Mamici de martie-aprilie 2007 (10)
Raspunsuri - Pagina 17
lauramar spune:
Va multumesc fetelor de raspunsuri!Luni dimineata cand am sa merg la controlul de luna aceasta am sa intreb inainte medicul ce fel de vaccin este si daca este obligatoriu sa-l fac.O sa va scriu si voua despre ce este vorba.Va pup si va doresc duminica placuta
20s
ddana spune:
Salut, burtici!
Nu-i frumos din partea mea sa va citesc doar de 'n' ori pe zi, ar fi bine si sa mai trec la raport, asa-i corect!
Azi m-am trezit cu o pofta de viata pe care n-am mai avut-o de mult. Zilele trecute m-a deprimat ceata intr-un hal... Si nu stiu cum sunteti voi, dar eu am devenit meteosensibila de cand cu burtica, si inainte n-aveam nici o problema, jur! Acum, ori de cate ori se schimba vremea, am dureri de cap infioratoare. Ma rog, asa mi se pareau la inceput, cand eram si speriata ca nu pot lua nici un medicament. Acum pot spune ca m-am obisnuit.
Deci, am inceput azi ziua foarte bine, atat eu cat si puiul meu, care isi face simtita prezenta cu cate un ghiont. Acum ascultam colinde. Cam devreme, aveti dreptate, dar sunt asa de frumoase! Problema e ca daca se obisnuieste cu colindele, o sa fiu nevoia sa ascult "We wish you a merry Christmas" prin martie!!! ![]()
In rest... eu habar n-am de vreun vaccin care sa fie facut in sarcina, desi sunt din Ardeal (parca asa spunea una dintre gravidutze, ca prin Ardeal se practica). Om vedea.
Am si eu o intrebare: voua va e teama de nastere? Le intreb mai ales pe fetele care sunt la prima nastere, ca si mine. Eu cred ca sunt inconstienta, sau naiva, sau ambele, ca n-am nici o problema cu asta. Pur si simplu abia astept. Am emotii, normal, dar nu mi-e teama deloc. Ar trebui sa-mi fie si sunt eu defecta? Spuneti-mi voi cum simtiti...
Pana atunci va pup si va doresc o duminica placuta!
Dana
RaisaFudulu spune:
Salutare gravidutelor,
Eu nu am auzit nimic de vreun vaccin intimpul sarcinii, nici unul din medicii care ma monitorizeaza nu mi-a zis nimic. Probabil doar anumiti doctori il fac. Eu am incredere in med ginecolog si cel de familie si daca nu mi-au dat inseamna ca nu am nevoie.
In alta ordine de idei multumesc fetelor care m-au linistit la inceputul saptamanii cu miscatul copilului. M-ati ajutat foarte mult

S-a intamplat minunea a miscat bebelina. Sunt sigura ca ea a fost -mici lovituri undeva destul de jos sub buric . Eu asteptam senzatia aia de fluturas in burta dar nu a fost asa. Acum atept
invazia de lovituri.
Acum sunt foarte linistita si fericita . Numai bine si voua si sa aveti mare grija de voi.
Diana
18+ 
Rebiana27 spune:
Gata si week-end-ul! A trecut asa de repede... astfel ca maine e din nou luni si... nu-mi place deloc!!! Dar destul cu vaicareala, nu am mai avut contractii si asta e un semn bun. Bebelul a fost si el in week-end, se pare, fiindca a fost tare somnoros si lenes, s-a miscat in anumite perioade ale zilei.
Dana tu vorbeai despre nastere. Ma gandesc destul de des la momentul in sine mai ales ca fac parte din categoria de persoane mai fricoase in ceea ce priveste un eveniment prin care n-au mai trecut. Il astept cu nerabdare (pentru ca-mi voi intalni "bulinutza"), insa nu pot sa nu ma gandesc si la dureri sau la alte eventuale neplaceri si asta ma sperie, trebuie sa recunosc. Citesc zilnic povesti frumoase despre nastere pe site, povesti care redau trairi si sentimente unice si ma gandesc ca suferinta fizica lasa loc unei impliniri sufletesti. Sper sa am si eu, si voi toate, de relatat ceva frumos despre momentul nasterii, care cu siguranta va schimba ceva la fiecare. In special ca eu imi doresc si un al doilea copil si nu vreau sa fiu traumatizata de prima nastere.
Pupici!
Rebiana
21+
loina_ln spune:
buna dimineata la toate burticutele!
am venit sa raportez un week-end plin, atat pentru mine dar si la BB
si-a facut simtita prezenta din plin zilele astea si cred ca din aceasta cauza am avut cateva contractii si dureri de burtica care le-am calmat cu nos-pa si stat in pat...
noroc cu tati care ne-a servit cu tot ce am avut nevoie

am inceput sa amortesc si eu noaptea, in somn, si ma foiesc din ce in ce mai mult. plus ca trebuie sa ma dau jos sa merg la baie...![]()
am reusit sa vedem si noi (eu cu tati)IN THE WOMB 
va
si va astept la raport ca e cam liniste pe aici....
cu 
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"
Lumi_Nag spune:
Neata...cat a mai ramas din ea.
Eu sunt foarte fericita dupa eco de vineri. Sigur ca nu am reusit sa imi conving dr sa imi faca control ginecologic, insa m-a linistit cu ecografia. Durerile de oase erau din cauza ca ma dilat si se reorganizeaza oasele cum e si normal, am o lungime a colului de 55 mm ceea ce a zis dr ca e ideal, iar bebeul a ramas in continuare baietel si voi pune si foto pe site sa vedeti ce gospodar cu cocosel mare am
.
