Copii fara sosete in casa

Copii fara sosete in casa | Autor: LindaZ

Link direct la acest mesaj

Ma tot chinui sa o conving pe fetita mea de 2 ani si 5 luni sa poarte sosete sau papucei in casa: eu ii pun, ea ii da jos, imediat sau dupa un timp, desi la cresa poarta sandalute. Asta mai ales ca are aproape 2luni de cand din timp in timp tot ii curge nasul si tuseste, desi nu are nimic (am fost la medic si am facut toate analizele). In schimb asta vara a stat intruna dezbracata in casa ca era foarte cald. Asa ca acum ma intreb daca nu exagerez eu cu chestia asta, in casa fiind destul de cald acum 25 de grade, fiindca noi purtam mereu papuci de casa si asa suntem invatati iar eu chiar sunt o friguroasa si daca ma dezvelesc noaptea prin somn dimineata ma doare gatul. Oare chestia asta cu sosetele nu e ca celalta cu caciula in casa la bebelusi, adica veche si inutila? Am tot auzit de romani care se mira de copiii din strainatate ca stau desculti pe gresie ... si???
Voi ce spuneti, voi ce faceti?
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Fiind fetita e bine sa o protejezi, ca sa nu aiba probleme pe mai tarziu. Stii, tu!

Si eu am o fetita si am obisnuit-o sa poarte sandalute prin casa. Are o pereche de casa. Cand vrea sa mearga pe jos vine cu ele in manute si mi le intinde. La inceput, cand nu se invatase ii puneam dres, ca sa nu-i poata da jos. Cu nitzica insistenta a invatat.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Da-i ciorapi lungi si poate n-o sa si-i scoata sau niste papucei de casa nostimi - cu animale.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fetitie spune:

Darius al meu are 2 ani si 4 luni si sta numai descult.mai ales pe gresie.si asta se intampla dupa lungi chinuri de a-l face sa stea incaltat macar cu sosete. are tot timpul picioarele fierbinti. in casa e f cald.eu tot desculata stau. si sunt o friguroasa din fire. dar daca nimeni nu raceste si nu se plange de dureri...

Iar despre faptul ca-i curge nasul(fara a fi racita) ar trebui sa vezi daca bebe nu e alergic la ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Fetita mea la fel,poarta papuci doar cand iesim din casa.Incerc sa o conving de mai bine de 6 luni ca asa nu se mai poate-eu vorbesc si eu aud.Am lasat-o de multe ori sa isi aleaga papucei de la magazin singura in speranta ca ii va purta in casa,dar nici gand.
In casa e destul de frig din cauza AC,in schimb ea nu e racita,nu stranuta,nu tuseste.
Mai mult de atat doarme tot timpul dezvelita.

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nu e bine sa o lasi fara sosetute in picioare iarna. Nici vara daca aveti gresie pe jos. Si eu am avut probleme la inceput cu andrei, dar cum spuneau si fetele, i-am cumparat o pereche de papucei cu cap de catelusi, i-au placut f. mult, si i-a purtat. Acum nu ii mai vin dar copilul s-a obisnuit si umbla in sosetute.
Il mai aud cate odata lipaind in piciorusele goale, si il trimit imediat dupa sosete.

www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eh, noi am cazut in extrema cealalta! Iarna trecuta am avut aceleasi probleme ca si tine cu sosetele, Dragos avand pe atunci varsta fetitei tale. Si am fost asa de insistenti cu incaltatul ( dresuri, sosete cu maimutoaie, botosei de casa si papucei haiosi...), incat am invins pana la urma, insa problema a venit abia asta vara, cand toata lumea murea de cald iar el tipa ca vrea sosete, ca ii ingheata picioarele fara sosete (asa il cicaleam noi, sa se incalte sau ii vor ingheta picioarele). Apoi, si mai neplacut a fost la mare, cand am ajuns si noi ca omu' pe plaja si am suportat urlaturi vreo jumatate de ora (ca nici nu am cedat), intrucat baiatul nostru vroia sa stea pe nisip cu sosete .
Am avut nevoie de alte argumente solide ca sa il facem ca macar la plaja sa nu poarte sosete. Concluzia este, ca daca esti perseverent si nu cedezi micilor crize de personalitate, reusesti pana la urma.
Mult succes!!!
P.S.: si nu o lasa desculta, ca totusi e fetita, si e mai sensibila decat baieteii. Mai bine te chinui acum sa o obisnuiesti incaltata decat sa te chinui cu ea mai tarziu cu alte probleme.
Hai sa va faceti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

Pune-i dres, asa nu mai are cum sa-l dea jos.

DORY & ALEXANDRA DENISA
http://photos.yahoo.com/dory232002

FILMULETE : http://www.dropshots.com/dory232002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Bineinteles ca Ioana tot dezvelita doarme de la cateva luni de cand n-am mai folosit sacul de dormit si fara sosete. Adica noi o invelim, dar isi scoate imediat picioarele sus pe plapuma, doar sa doarma prea adanc si sa nu simta, dar data viitoare cand o vezi e tot dezvelita. Plus ca e invatata cand se suie in pat sa isi scoata papuceii si daca se tot suie in timpul zilei, tot are motive sa si-i scoata. Are si ea unii care ii plac, ii spunem "oite" ca au un cap de oite. Cu dres am mai avut succes, dar si-i scoate si pe aia. Ca ea cum se murdareste sau se uda chiar si un strop, isi scoate pantalonii si si-i pune in cosul de rufe. Uneori ia ea singura alti pantaloni si te trezesti ca apare imbracata altfel, dar foarte rar ia singura si sosete. Iar in casa nu avem gresie, avem covoare si ... linoleu , verde, de cand e blocul, ca de, stam in chirie... Asa ca am sa mai insist...Acum iar a venit fara pantalonasi si fara sosete ca cica ea vrea pampersi, i-a gasit in dulap ca doar nu mai poarta de cateva luni !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alondra25.2006 spune:

Alice poarta in casa dres si papucei cu sireturi,asa am invatat-o si vad ca s-a obisnuit.E totusi rece jos,asa ca nu o pot lasa fara papucei.Ea are un an acum,cand era mai micutza ii dadeam botosei,acum nu mai merge ca sii da jos din picioruse.
In schimb noaptea ii dau o pijama groasa pe ea,asa ca atunci cand se dezveleste,sa nu-i fie frig.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Si al meu isi scoate mereu sosetele din picioare,
chiar acum se ocupa cu indepartarea lor

Chestia cu dresurile e o idee buna:-)

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput