Mamici si viitoare mamici de gemeni (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu le dau de la 1 an si 2 luni lapte de vaca simplu (fara zahar sau late chestii) de la o vaca ( o stiu pe tanti, mai ia si cumatra mea de la ea mai demult. Tanti e curata, vaca e sanatoasa si da lapte bun). Le place, il accepta si nu am observat nimic aiurea in acceptarea lui. La mine a fost motivatie in primul rand de ordin financiar. Efectiv, nu imi permiteam sa dau atatia bani pe lapte praf. stiu ca e mai bun, mai bla... bla, dar ...Incerc sa compensez prin fructe, legume si carne proaspete si in cantitati suficiente.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Wow... ce activitate pe aici Imi place ca incet-incet apar si mai multe mamici de gemeni la apel... avem si noi, pe cine lua la intrebari.

ad_rianna bine ai revenit si multumesc mult de tot
V-am vazut pozele... ai doi copii mari si frumosi ... Sunt pe aproape ca si varsta de mandra mea...
Imi dau si eu cu parerea despre lapte... eu ii dau mandrei lapte de vaca, dorna rosu (gras). I-am dat si lapte praf o vreme dupa 1 an, Nestle Junior, pt. ca nu vroia lapte de vaca... L-a baut bine o vreme, dupa care nici asta n-a mai fost bun. Si am descoperit pe la un an jumate ca vrea de vaca (cu toate ca o incercasem si pe la un an... dar l-a refuzat). Dar nu vrea decat lapte de vaca gras (asa ne-a recomandat si pediatrul).
Asa ca eu i-am dat ce a vrut... ca e o mofturoasa...
Acum bea 150-200 ml dimineata si seara.

capsunica. si poate ne mai scrii din cand in cand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Bine v-am regasit din nou! Si eu sunt o mamica mai veche, unele ma tineti minte poate din postari anterioare.Sunt si eu prin preajma si o sa incerc sa mai scriu si eu din cand in cand.Ma bucur ca va incurajati reciproc si le sustineti pe mamicile in devenire.
Fetele mele au facut ieri 3 ani si am pus ceva poze mai noi in ultimul album de pe Webshots. Sunt din ce in ce mai vorbarete si mai nazdravane, se iubesc mult si "negociaza" una pentru alta..
Imbratisari si pupici la burtici

Patricia si fetitele Miriam si Ruth (6.12.03)

Fotografiile noastre aici si aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Nu pot sa nu va scriu si eu un pic.
Ai mei Arturici, Yann si Philip implinesc in ianuarie 3 ani.

De 3 luni am schimbat un pic tara de rezidenta si tin sa va zic, referitor la cresa, ca aici de la 8 luni poti sa duci copilul la gradinita.
Arturicii merg inca de cand am sosit la gradi si langa grupa lor este grupa celor mici, intre 8 luni si un an si un pic.
Sunt atat de haiosi si de cuminti!

Eu in ro i-am dus la gradi de la 1 an si 9 luni in ciuda comentariilor primite ca sunt prea mici. Aveam cu cine sa ii las, nu de aceea am dorit sa ii duc la gradi. Ci ca sa creasca in colectivitate, sa se dezvolte mai corect. Sigur, mi-am asumat imbolnavirile care au fost dese si serioase. Din fericire aici nu au lipsit nici o zi caci nu au fost bolnavi.

Despre mancare, eu le-am dat in permanenta in paralel, inclusiv alaptatul la san si apoi la bibe apoi la lingurita.
Mie mi s-a parut mai bine asa atat pentru ei cat si pentru mine.

