Am pus varza pt. iarna in bidon de plastic si, desi am vanturat-o si are si sare suficienta, totusi zeama s-a tulburat, a devenit gelatinoasa si nu curge usor.
Nu-mi place cum arata desi la gust varza e buna. Nu stiu ce sa-i fac. Se va inmuia varza mai tarziu sa nu mai pot face sarmale sau salata? Daca e asa, mai bine pun alta cat timp mai gasesc. Multumesc de ajutor.
La noi a mers asa...
O vanturi, adica scoti din apa de la fund cu un furtun si o pui deasupra si apoi ii pui conservant.
Noi fara conservant nu am reusit sa rezolvam.
La un bidon de 50 litri eu pun cam 10 pliculete.
Heee, heeee....si mie mi-sa intamplat cu ani in urma...
Am incercat toate variantele. Am vanturat-o , am fiert si racit zeama (adica gelatina , pe care o tineam in pumn ca pe piftie ) dar nimic... Varza nu s-a stricat .
Ptr. viitor!!!-> Posibile cauze:
1)Ai pus betze de marar ??? Poate nu le-ai scuturat bine de semintze!!!
2)Varza era tratata cu azotat ?!?!
3)Este o bacterie de care nu scapi decat daca schimbi butoiul.
Toamna trecuta am bagat si un pliculet de conservant in zeama de varza si nu s-a mai stricat...
Am rezolvat problema pana la urma cuparand alt butoi.
PERLUTZA
FLORILE MELE
Un drac de fata!
"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit !!! "
copilutz'
Stiu ca se face asa cleioasa daca e prea multa sare. Cum sa o repari nu stiu.
Oare daca ai incerca sa: arunci apa, speli varza si butoiul si o pui din nou la murat ar fi gresit?
Nu e obligatoriu sa fie prea sarata(o faci dupa gust) dar tb. sa aiba "intaritori" naturali: rad. hrean si telina(mai pun si frunze) - asta pun la murat(am varza si dupa Pasti).
Conservantul nu-mi place, il simt la gust.
Draga Miriama,
Ma bag si eu in discutie ca musca in lapte.....ca nu am idee ce sa faci! Cind punea bunica-mea sau ai mei nu s-a intimplat niciodata ce zici tu. Poate ai tinut butoiul la prea rece? Sau cum au spus fetele mai sus () o fi vreo bacterie? Oricum, varza nu cred ca se strica decit daca putrezeste cred. Cum zice Darria sa schimbi zeama! Bafta!
la toata lumea!
Multumesc tuturor care mi-ati raspuns. Nu am pus marar, dar am pus hrean, bidonul l-am cumparat anul acesta; e prima data cand il folosesc. O sa incerc cu conservant. Multumesc. Nu o voi arunca, sper sa nu se strice. Mi-ar parea rau numai de cat am vanturat la ea... Ha, ha...