Picaturi de nas - Olynth

Picaturi de nas - Olynth | Autor: bufi

Link direct la acest mesaj

Fetelor sunt intr-o situatie urata.
Am fost racita si de 2 luni am ramas cu nasul infundat...la modul ca trebuie sa-mi pun de 3-4 ori/ zi picaturi, nu mai pot respira si noaptea ma trezesc tot din cauza asta.Am incercat tot felul de picaturi si cel mai bun si rapid este Olynth. am inteles ca Bixtoninul da dependenta.
Oare s-a creat o dependenta si cu Olynthul?

Ce sa fac? La ce dr sa merg?
Sfaturi babesti?

Tks!
Bufi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Initial creeata de bufi

Fetelor sunt intr-o situatie urata.
Am fost racita si de 2 luni am ramas cu nasul infundat...la modul ca trebuie sa-mi pun de 3-4 ori/ zi picaturi, nu mai pot respira si noaptea ma trezesc tot din cauza asta.Am incercat tot felul de picaturi si cel mai bun si rapid este Olynth. am inteles ca Bixtoninul da dependenta.
Oare s-a creat o dependenta si cu Olynthul?

Ce sa fac? La ce dr sa merg?
Sfaturi babesti?

Tks!
Bufi

Bufi, eu nu stiu daca Olynth da dependenta. A luat si sotul meu si a fost ok. El insa a trecut dupa vreo 2 sapt. pe www.naturaplant.ro/listaproduse.php?cautare=searchtext&textbox=nazomer" target="_blank">NAZOMER, spray nazal pe baza de apa marina de la Laboratoarele Medica si il ajutau mult si in plus erau super sanatoase. Incearca si sper sa iti ajute si tie .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bufi, eu am patit-o cu olynth-ul...ajunsesem ca drogatii sa stau cu pompa in nas non-stop, pana intr-o seara cand nu am mai vrut sa imi mai pun picaturi...m-am chinuit cam 2 saptamani si am scapat.ajunsesem sa-mi distrug mucoasa nazala, aveam narile pline de rani, erau uscate si ma usturau de turbam...
pana la urma am ales varianta sa pun ser fiziologic...
ai grija!

alina si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ba si Olinth-ul da dependenta din pacate.
Chiar daca te infunzi mai tare incearca sa nu-ti mai pui picaturi vasoconstrictoare in nas. Foloseste picaturi uleioase si ia de 3 ori pe zi Actifed si numai o data Aerius, eventual si o tableta de Diclofenac.
Astea macar o saptamana. Cu picaturile poti sa continui ceva mai mult, mai ales acuma ca este frig si respiri aer rece afara.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

sotului meu tocmai azi i-a spus medicul ORL ca si olynth-ul da dependenta, iar daca citesti in prospect, uite ce gasesti:

Administrarea pe perioade lungi, precum si supradozajul decongestionantelor simpatomimetice pot duce la hiperemia reactiva a mucoasei nazale, cu obstructia cailor respiratorii; se poate ajunge la congestia cronica a mucoasei nazale (rinita medicamentoasa), chiar la atrofia mucoasei nazale.
...
Daca în 5-7 zile de tratament simptomatologia nu se amelioreaza, se recomanda consult medical.
Durata tratamentului la copii va fi stabilita de catre medic.
Produsul se poate administra din nou, dupa o pauza de câteva zile de la tratamentul anterior.
În caz de rinita cronica, Olynth® 0,05% trebuie administrat numai sub supraveghere medicala, datorita riscului de atrofie a mucoasei nazale.

Din cite stiu eu singurele picaturi ce pot fi utilizate nelimitat sint cele cu apa de mare (Nazomer, Sterimar, Marimer) si serul fiziologic.
Dar ai grija, Nazomer simplu, ca exista si alt fel de Nazomer (extra parca) in care mai exista si alte substante. Citeste antenta prospectul.
Poti sa incerci cu un vas cu aromoterapie, cu servetele umede speciale pt. raceala eventual... Karvol - se recomanda pt. bebei dar au efect si la adulti, asta iti spun din experienta
E cam nasol daca ai devenit dependenta de picaturi, din cite stiu eu se scapa taaaaaaaare greu. Iti trebuie multa vointa.

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

ajutor ptr alexandru
Ajutor pentru Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Chiar daca folositi Nazomer sau orice alta marca de picaturi pe baza de apa marina nu va orpti sa puneti alternativ si cateva picaturi de Oleu eucaliptolat sau Vit. A.
Apa sarata usuca mucoasa si, in timp, fara sa capatati dependenta nasul se sensibilizeaza. Pot aparea sangerari ale capilarelor spre exemplu.

Atentie, inca o data, la orice fel de picaturi pentru nas! Daca se ajunge la dependenta se mai scapa doar cu cauterizare de cornete.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Olynthul da dependenta.
Incearca in fiecare seara inainte de culcare inhalatii cu musetel si menta si eventual Karvol pe o batista pusa pe perna, langa nas.
De asemenea am auzit (dar nu am incercat caci mi se facea rau de la miros) ca ar ajuta o jumatate de ceapa taiata pusa pe o farfurioara langa pat.
Stiu ca exista si pastile pentru desfundatul nasului. Intreaba la farmacie. Cred ca sunt antiinflamatoare, dar nu le stiu denumirea.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bufi spune:

Va multumesc fetelor!

Nu am rani sau alte chestii,dar deja ma scoate din minti treaba asta ca trb sa-mi pun picaturi.

Si cred ca voi merge la dr, chiar nu se mai poate.

Bufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Bufi, exact in aceeasi situatie sunt si eu...
Am devenit dependenta de olynth si incerc sa scap. Am ajuns sa imi pun doar o data pe zi (in general seara) dar tot ma scoate din minti.
Pana sa citesc, credeam ca sunt eu racita de prea mult timp, ca tot mi se infunda nasul. Stiam ca Olynth-ul nu da dependenta. Bine ca acum am aflat.
Cat despre Karvol, de unde il iau ? Ca sistez picaturile si la fi-miu si sa stiu sa fiu prevazatoare, ca daca raceste, face urat cand nu poate respira.
Va pup !

ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Karvol se gaseste la farmacie. Sunt niste capsule umplute cu ulei de eucalipt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Toate picaturile dau dependenta si cu cit trece mai mult timp cu atit e mai greu sa renunti la ele fara medic sau chiar operatie. Dupa doua luni poti renunta de una singura, dar trebuie sa faci un efort, mai ales in primele zile.

Mergi la inceput