Clubul moldovencelor de peste Prut (36)
Raspunsuri - Pagina 5

Nastea23 spune:
Buna, credeti in asa ceva?
Folclorul si aflarea sexului copilului tau inainte de nastere
Probabil vei avea un baietel daca
nu suferi de greturi matinale in primul trimestru de sarcina
ai burta tuguiata
ai o dunga verticala, maro pe burta
esti infloritoare in timpul sarcinii
sanul tau drept este mai mare decat sanul stang
te privesti in oglinda cel putin 5 minute si ti se dilata pupilele
poftesti dupa alimente sarate sau proteine, cum ar fi branza sau carnea
picioarele ti se racesc mai repede decat inainte de sarcina
ti se usuca pielea
combini varsta ta in momentul conceptiei cu numarul lunii in care a avut loc conceptia, vei obtine un numar par
parul tau a devenit mai bogat si stralucitor in timpul sarcinii
esti predispusa la dureri de cap
ti se cere sa arati mainile si le intinzi cu palmele in sus
te intinzi pe partea stanga cand dormi
primul cuvant al copilului anterior a fost tata
Probabil vei avea o fetita daca
ai greturi matinale in primele 12 saptamani de sarcina
ai burta rotunda
nu ai dunga verticala, inchisa la culoare pe burta
ai ratat perioada infloritoare din timpul sarcinii
sanul tau stang este mai mare dacat dreptul
te privesti in oglinda cel putin 5 minute si pupilele nu ti se dilata
poftesti dupa dulciuri, sucuri sau fructe
pielea este catifelata in timpul sarcinii
esti mai irascibila decat de obicei si ai toane
combini varsta ta in momentul conceptiei cu numarul lunii in care a avut loc conceptia, vei obtine un numar impar
parul tau devine mai subtire si tern
ti se cere sa arati mainile si le intinzi cu palmele in jos
te intinzi pe partea dreapta cand dormi
primul cuvant al copilului anterior a fost mama
In cazul vostru ce mituri s-au potrivit? Crezi in ele sau este pura coincidenta?
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Nastea23 spune:
Vai Lilia, parca am vazut un film cu epizoade strasnicute, dar slava Domnului ca totul sa terminat cu bine.
Multa sanatate Ameliei, poate incerci ceva remedii mai dulci? La noi asa functioneaza, ma refer la sirop si nu stiu daca la voi este sprey pt nasuc. vindecare rapida.
Cred ca tot tu ai scris despre suc de lamiie si miere, eu stiu ca e bun si pt fiebra, folosit la o ora citeo lingurita.
Um amigo e alguem que compreende o teu passado, acredita no teu futuro e aceita-te como es.

Balbina spune:
Vio, bine ai revenit! Stiu de fenomenul neadaptarii in prima perioada dupa o calatorie in strainatate, am auzit de la multi prieteni ca au patit la fel. Felicitari pentru cadourile frumoase primite de la sot! Si mult succes la sustinere, mai ai foarte putin.
Lilia, vai ce ghinion Si ce proprietari inconstienti si lacomi de bani, vor sa scoata bani dintr-o epava de apartament
pun pariu ca ei n-ar sta pentru nimic in lume in el, fara sa-l puna la punct macar cit de cit. Sa le rezolvati cit mai repede pe toate, cu cit mai putini nervi! Sanatate multa Ameliei!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

Balbina spune:
Nastea, cu privire la ce-ai scris tu, chiar ca e folclor, nu cred ca e o regula. Fiecare sarcina e diferita de o alta, chiar si la aceeasi femeie, chiar si cu copii de acelasi sex. Ca sa spulber un pic folclorul, pot sa-ti spun din ce stiu eu:
- am avut greturi matinale in primul trimestru de sarcina, in general am avut greturi numai atunci, dupa sapt. 14 am uitat de ele.
- aproape toate femeile au sinul drept un pic mai mare decit cel sting, tine de simetrica corpului, chiar si piciorul drept este in general un picut mai mare decit cel sting.
- parul devine mai bogat in timpul sarcinii la toate femeile, datorita hormonilor. La fel si cu dunga maro, o au aproape toate femeile insarcinate, indiferent de sexul copilului.
- pupilele se dilata cu atit mai tare, cu cit e mai intuneric in jur, sa inteleg ca mi se intuneca in fata ochilor cind ma vad in oglinda sau cum?
- in timpul sarcinii orice femeie este mai sensibila, irascibila.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

Nastea23 spune:
Bine ai revenit Violeta. Felicitari fratiorului tau si tie la fel.

