Zoia Ceausescu
Raspunsuri - Pagina 3
Emirac40 spune:
Dar 100% Ceausestii au fost vinovati de moartea a mii de femei, care au murit in urma unor avorturi provocate, a unor copii handicapati tinuti in custi ca animalele, a unor oameni care au vrut sa paraseasca fraudulos tara, pt. ca nu aveau voie sa o faca legal, a sute de intelectuali la Canal, si lista ar putea continua
Asa este,
Dar miile de femei ce mor in ziua de astazi datorita lipsei asistentei sanitare?Sau fratele meu decedat acum 2 ani din cauza unei banale MASELE?Sau copii ce sunt trimisi la cersit?Nu-i vedem la stopuri zi de zi?Sau...sau...
Cred ca aruncarea responsabilitatii asupra Ceausestilor este un semn de lasitate nationala...in fond si la urma urmei pana si lucrurile dezastruoase de azi sunt puse in carca lor...Dar ce vina au persoanele care n-au participat la vechiul circ, sau la actualul?Care NU s-au implicat politic?
De ce sa plateasca Un om...pentru greselile altora?Cu ce drept, si in numele a ce este condamnata o persoana,terfelita si in final ucisa moral de catre un sistem?
Cred ca insusi modul in care a preferat sa paraseasca lumea aceasta este unul demn...fara dorinte de preamarire si pelerinaj la Bellu sau aiurea..
oanaDo spune:
ATATA MEDIATIZARE CHIAR CA NU INTELEG.
Oana
"Tragedia vietii consta in ceea ce moare intr-un om in timp ce traieste"
ECMI spune:
Iarta-ma, dar nu inteleg. In ce fel a ales sa paraseasca lumea asta demn?
S-a imbolnavit, a facut tratament, a trecut timpul, a murit. Ce este in mod special demn la asta? Cei mai multi oameni mor asa, adica demn cum spui tu.
Ce ar fi trebuit sa-si doreasca? Pentru ce? Cine a fost ea? A condus un institut de cercetari o buna parte din viata. Mai mult? Nimic.
Maria si Ilinca
La plimbare
Slabeeeeesc
Emirac40 spune:
[quote]Originally posted by oanaDo
Nu cred ca mediatizeaza nimeni...pur si simplu ne dam cu parerea despre viata unui om...ca tine sau ca mine,nici mai mult nici mai putin si cred ca asa si este normal, asta face diferenta intre un om si altul,oricum se pare ca aripa mortii inca n-a plutit peste multe suflete scriitoare, imi amintesc de tragedia altor fiinte si inainte de-a scrie cu totii cate ceva despre acest aspect al vietii,intreb assaaaaa...intr-o doara:
Stiti despre ce vorbiti??Oare a muri este ceva atat de banal?
Totul se rezuma la statistici si cifre?
Cum ramane cu suferintele indurate , jignirile si umilintele nemeritate?
Personal sper ca sufletul acestei femei sa-si gaseasca linistea in ceruri...alaturi de toti cei ce n-au meritat un asemenea destin, iar noi sa devenim mai toleranti si mai intelepti...
lili81 spune:
Dumnezeu s-o odihneasca pe Zoe!
Acum si-a gasit in sfarsit linistea.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/liliana_ignat/my_photos
ECMI spune:
quote:
Originally posted by Emirac40
[quote]Originally posted by oanaDo
Nu cred ca mediatizeaza nimeni...pur si simplu ne dam cu parerea despre viata unui om...ca tine sau ca mine,nici mai mult nici mai putin si cred ca asa si este normal, asta face diferenta intre un om si altul,oricum se pare ca aripa mortii inca n-a plutit peste multe suflete scriitoare, imi amintesc de tragedia altor fiinte si inainte de-a scrie cu totii cate ceva despre acest aspect al vietii,intreb assaaaaa...intr-o doara:
Stiti despre ce vorbiti??Oare a muri este ceva atat de banal?
Totul se rezuma la statistici si cifre?
Cum ramane cu suferintele indurate , jignirile si umilintele nemeritate?
Personal sper ca sufletul acestei femei sa-si gaseasca linistea in ceruri...alaturi de toti cei ce n-au meritat un asemenea destin, iar noi sa devenim mai toleranti si mai intelepti...
Ai dreptate dintr-un punct de vedere.
Toti am zis in gand "Dumnezeu s-o ierte". Si in special aici, pe desprecopii nu trece nimeni cu usurinta peste subiectul "moarte", dar hai sa nu o martirizam pe Zoia.
Nu sunt motive pentru asta.
Jana Gheorghiu ne sfatuia acum 2 zile, intr-o emisiune despre Zoia C., sa avem grija cum vorbim despre familia Ceausescu pentru ca intr-o zi vom fi judecati pentru ca am ponegrit niste oameni care au facut mult bine (blocuri, drumuri...)
Sa fim seriosi.
Maria si Ilinca
La plimbare
Ba nu slabesc deloc
Karina spune:
quote:
Dar 100% Ceausestii au fost vinovati de moartea a mii de femei, care au murit in urma unor avorturi provocate, a unor copii handicapati tinuti in custi ca animalele, a unor oameni care au vrut sa paraseasca fraudulos tara, pt. ca nu aveau voie sa o faca legal, a sute de intelectuali la Canal, si lista ar putea continua
Asa este,
Dar miile de femei ce mor in ziua de astazi datorita lipsei asistentei sanitare?Sau fratele meu decedat acum 2 ani din cauza unei banale MASELE?Sau copii ce sunt trimisi la cersit?Nu-i vedem la stopuri zi de zi?Sau...sau...
