Icre crap, cata sare?

Icre crap, cata sare? | Autor: ana06

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi dati si mie un sfat:cata sare se pune la o cana de 250 ml plina cu icre de crap proaspete? Si inca o intrebare:daca icrele sunt marunte se poate face salata din ele?
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu cred ca poti face salata din orice tip de icre, iar sare pui dupa gust, ca la orice preparat.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Eu icrele de crap/caras le pun in congelator in pungute de o portie.Numai cele de stiuca le pun cu sare..nu stiu de ce ,asa m-am obisnuit..
Din icre congelate eu fac,pe langa salata de icre,si icre prajite.
Amestec icrele cu oua si smantana,inabus ceapa in tigaie si cand e moale rastorn peste ea amestecul respectiv.
Noua ne place,mancam dimineata la mic dejun dar si seara merge..sau ca aperitiv,asta daca-l aranjezi frumos..

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elbi spune:

e prima oara cand aud de icre cu oua si smantana,
dar daca zici tu...merita incercat!

maria

Mergi la inceput

Poate data viitoare cand fac ,le trag si-o poza sa le vezi..noi facem destul de des ca am sot pescar si se aduna.

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

chiar te rog, cand poti, pune si niste poze.
uite cum mai invata omul.
chiar...daca mai stii retete cu icre, in general cu peste, te rog mai scrie. eu sunt amatoare de peste.
si cum sunt si cam nestiutoare cu speciile, spune-mi, am inteles ca bebeilor li se da peste slab, adica stiuca, crap sau ce?

multumesc

maria si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana06 spune:

Si fiica-mea e mare amatoare de icre(eu i le fierb pur si simplu)dar cred ca mai gustoase sunt asa prajite.
Elbi, salaul si stiuca sunt pesti slabi si recomandati celor mici. Poti sa-i dai si pastrav.Crapul e gras si in plus poate avea multe oase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Cred ca raspunsul meu vine prea tarziu, dar poate e bun pt. viitor. La 1 kg icre proaspete se pun 90 grame sare. Le amesteci putin cu grija sa nu se taie. Ele trebuie sa se intareasca putin. Apoi le poti pune in borcan si le pastrezi la frigider. Cand prepari din ele, de regula nu mai e nevoie de sare. Icrele congelate nu sunt la fel de gustoase ca si cele pastrate la sare. Pt. copii este foarte bun si crapul; ce daca e peste gras?! Dar cand ii dai untura de peste?!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elbi

chiar te rog, cand poti, pune si niste poze.
uite cum mai invata omul.
chiar...daca mai stii retete cu icre, in general cu peste, te rog mai scrie. eu sunt amatoare de peste.
si cum sunt si cam nestiutoare cu speciile, spune-mi, am inteles ca bebeilor li se da peste slab, adica stiuca, crap sau ce?

multumesc

maria si baietii

Eu Catalinei i-am dat si crap si caras(care e cel mai dulce peste si nu e prea gras dar are muuulte oase).Acum am vazut ca fetele recomanda salaul si stiuca,sant intr-adevar pesti cu carne slaba,dar si mai putin gustoasa
Nu prea stiu retete de peste,noi mancam prajit cu usturoi si mamaliguta de obicei,dar am facut si stiuca umpluta o data ca a doua oara nu mi-a mai trebuit,la cat am muncit la ea ,si la cuptor cu rosii,ardei ceapa.
Stiuca mananc numai eu cu Catalina si o fac rasol,fiarta inmpreuna cu legume(cartof,morcov,ceapa,) si cu piper boabe si una doua frunze de dafin.Apoi legumele9in afara de ceapa) le servesc cu unt simplu sau condimentat(cu marar,patrunjel,boia)si pestele cu sos din smantana cu usturoi sau altele..
Cred ca varianta asta e cea mai buna pt copii,pestele fiert sau de ce nu ,daca e mare si nu are oase facut pane.

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

multumesc, adriana!

de abia astept sa incerc icrele insa...

maria si baietii

Mergi la inceput

Ai la mine o portie cu prima ocazie cand fac...

Adriana si-atat...

Mergi la inceput