Tumba, flicu' si genoflexiuni face cu sau fara program stabilit cu mama lui in prealabil dar il iert ca doar un pui are mama ![]()
Mi-a dat niste masuratori dr dar daca este una dintre voi draguta sa mai puna o data site-ul unde arata masuratorile in raport cu varsta sarcinii, ca eu zau nu le mai gasesc si stiu sigur ca l-a dat cineva.
Ah si bebe meu la 24 saptamani are 675 g. ![]()
Va pup si revenim azi
24+
It's easy living with eyes closed
kisstherain999 spune:
'Neata fetelor 
Voua va cade parul? Desi se spune ca dupa nastere cade mai abundend si ca vitaminele si mineralele din prenatale fac parul si unghiile mai "frumoase" la mine este taman invers. Cred ca voi ramane cheala si voi speria copilul. ![]()
Daca imi dau parul cu ulei de ricin pot face rau lui bb?
O saptamana usoara.
kiss 
20+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
gore78 spune:
Neatza la burtici,
Kisstherain999, referitor la cazutul parului, si eu sunt in aceeasi oala, k in reclama, par pe perna, par peste tot, asa ca incerc sa`l tin in coada toata ziua, k sa nu`l mai gasesc peste tot.
.Am citit si eu ca ar trebui sa avem un par frumos si sanatos in timpul sarcinii, dar... nu stiu ce se intampla:( .
Referitor la nastere, nu sunt nici eu vreo viteaza, sper insa sa fie totul ok, bb sa stea cum trebuie si sa folosim trusa .
Vroiam sa va mai spun ca in acest we am avut cursuri si a fost tare interesant :))
Pupici la toata lumea 
clara
rianna_stef spune:
Buna dimineata gravidute!
Eu am lipsit putin si nu pt ca asa am vrut,din pacate a trebuit sa ma internez.Va spunaem in urma cu o saptamana ca am o infectie cu ecoli si se pare ca nu pot scapa de ea.Am facut tratament cu augumentin dar la urocultura a iesit acelasi rezultat: e-coli>100.000.Asa ca m-am internat si am facut tratament cu colestin injectabil una la opt ore si trebuie sa va spun ca doooooooooor tare tare,dar nu mai tare ca frica mea de ace,ca tremuram toata numai camd intra asistenta in salon.Acum sper sa iasa bine urocultura ca doctorul meu a zis ca daca nici acum nu e bine ma trimite la nefrologie ca el nu mai stie ce sa-mi faca.Deci fetelor daca stiti ceva va rog spuneti-mi si mie.
Sa stiti ca am sa va dau si o veste buna totusi : se pare ca fetele iau proportii pt ca la ultimul eco s-a vazut o mandrete de putulica
,si am vazut si la voi se arata mai multe fete decat baieti in ultima vreme.
In legatura cu miscarile bebelinei,eu am avut senzatia ca miscat pe la 16-17sapt,dar de cand m-am internat n-am mai simtit nimic si sincer nici nu sunt asa de sigura ca a fost bebelina mea.In plus eu de cand sunt insarcinata slabesc si fara sa-mi fie rau si sa vomit;e adevarat ca aveam cateva kg in plus cand am ramas,vreo 20 chiar dar totusi chiar deloc nu ma ingras,de trei luni ma mentin la 81-82 si aveam 84-85 cand am ramas.
Am probleme si cu constipatia ,cel putin cat am fost in spital n-am putut iesi afara deloc abia azi parca m-am mai usurat si eu un pic.
Despre burtici tare ,sa stiti ca si mie mi se intampla ,mai ales seara,dar acum nu stiu sigur daca nu e de la balonare;si am momente cand simt asa ca niste fulgeraturi in partea stanga,nu dor foarte tare dar nu stiu ce sunt.
Fetelor ,cred ca m-am intins cam mult,eu va doresc bebei sanatosi si sa auzim numai de bine.Va pup.
18+
Andreea20 spune:
Buna fetele ![]()
Am cam tras chiulu.....dar am fost foarte ocupata
fetelor....am o problema
care nu-mi da pace....bebelina mea pana acum era foarte vioaie misca aproape tot timpul si simteam adevarate lovituri, tumbe si rostogoliri in burtica, vedeam chiar si cum se misca burta din stanga in dreapta.
.....e de vreo 2 zile nu prea o mai simt ca inainte, simt doar niste fluturasi in burta, miscari foarte foarte firave si nici nu o mai vad ingramadita ba in stanga ba in dreapta.....sunt foarte speriata fetelor ma gandesc numai la prostii....ba ca nu are destul lichid bebe si ca sufera, ba ca s-a incurcat in cordon...
Miercuri ar trebui sa ma duc la doc la control....nu stiu ce sa fac, sa astept pana atunci sau sa ma duc sa fac o eco la orice cabinet??
Contractii am si eu (nedureroase) mai ales dupa ...
dar am inteles ca sunt normale.
Dureri de spate am din belsug, mai ales cand stau mult in picioare si fac treaba prin casa....sera raman intepenita ca o babuta, nici nu pot sa ma intorc de pe o parte pe alta in pat ca simt ca mor.
va pup si sa auzim numai de bine 
Andreea
25 sapt