Ten foarte uscat

Ten foarte uscat | Autor: Bratu Monica

Link direct la acest mesaj

Am folosit multe creme de fata in speranta ca-mi voi rezolva problema tenului,dar in zadar.Dimineata,seara simt ca ma "strange" fata,uneori chiar ma ustura.Acum vine frigul si situatia devine mai acuta odata cu gradele minus si vantul de afara.Ultima crema folosita este NUTRILOGIE 2-VICHY.Ceva ,ceva e dar nu mare rezolvare.Poate stiti ceva despre EUCERIN?O fo buna ?
V e rog astept sfaturi ,sau daca stiti o crema care mi-ar rezolva problema v-as multumi din suflet.
Monica

Monikka

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Sper sa ai rabdare sa citesti tot ce ti-am scris.

Pielea uscata nu are suficient sebum ca sa lubrifieze suprafata celulelor si sa le pastreze compacte.I
1.In primul rand trebuie sa ai o dieta buna, adica multe legume proaspete, fructe si fibre.Mancarea care contine vit. A, B, C sunt f. importante pt. sanatatea pielii, a tenului.
2.Apoi , bea multa apa.
3.Sa dormi suficient ( 8 ore e indicat).
4.Protejeaza pielea cu o crema grasa, ca bariera intre pielea ta si elementele exterioare.
Evita expunerea la soare puternic , iar can o faci foloseste creme cu UV ridicat pt. protectie impotriva ultravioletelor.
5.Fa exercitii regulat.Asta ajuta la stimularea oxigenului din sange si alimentarea tesuturilor. Ajuta la construirea colagenului.
6.Pastreaza pielea curata. Praful si mizeria care se aduna pe fata blocheaza porii si irita tenul.
7.Evita tratamentele puternice.Nu intinde pielea prea tare, nu o brusca, fi blanda cand speli fata( fara sapun, care are un pH alcalin si degreseaza pielea si distruge protectia )si cand aplici produsele cosmetice.
8.Nu fuma.
9.Bea alcool moderat, cat mai putin, alcoolul in exces ridica presiunea sangelui si cauzeaza dilatarea capilarelor, iar dupa o perioada peretii capilarelor se rup si devin permanent afectate.
10.Monitorizeaza pielea tot timpul, pielea devine din ce in ce mai uscata ( cu cat inaintam in varsta).

Pt. pielea ta uscata , indiferent de marca produsului pe care vrei sa-l folosesti ( scump sau ieftin), citeste intotdeauna pe produs , sa aiba urmatoarele ingrediente , si sa specifice ca produsul e pt. ten uscat, matur sau sensibil:
-pt. demachiat , un demachiant-crema ( nu , laptisor, lotiuni, emulsii)pt. ca au o textura uleioasa, grasa la care cateodata este adaugata ceara de albine sau parafina de albine.Cand aplici pe fata ,printr-un mic masaj pe toata fata, crema-demachiant penetreaza porii, dizolva make-up-ul si mizeria si lasa pielea curata si supla.
-evita sa folosesti produse pt. ten parfumate, sau cele cu alcool ori cu o baza alcalina, care au puterea de a degresa tenul foarte tare.
-pt. tonifiere, alege ceva fara alcool, sau cu un procent f. mic de alcool (0% - 20%)
-pt. hranire si hidratarea tenului,creme de zi si noapte ( nu laptisor), care contin ulei pt. a mentine pielea "soft", adica catifelata. Cremele de noapte si cele anti-rid , care contin colagen si elastina sunt f. bune pt. tenul tau uscat.

E foarte indicat sa mergi o data la 2 sapt. la cosmeticiana pt. un tratament complet, adica, demachiere, tonifiere, exfoliere, masaj facial, masti. Apoi , in functie de cum evolueaza tenul tau, cosmeticiana iti v-a spune cat de des sa mergi la ea.
E important sa ai o igena corecta si acasa.

Daca te mai intereseaza ceva, iti raspund cu placere.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si eu am aceeasi problema, pe care se pare ca sunt in curs sa o rezolv cu o crema anti rid de la Herbagen. E foarte grasa si e perfecta pentru tenul meu. Nu il mai simt asa uscat si strans.
Incearca crema; eu am cumparat-o de la magazinul bucur, sus la et. 1 la standul cu produse naturale.

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croitorualin spune:

Si eu am aceeasi problema (dar la mine se exfoliaza pielea). Eu momentan folosesc Crema emolienta cu aloe vera - Elmiplant ( e o crema de noapte). E ffff grasa, eu ma dau si seara si dimineata cu ea : seara ma dau si o las asa pe fata fara sa o sterg,dimineata ma dau, o las sa actioneze, dupa care inainte de a aplica fondul de ten, sterg surplusul ( lasa o pelicula grasa).
Sper sa te ajute.

Si eu as fi fost interesata de Eucerin. Daca e potrivita sau nu pt. tenul uscat si daca rezolva problema. Poate ne ajuta cele care au folosit-o si au fost multumite.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianas spune:

Din cate stiu eu, exista o diferenta intre tenurile care au nevoie de creme nutritive si cele care au nevoie de hidratare, mai precis intre tenurile uscate si cele deshidratate.

Eu am un ten foarte deshidratat iar aspectul este ca al unui ten uscat insa daca folosesc creme nutritive ma umplu de cosuri si asta pentru ca sunt prea grase. Asadar, tenurile deshidratate au nevoie de creme hidratante nu de creme nutritive. Acest lucru poti sa-l descoperi in timp, dupa ce ai folosit cateva creme si ai ajuns la o concluzie in privinta tenului tau.

Eu am folosit crema Eucerin Hidrabalance si Aqua Balance (parca asa se numeau), e buna pentru un ten deshidratat, insa parca nu aduce suficienta hidratare. In prezent folosesc Vichy Termal Fix 2, e pentru ten foarte deshidratat si sant foarte multumita de ea.

Am mai folosit si crema nutritiva Avene, era foarte grasa, m-am umplut de cosuri pe fata, insa cred ca e buna pentru un ten matur, foarte uscat. De asemenea, crema hidratanta Guinot e super pentru ten deshidratat, la fel de buna ca si Vichy iar ca si pret.... diferenta e considerabila (Vichy e mult mai ieftina!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Eu am rezolvat problema tenului , cu crema Sensibio H2O de la Bioderma si demachiantul din aceeasi gama Bioderma. Sunt excelente, mie mi-au facut foarte bine si acum nu mai am tenul uscat si sensibil. Le recomand cu incredere, aceste produse se gasesc in farmacii si nu contin parfum.

CLAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Monica te speli pe fata cu apa de la robinet?

Si eu am problema asta si am reusit s-o atenuez de cand nu mai folosesc apa de la robinet care este calcaroasa.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Si eu tot cu tenul uscat. Acum am crema de la Garnier in care am pus cateva picaturi de ulei de catina. Pt ochi crema de la gerovital in care tot asa am pus ulei de catina. Vreau sa spun ca tenului meu ii merge bine acum. Pt exfoliere (foarte rar) amestec ulei de masline cu malai sau ultima oara cu putin zahar si am masat bine fata dar zaharul nu cred ca e potrivit.
Succes

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

In afara de creme, e foarte buna si lotiunea tonica de la Garnier pt ten uscat, care se aplica dupa demachiere, o data sau de doua ori pe zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bratu Monica spune:

Am cautat Herbagen pe net si uite ce-am gasit! E vorba chiar de produsele noastre Herbagen?N-am prea avut incredere in cele fabricate in Romania.Dar am sa incerc poate-mi rezolva si mie problema tenului mi ales ca a venit si frigul.Uite imaginile si spune-mi te rog daca am gasit produsul pe care-l folosesti si tu!
Multumesc!
Monica

Hai ca m-am facut de ras nu stiu unde sa atasez pozele ,asa ca incerc sa le trimit pe email-ul tau privat.
te pup!

quote:
Originally posted by tlaura

Si eu am aceeasi problema, pe care se pare ca sunt in curs sa o rezolv cu o crema anti rid de la Herbagen. E foarte grasa si e perfecta pentru tenul meu. Nu il mai simt asa uscat si strans.
Incearca crema; eu am cumparat-o de la magazinul bucur, sus la et. 1 la standul cu produse naturale.

Laura, mama lui Andrei

Poze

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Monikka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy_taty spune:

fetelor..lasati cremele scumpe..mama natura face MINUNI!Ptr. tenul uscat laptisorul de matca si mierea de albine folosita in creme,lotiuni sau masti sunt remedii importante ptr. mentinerea unui ten sanatos..Ptr. ingrijirea tenului uscat se recomanda smantana,caimacul,lactatele in general..Se recomanda ca tenul uscat sa fie de cel putin 2 ori pe zi sters cu un tampon imbibat in lapte..Fiti Mereu Frumoase!Pupici!

mamy_taty

Mergi la inceput