Adriana,
ai mei au acum, la 3 ani 90 cm si 12 kg, mult mai putin decat ceilalti copii. Important este insa ca sunt sanatosi, vorbesc mult si corect in romana (inclusiv R, S, etc) si au inceput sa inteleaga si engleza si franceza (unde mai pun ca mai fac si spaniola la gradi).
Sunt extrem de activi si energici, nu stau o clipa locului.

pentru toate gravidutele (aveti mare mare mare grija de voi) si pentru mamicile de gemeni.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

ioana ce ma bucur ca te-am regasit!!! nu stiu daca ti-am spus vreodata dar sfaturile tale chiar de la inceput, in legatura cu alimentatia lor mi-au fost de un imens ajutor si te pomenesc mereu. v-ati mutat din romanica deci. sa va fie de bine. ce fac minunile tale? abia astept sa pui niste poze. sa stii ca eu nu ma stresesz cu faptul ca-i duc la cresa, nu-mi fac deloc procese de constiinta pt. asta pt. ca stiu ca nu le fac rau de loc. bineinteles ca sufar atunci cand se imbolnavesc dar este inevitabil intr-o colectivitate cu copii atat de mici...insa atunci cand vad niste "mamici-profesoare" in materie de psihologia copilului care arunca cu noroi in "restul" ma apuca furia...

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Vin Sarbatorile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

patricia sunt superbe fetitele, 2 ingerasi!! si seamana asa de bine

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Vin Sarbatorile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Patricia La multi ani fetelor tale! Le doresc tot binele din lume. Sunt frumoase foc si parca seamana cu gemenele Olsen (sper ca asa se scrie ... stii tu despre ce vreau sa zic ). Mie una mi se pare ca seamana perfect. Sunt gemene identice? Super tortul si in general pe masa aia, numai bunatati! Sper ca si ai mei o sa se iubeasca si o sa se ajute unul pe celalalt. Deja observ ca se joaca mai mult impreuna, fara sa isi mai fure unul altuia jucariile, rad mult si stau de vorba pe limba lor.

Ioana pentru mine arturicii sunt o legenda vie. V-am citit cu nesatz povestea, apoi sfaturile despre dormitul gemenilor aparute in revista mami. Ma bucur ca te-ai hotarat sa mai scrii si pe la acest subiect! Sper sa mai ai timp sa intri cu sfaturi si intamplari din viatza voastra. Din ce am citit, mi s-a parut ca esti o mama consecventa in hotararea de a face din arturici doi copii cuminti si disciplinati! Si la Teodora am observat aceeasi "mana de fier".
De multe ori cand imi venea sa urlu si sa dau cu capul de pereti, sa imi iau lumea in cap si sa nu mai aud tipete, as fi vrut sa fiu si eu ca voi. Probabil ca destul de mult conteaza si "materialul clientului", daca disciplinarea prinde sau nu la copil. Ai mei stau prost la partea cu adormitul (Rares doarme cu mine noaptea, Bianca daca se trezeste in timpul noptii se linisteste numai leganata), mai au mofturele la mancare.

Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

buna fetele !!!

am venit de ieri acasa si acum am un pic de timp sa va 'vad';
si eu si fetele suntem bine; multumim ca ati fost alaturi de noi zilele astea !!!

multumesc monicutz pentru anunt

fetele mele s-au nascut pe 2 Decembrie, 18:27 prin cezariana:
Stephanie 2560gr si Isabelle 2040gr si le-am avut langa mine de la inceput

sper sa am timp in curand sa va povestesc cum a fost...

va pup,

Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mamaana ma bucur ca sunteti bine si v-ati intors repede acasa
Cand ai timp, asteptam sa ne mai spui cum este... cum a fost.
Tine eu minte (sper ca nu spun prostii) ca vroiai sa nasti natural... de cenu s-a putut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenita spune:

Mamaana, ma bucur mult ca v-ati intors repede acasa si ca sunteti bine. De-abia astept sa ne povestesti cum este, ce fac fetitele...Numai bine va doresc

Eu am trecut prin niste emotii aseara! Ma aflam la spital pentru monitorizarea batailor inimioarelor fetitelor, cand au inceput contractiile...regulate, la 5 minute. M-au dus in alta sectie, au monitorizat contractiile si m-au bagat la perfuzii...injectii...pentru a le opri. Dupa 5 ore contractiile au incetat si am plecat acasa. Acum sunt pe medicamente. Sper sa reusesc sa mai tin sarcina inca 2 saptamani. Imi este din ce in ce mai greu.

Elenita,33+

Mergi la inceput