Nastea23 spune:
Natalia, sigur e folclor, dar citeodata avem nevoie si de asa ceva.
Plus la toate stie cineva chestia aia cu acul si ata? O prietena facea si ii esea fetita, dar la eco baietel, si credeti ca pina la urma a fost? FETITA.
Ce face Vladut? Ti-a permis sa stai mai mult in pat?

Nastea23 spune:
Veronica, a scris de inghetata Plombir, dar eu ma gindesc sa cumpar un frigider geanta pt cind va merge mosul la Moldova, dar nu sunt convinsa ca va accepta ideea mea.
Cit despre seliotka, muraturi si altele Lilia mai lovit pe locul cel mai mai..., am gasit odata pe forum cum se face, dar din pacate am pierdut receta si acum nu mai gasesc, stie cineva?

Balbina spune:
Nastea, cine are nevoie? eu una nuuuu.
Tare ma amuza miturile nefondate, si mai tare ma amuza credinta unora in ele.
Prefer sa ma bazez pe vointa lui Dzeu, ce ne harazeste El noua, aia sa fie, ma rog doar sa-mi dea putere sa pot rezista la toate.
De plombir vroiam sa-ti zic, nu stiu daca se permite sa treci produse usor alterabile la vama, parca stiam ca nu e voie. Dar cel mai bine e sa te interesezi dinainte, sa nu fie nevoit unchiul tau sa arunce bunatate de inghetata.
Vladut e bine, multumesc. A fost cam bolnavior saptamina aceasta, a avut amigdalele umflate, a trebuit sa-i dau antibiotic. De ieri nu mai face febra, din fericire, isi revine f. rapid. Azi deja am putut sa mergem la o petrecere de copii, tinuta intr-un local special amenajat pentru asa ceva. I-a placut mult acolo, s-a jucat cu diverse jucarii, normal ca au fost si mici certuri intre copii, cum fara ele?
Dar s-au impacat repede, asta conteaza.
Copiii au fost serviti mai intii cu cite o portie de mincare (piure de cartofi, snitel de pui si o tartina de piine cu unt si sunca), apoi dupa vreo ora de joaca, au fost aduse tortul si sampania pt. copii. Sarbatorita (o fetita de 2 ani) nu prea a avut treaba cu musafirii, se plimba de colo colo, la cadouri nici nu s-a uitat, partea aceasta cred ca va urma acasa.
Mai pe scurt, mi-a placut ideea unei petreceri organizate intr-un loc special, mai ales ca se asigura si personal care ii distreaza pe copii. Totul costa bani, bineinteles, dar cite nu faci pentru copil.
Am facut si citeva poze, poate le voi pune mai tirziu in contul comun.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze

Lucia_B spune:
Buna fetelor
In primul rind felicitari pentru Cornelia si familia sa. Sa fiti sanatosi si sa aveti umai bucurii de la ingerasul vostru.
La noi totul e ok, incercam sa ne dam cu lumea moldoveneasca, ca s-a schimbat mult si nu spre bine.
Acum suntem in cautare de gazda, cum ne stabilim cu traiul o sa ma stradui sa fiu in pas cu voi si sa fiu la apel mai des. Pina atunci - sanatate si numai bine.
Pupici
-------------------------------
Bucate Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"

Balbina spune:
Luciaaaaaaa! Nici nu stii ce rau imi pare ca nu eram acasa cind m-ai abordat pe messenger Sa gasiti cit mai repede o gazda cu net si sa revii pe forum, cu forte noi. Pupici lui Lauras!
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze