Slabit in perioada alaptarii
Raspunsuri - Pagina 2
anky spune:
Pentru mine slabitul prin alaptare a fost doar o vorba goala,la mine nu a functionat.A inceput sa functioneze doar in momentul in care am oprit alaptatul.Mi-am intrebat doctorul de ce nu slabesc si el mi-a spus ca voi incepe sa slabesc doar dupa alaptat,cica e o chestie hormonala,hormonii trebuie sa se stabilizeze.Asa ca nu e valabil pentru fiecare mamica.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
anky spune:
quote:
Initial creeata de aramona
Dragele mele,
Incep mesajul prin a va ruga sa nu ma certati pentru ce voi intreba!!!
Sunt o mamica cu al doilea bb de 5 saptamani, alaptez, copilul a luat super bine in greutate....insa la fel si eu...nu reusesc sa slabesc cat as vrea.Acum mai am vreo 15 kg pe mine...la finalul sarcinii aveam 24 kg in plus!
Stiu ca e inca devreme sa-mi pun problema slabitului, stiu ca alaptatul presupune o alimentatie sanatoasa si consistenta, DAR si eu m-as simti mai bine cu cateva kile in minus...
Si acum vine prima intrebare: din experienta voastra de mamici, cunoasteti o dieta echilibrata, care sa nu infometeze, cu ajutorul careia sa slabesc si in acelasi timp sa nu fie afectata lactatia, atat cantitativ cat si calitativ???
Vreau oare luna de pe cer???
La prima sarcina am asteptat pana spre 8 luni ale Maysei, cand am tinut regimul danez de 13 kile, cu care am dat jos 5kg...Si pe Maysa am alaptat-o pana la un an! Deci regimul nu m-a afectat prea mult, nu este insa mai putin adevarat ca deja alaptatul era doar in completarea meselor diversificate...acum este altceva...Bb Allen este hranit exclusiv la san si-mi doresc sa fie asha in continuare, pana incepem diversificarea!
Acum insa ma intreb dc. nu cumva se poate sa scap de kile mai repede!!!
Si inca o intrebare: daca incep sa fac aerobic din ianuarie (cand copilul va avea spre 3 luni si presupun ca il voi alapta in continuare), va fi afectata lactatia??? Ma refer la efortul fizic...
In plus, ar fi de folos, respectiv indicate, tratamente corporale (gen masaj, vacuum, etc???)
Presupun ca multe v-ati ridicat aceasta probleme, si sunt sigura ca unele ati experimentat cele intrebate...asta m-ar interesa...impartasirea experientei legata de cele de mai sus!
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!
Pupicei multi!Ramona ,nazdravana
Maysa (27.01.2004) si micu'
Allen (12.10.2006)
Poze cu Maysa-"Duracell"Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!
Tratamentele corporale din cite stiu eu nu sint indicate.Sport poti sa faci dar nu foarte dur,poti sa faci aerobic usor.
Inca o data la mine nu a functionat faza cu alaptatul,nici cu primul copil si nici cu al doilea.Deh....am avut prea multi hormoni dati peste cap

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05
aramona spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!
Cu dieta e clar: e necesar sa am vointa pentru a ma abtine de la dulciuri...si bine ar fi sa nu mananc seara dupa orele 18...Si mai incolo voi incerca un Scarsdale...A incercat cineva in perioada alaptarii...si daca da...ce efecte a avut...a scazut lactatia?Rog sfaturi!
Cu sportul sau tratamentele nu mi-e clar...
Efortul e clar ca nu e chiar bun, acum, insa nu strica miscare cat mai multa...Insa de vacuum, masaj sau electrostimulare, ce parere aveti???
Din ce am vazut la contraindicatii...doar sarcina era in discutii, nu si alaptarea!!!
Please...please...as fi incantata sa nu astept pana spre 6 luni ale copilului, cand voi diversifica alimentatia...deci o lasam cu lapticul mai moale!...Aaa..inca ceva: am nascut normal, nu cu cezariana!!!
Multumesc frumos de raspunsuri, sunt sigura ca multe mamici isi pun aceste probleme!!!
mamy_taty spune:
Draga aramona..si eu am luat foarte multe kg in timpul celei de a doua sarcini..nu credeam sa mai slabesc..sotul meu era convins ca asa voi ramane..DAR: surpriza..dupa ce am nascut..am alaptat cam 9 luni de zile,hranindu-ma normal,DAR fara pic de paine...acum, cand cel mic are 1 an si 4 luni iti spun cu mana pe inima ca am ajuns fara sa imi dau seama la greutatea de dinaintea chiar si primei sarcini:50 kg...in afara de sanii care din cauza alaptarii mi s-au cam lasat arat foarte bine..nu am burta deloc,celulita,vergeturi,,SFATUL meu:fara paine..nu strica dieta celui mic:El este mai important..asa ca bazeaza-te pe alimentatia cat mai naturista..legume,fructe,lactate,carne fripta,fara sucuri acidulate..Mult Succes!Sa ne tii la curent cu schimbarea care sigur va avea loc!
mamy_taty
aramona spune:
Multumesc, Mamy Taty si celorlalte fete pentru raspunsuri...
Insa insist in continuare: a facut cineva vacum, masaj... in perioada alaptarii??? Influenteaza cu ceva negativ lactatia???As incepe din ianuarie...
Poate totusi a trecut cineva prin experienta asta si-mi poate da mai multe detalii!
Am intrebat la salon...nu stiau sa-mi raspunda...restrictii clare erau doar pentru perioada sarcinii!
VA pup si va rog sa ma iertati dc stresez cu staruinta mea!
rosioara spune:
Aramona, si eu ma aflu in aceeasi situatie, adica mai am de dat jos aproximativ 15 kilograme si fetita mea are 2 luni si trei saptamani si este alaptata exclusiv la san.
Cu toate acestea, sunt de acord cu Anya20, asupra faptului ca nu aportul crescut de calorii contribuie la cresterea cantitatii de lapte; mai de graba lichidul si anumite plante "facatoare de lapte" cum este mararul, adica ceaiul de seminte de marar si fenicul.
Cat despre sport, eu m-am gandit sa ma duc la un curs de dand pentru ca este un efort foarte placut si cred ca starea de bine pe care o am atunci cand dansez imi va face foarte bine la ... laptic!!
Mult succes!!
rosioara spune:
Ah... am uitat sa adaug ca am inceput de trei zile (azi este a patra) sa mananc salate de fructe (dimineata), de legume (la pranz) proteine (seara). E totul ok cu laptele si am slabit un kilogramel...
mcrmiki spune:
Si eu am aceeasi problema, kilogramele in plus. Am nascut de noua saptamani si am ramas cu 10 kg in plus si sunt tare disperata pentru ca de cand am nascut nu am slabit deloc si de mancat parca mananc si eu mai mult decat atunci cand eram insarcinata. Chiar zilele astea ma gandeam sa ma apuc de aerobic, dar acum mi-ati dat de gandit, ca s-ar putea sa-mi pierd laptele. Oricum nu cred ca de la abdomene iti poti pierde laptele, cu atat mai putin de la masaj. La mine este a treia nastere, dar parca acum este cel mai nasol, nu am dat deloc jos si in sarcina am pus totusi cele mai putine kg, dar bebele este cuminte si nu ma streseaza si asa nu am reusit sa slabesc deloc. Mai asteptam pareri.
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
teodraghici spune:
Interesant subiect!
Si eu am fost in situatia voastra adica 1.81 si 110kg. Am inceput Montignac cand BBlina mea a vea 8 luni jumate(26 aprilie) si am ajuns la 76 kg, greutate care pe mine ma multumeste. Deasemenea am alaptat-o exclusiv 6 luni apoi diversificare si acum la un an si 4 luni inca alaptez. Deci se poate, din proprie experienta, dar tre vointa multa!
Sa fie BB sanatos!
teodraghici spune:
Uite aici linkul de la dieta pe care am tinut-o eu
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86638&whichpage=1

Ramona ,nazdravana
Maysa (27.01.2004) si micu'
Allen (12.10.2006)