua una-alta, despre tine si prichindeii tai...
Sper sa reusesc si eu sa tin bb-ii cat mai mult in burtik... sa vedem ce parere au si ei...
Dr. care imi urmareste sarcina este dr. Alexandru Ciulcu. Si tot cu el am nascut prima data.
S-a mai nascut o stea
mamaana spune:
elyanne imi pare rau de vestile pe care ni le dai; stai in pat cu picioarele mai sus; ai mare grija de tine
sheannamp uite cum le dau eu de mancare: le dau sa suga de la san cat pot, apoi, daca mai vor, le dau completare, dar tot din laptele meu pe care il mulg si il pastrez in frigider; acum nu mai pot sa le dau oricum sa suga decat dintr-un san ca mi l-au facut praf pe celalalt - sunt prea micute sa apuce sfarcul cum trebuie si ma doare de plang de fiecare data cand incerc sa le dau de acolo; am incercat de cateva ori sa le dau in acelasi timpdar dupa 10 minute ed supt se opresc amandoua; poate cand s-or face un picut mai maricele o sa le dau impreuna; am noroc cu sotul meu ca ma ajuta cu ele: el (sau baiatul meu cel mare) le dau biberon, asa ca eu ma pot ocupa 'mai repede' de cealalta; tot dureaza cam 1.5h - 2h din 3 treaba cu masa si schimbatul; aseara am incercat sa le dau sa suga cu mamelon pus pe sfarc - nu puteau trage mititelele si erau tare nervoase si flamande asa ca am renuntat
va pup,
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze
mamaana spune:
incerc sa va spun 'povestea': vineri seara pe 1 decembrie pe la 7 m-au apucat contractiile dureroase (ca in fiecare seara de altfel), numai ca de data asta au fost la 6-7 min, nu au trecut dupa dus, si au durat mai mult de doua ore - conform schemei logige pe care am primit-o de la doctor, mi-am luat bagajul si a plecat la spital; ca niciodata, baiatul meu era deja adormit la 9:30 asa ca a venit un prieten si a dormit in casa cu el, iar eu cu sotul meu si cu monicutz am pleact la spital...
acolo m-au pus pe monitoare (se facuse 11 cred); mi-au luat o proba de urina si tensiunea - care, ca niciodata era 148 cu 89;dupa vreo 2 ore au decis sa ma interneze - m-au mutat intr-o sala de travaliu / nasteri si mi-au montat iar monitoarele; pe la 4 contractiile s-au terminat, iar asistenta mi-a zis ca s-ar putea sa plec de dimineata acasa; am reusit sa dorm 1 ora de la 6 la 7 dim; de dimineata au inceput sa vina alte asistente si alti doctori sa ma vada - mi-au luat sange de 2 ori pt analize si au decis ca tre sa ma induca pentru ca sunt pasibila de pre-eclamsie din causa tensiunii crescute si a proteinelor din urina pe care le-au gasit; cum la baiat am nascut tot indusa (dar in Ro cu perfuzie) am zis ok - numai ca mi-a dat cu gel pe col si dupa vreo ore au inceput contractii la 2 minute ca de nastere - numai ca erau false - colul meu fiind lung de 2.5cm si deschis numai pe ext; mi-au zis ca nu-mi pot face epidurala atunci, ca tre sa se convinga ca incepe travaliul adevarat; mi-au dat in schimb pe perfuzie ceva de m-a mai calmat; cand a inceput travaliul adevarat, contractiile erau deja la 1 minut si eu fara epidurala; au chemat rezidentul anestezist care mi-a pus epidurala si mi-a testat-o: m-a intrebat dupa ce a introdus probabil o cantitate mica de anesetzic ce simptome am: cand i-am zis ca-mi fluiera o ureche mi-a zis ca tre sa o scoata cae prea aproape de un vas de sange si e periculos; am zis ok - tu stii mai bine, numai misca-te mai repede ca nu mai pot de durere; si atunci a aparul unul din doctorii care m-au vazut de dimineata (cred ca trecuse de 5pm) si a intrebat ce mi-au facut - i s-a explicat cum e cu epidurala si el a venit la mine si mi-a zis ca 'twin A' - deci cea care se nastea prima a intrat in tahicardie de la epidurala si ca el nu are chef sa stea sa se uite fara sa faca nimic - mi-a zis ca ma mai monitorizeaza 10 min si decide daca face cezariana; si monitorizarea lui a constat in a rupe apa si pune un clip pe capul primei fetite ca sa prinda mai exact bataile inimii ei; dupa asta, anestezista a incercat iar cu epidurala - nu stiu cat a mai durat, inca nu terminase, cand acelasi doctor a intrat in camera si mi-a zis gata, e suficient, merg la cezariana; au lasat-o pe anestezista sa termine de montat epidurala dar fara sa mai puna nici o substanta si m-au luat in sala de operatii - era 18:10; la 18:27 le-am auzit pe amandoua plangand si toata durerea si oboseala au trecut
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze
Lorelai spune:
dragele mele, nici nu stiu de cind nu am mai scris. sint in urma tare cu somnul si incarcata la servici.