Cred ca aruncarea responsabilitatii asupra Ceausestilor este un semn de lasitate nationala...in fond si la urma urmei pana si lucrurile dezastruoase de azi sunt puse in carca lor...Dar ce vina au persoanele care n-au participat la vechiul circ, sau la actualul?Care NU s-au implicat politic?
De ce sa plateasca Un om...pentru greselile altora?Cu ce drept, si in numele a ce este condamnata o persoana,terfelita si in final ucisa moral de catre un sistem?
Cred ca insusi modul in care a preferat sa paraseasca lumea aceasta este unul demn...fara dorinte de preamarire si pelerinaj la Bellu sau aiurea..
Ca de obicei se vorbeste de una si se ajunge la alta. Pina la urma o sa ajungem sa-i declaram pe Ceausesti martiri ! In fond si la urma urmei ei n-au facut nimic, noi am ales sa stam cu magazinele goale, noi am ales sa stam la coada ore intregi sa luam oua, carne, etc. Nu ei au taiat curentul ci cei de la Ideb, nu ei ne-au facut program de 2 ore la televizor ci cei de la TVR, nu ei te-au obligat sa avortezi. NU ! Ei au fost niste mielusei.
Multumesc din inima Partidului si iubitului conducator Tovarasul Nicolae Ceausescu !
N-am sa uit nici o data versurile de mai jos:
In casa-i frig,
Afara-i frig,
Multumesc partid iubit,
Ca prin frig tu m-ai calit.
Cu ce a platit Zoia pt. greselile Ceausestilor ? Prin faptul ca a fost inchisa dupa 89 ? Dar toti anii in care s-a bucurat de privilegiul de a fi fata lor cum a fost ?
Modul cum a ales sa paraseasca lumea asta... Saraca n-a ales nimic, pelerinaj se poate face si la cenusa. Cred s-a gindit si ea cum m-am gindit si eu mai de mult: decit sa te manince viermii intr-un sicriu rece, mai bine sa te arda focul.
Imi pare rau de ea, caci a fost un om.
Dar de aici si pina a ma simti responsabila pt. moartea ei, cale luuuuuuuuuunga.
Tot ieri au mai murit zeci de femei, tot dupa o grea suferinta, nemeritat. Care o fi diferenta intre ele ? Avem noi vreo vina?
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Yasmine spune:
quote:
Originally posted by Karinaquote:
Asa este,
Ca de obicei se vorbeste de una si se ajunge la alta. Pina la urma o sa ajungem sa-i declaram pe Ceausesti martiri ! In fond si la urma urmei ei n-au facut nimic, noi am ales sa stam cu magazinele goale, noi am ales sa stam la coada ore intregi sa luam oua, carne, etc. Nu ei au taiat curentul ci cei de la Ideb, nu ei ne-au facut program de 2 ore la televizor ci cei de la TVR, nu ei te-au obligat sa avortezi. NU ! Ei au fost niste mielusei.
Multumesc din inima Partidului si iubitului conducator Tovarasul Nicolae Ceausescu !
N-am sa uit nici o data versurile de mai jos:
In casa-i frig,
Afara-i frig,
Multumesc partid iubit,
Ca prin frig tu m-ai calit.
Cu ce a platit Zoia pt. greselile Ceausestilor ? Prin faptul ca a fost inchisa dupa 89 ? Dar toti anii in care s-a bucurat de privilegiul de a fi fata lor cum a fost ?
Modul cum a ales sa paraseasca lumea asta... Saraca n-a ales nimic, pelerinaj se poate face si la cenusa. Cred s-a gindit si ea cum m-am gindit si eu mai de mult: decit sa te manince viermii intr-un sicriu rece, mai bine sa te arda focul.
Imi pare rau de ea, caci a fost un om.
Dar de aici si pina a ma simti responsabila pt. moartea ei, cale luuuuuuuuuunga.
Tot ieri au mai murit zeci de femei, tot dupa o grea suferinta, nemeritat. Care o fi diferenta intre ele ? Avem noi vreo vina?
Karina + Bogdanel
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru
Just Karina, ma opresc aici, inainte de a isca o noua polemica.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/
AC spune:
quote:
Originally posted by Karina
Mama a fost colega de an in facultate cu Zoe, a stat apoi in acelasi camin de familisti cu prietena ei cea mai buna..(singura din tot anul)...
In facultate singurul lucru pe care-l remarcai mai bine zis simteai era un parfum bun. Parerea mamei de caminista cu ciorapi carpiti. Nici haine, nici aere de vedeta nimic din acestea. Iar dupa facultate a fost un om nefericit. Venea Secu frecvent dupa prietena ei (mijloc de noapte..) sa afle unde e Zoe... ca scapase prin ochiurile plasei.
Pana nu s-a casatorit cu sibianul si n-o plecat de sub ochiul familiei... ceva mai departe... daduse in alcoolism si ce scapa la bautura facea golin jurul ei... de frica...
Asa ca eu nu cred ca i-a folosit cu ceva ca a fost fata familiei Ceausescu... A fost un om care si-a dorit o viata a ei s-atat.
Si inca ceva...cancerul asta care ii gaseste pe toti incomozii si pe toate stafiile trecutului... dupa cve au facut o perioada de inchisoare....ii de-a dreptul molipsitor!