felicitari pt mamaana si fetitele, dragutele. sa-ti traiasca si sa se faca mari si frumoase.
elyanne, stai cumintica in pat, cu picioarele in sus. nu e chiar bine ca s-a deschis colul dar atita timp cit membranele sint intacte esti ok. incearca sa nu te ridici din pat decit pt wc. anna are dreptate, daca e sa inceapa travaliul, cerclajul nu ajuta cu nimic.
si ca tot stai in pat si ai timp, poate ne pui si noua linkul la poze alaturi de numele nostru in listuta. merci mult.
despre contractii, si eu am avut incepind din sapt 24. se intarea burta si uneori nu ma relaxam cu orele desi stateam in pat.
elenita, nu mai e mult. poate nasti chiar de ziua mea (1 ianuarie), ar fi ceva.
va pup pe toate. aveti grija de voi si de bebelusi.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Laura25 spune:
Buna!
Scriu pe scurt, ca abia au adormit gazicile si mai am niste treburi de terminat.
elyanne sper ca esti bine si stai cumintica in pat. Am luat si eu cu pumnul utrogestan, no-spa, gynipral si am facut injectii cu gravibinon toata sarcina. Te pup si iti doresc sa stea cuminte puiutii la cutie acolo sa se faca mari
mamaana In primul rand La multi ani baiatului tau! Impresionanta povestea. Ai avut noroc ca ai dat de doctorul ala destul de atent si priceput. Putea sa iasa rau. Ce fain ca ai ajutoare. Cum si-a primit Tudor surioarele?
Am reusit sa vorbesc si eu cu Flavia in seara asta. Mi s-a parut destul de ok cu moralul. Fetele sunt bine, sanatoase, au depasit greutatea de la nastere. Are peste 1400g cea mai mare si peste 1200 cea mai micutza. Imi spunea ca cel mai tare o doare ca nu se poate bucura impreuna cu sotul sau de fete. Cred ca mai are de stat cam o luna in spital. O sa fie greu, dar dupa aia o sa recupereze cu prisosintza. A tinut special sa ma intrebe de Mari si de tripletii ei si s-a bucurat sa auda ca sunt toti 4 bine. (Mari, pupici de la Flavia!)
Gata, fug si promit sa mai scriu maine.
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
elyanne spune:
Mamaana v-am citit povestea... e bine ca s-a terminat totul cu bine Am vazut si pozele cu domnisoarele
Lorelai stau cuminte in pat ... promit V-am bagat linku in lista
Laura25 si multumim pt. vestile de la Flavia... Ma gandeam s-o sun si eu... dar acum nu's buna de ridicat moralul... ca nici io nu stau prea bine...
Sunt bine... stau in pat... incontinuu... un sf de ora, dimimneata, trag chiulu' pt. ca nu mai pot ... sunt atat de amortita... oasele mele... Si mai stau vreo jumatate de ora la pranz, cand trebuie sa-i dau mandrei sa manance... In rest, in pat... si doar la baie.
Ieri am reusit sa n-am nici o contractie
Acum numar zilele si saptamanile... sper sa fie cat mai multe... pana nasc.
S-a mai nascut o stea
LEVI spune:
Vin si eu cu vesti dupa ce am fost ieri la Dr.
Baietii au :1,299kg si 1,313kg,sunt bine,cel mare e pozitionat cu capul in sus iar cel mic cu capul in jos.Despre col,nu mi-a spus lungimea,dar a zis ca e bine.
Dr mi-a mai zis ca ne mai vedem la 32 sapt,pe urma la 36 si apoi stabilim data operatiei.As fi vrut sa-l mai intreb daca nu se poate cu nastere normala,dar las asta pentru mai tarziu.Oricum se pare ca tot cezariana ma paste,ca mi-a mai spus si cu alte ocazii ca n-are rost sa facem vreo prostie.Eu pt ca prima data am nascut normal,as fi incercat si a doua oara,mai ales ca nu a fost chiar asa de rau atunci.Dar daca Dr nu e de acord,asta e.
Sper sa nu nasc inainte de programare pt ca asta ar insemna o deplasare urgenta de la CAMPINA la Bucuresti si mi-e frica (dat fiind ca sunt la a doua nastere)datorita aglomeratiei din trafic,sa nu cumva sa ajung prea tarziu.
In alta ordine de idei,mi-e o frica de cezariana,de nu mai pot.Nici nu stiu pt ce fel de anestezie sa optez:generala sau epidurala? As inclina pt epidurala ca am auzit ca la generala,de la intubare ramai cu o senzatie de tuse,si cu burta taiata numai de tusit nu-ti arde.E,si mai am eu multe frici legate de anestezia generala:incepand cu frica de a nu ma mai trezi si terminand cu aceea ca durerile sunt mai intense dupa ce trece efectul anesteziei. Pe de alta parte ,la epidurala,auzi si vezi tot ce se intampla in sala si am auzit ca si simti cum se trage de tine,senzatie nu tocmai placuta.Cele care ati nascut deja,voi ce ziceti?Pt care m-ati sfatui sa optez(daca voi avea posibilitatea de a alege)?
In legatura cu contractiile ,a zis ca sa iau No.Spa si sa stau linistita.Nu mi-a dat altceva mai puternic.Probabil ca nu e cazul.
Cam astea sunt vestile despre mine.Sper sa trecem sarbatorile cu bine.
Luminita29+ si Daria
http://photos.yahoo.com/luminitaenescu
"Iubeste-ma cand o merit cel mai putin:atunci am nevoie cel mai mult."
Sheannamp spune:
Elyanne, draga mea, ca sa ne feresti de emotii te rugam sa postezi aici in fiecare zi! Ca ieri nu ai zis nimic si ma cam speriasem!
Stiu cum te simti, mai ales ca o ai si pe cea mica de care trebuie sa ai grija! Dar o sa vezi ca saptamanile trec foarte repde! Cu teveu, cu DCu si cu fetitza nici nu o sa simti!
Important e sa treci de 32-34 de saptamani ca pe urma e totul OK!
Te pupacim!
Moniqque, bine ai venit!
Trebuie neaparat sa ne povestesti cum te descurci cu toti trei? Cum a fost in primele luni, cum i-ai diversificat, cum dorm si cum se joaca?
Multumim anticipat!
Mamaana, frumoasa poveste! Asa cu peripetii si emotii! Dar bine ca e totul in regula acum! Si poze?
In legatura cu lapticul! Din cate vad ai si o sa ai lapte pentru amandoua dar trebuie sa te mulgi din ambii sani dupa ce sug ele la fiecare trei ore pana ii golesti de tot ca sa cresti cantitatea de lapte! Eu te sfatuiesc sa pui si la congelator pentru perioadele de "growth spurs" adica crestere accelerata! Daca ti-au ranit mamelonul inseamna ca nu le-ai atasat cum trebuie la san!
Stiu ca acolo exista consultant LLL? Ai si tu unul cu care sa te consulti!
Levi, bine ca esti bine! Da tot cumintzica sa fii si tu, da?
E mai bine sa nasti prin cezariana pentru copii! In privintza anesteziei, fiecare vraspunde in felul ei la ea! Adica, unele o prefera pe cea generala si nu au nimic dupa ea (ca mine), altele fac foarte urat, epidurala are si ea avantaje si dezavantaje!
Tot cu ginecologul trebuie sa discuti aceste lucruri! De fapt si cu anestezistul!
La mine a fost foarte buna anestezia, nici nu am simtit ca am fost intubata dupa (doar asa o uscaciune vaga in gat), fara dureri de cap sau greata, iar durerea operatiei cred ca e mult mai suportabila decat travaliul!
Editez: acum am vazut si eu pozele!
Adevarate printzese ai tu acolo! Si un print sa le pazeasca! Sa-ti traiasca si sa fie sanatoase si voioase!
de la baietii mei!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
elyanne spune:
Levi ma bucur ca sunteti bine
Despre nastere... vb. data viitoare cu dr. Cred ca ai timp suficient sa ajungi de la Campina la Bucuresti... de cand incep primele semne de travaliu... Asta daca se hotarasc bb-ii sa apara mai devreme... Dar poate sunt cuminti si ascultatori.
Si mi-e mie teama de anestezia generala... as prefera sa nasc normal daca se poate... tocmai ca sa scap de anestezie... Dar nu e dupa noi... stiu doctorii mai bine...
Sheannamp promit ca dau raportu' zilnic... ieri am editat listuta ... si cam atat...
S-a mai nascut o stea