mai vreau un bebe dar am RH NEGATIV
Raspunsuri - Pagina 4
Otiliav spune:
Anacami, in aceeasi situatzie sunt si eu, la 28 de saptamani nu dezvoltasem anticorpi si nu mi s-a facut vaccinul. Ana nu a facut deloc icter desi avem incompatibilitate de Rh si grupa diferite de sange.
Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
anacami spune:
Otilia, mi-au spus ca bombardez (expresia lor) organismul degeaba! I-am crezut
. Am zis mai putin probabil in timpul sarcinii, pentru ca se pot intampla totusi accidente -dezlipiri de placenta,etc..,- in urma carora sangele fatului poate intra in contact cu cel al mamei.Fiecare gravida trebuie sa fie atenta cu ce i se intampla, iar la cel mai mica neregula (ex. sangerari din locul "cu pricina"...) sa mearga la doctor.
Merita efortul!
Sanatate multa tuturor si nu uitati...mergeti la medic (eventual medici.., ca uneori si sfaturile lor se bat cap in cap...).
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
anacami spune:
Roza, felicitari pentru ce faci pentru acei copii nepastuiti de soarta! Succese in continuare!
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
roza_roza414 spune:
cand am spus nu inceca ea un campei dint-o convesatie nu a mea
"incecae" in medicina nu exista la oameni voi spicuiti fagmente din convesati doa pana unde va incita inteesul ,ia despe calificaea mea nu este cazul sa comentam
am pomis ca voi mege pana la capat in a demonsta ca am deptate de aceea am ales acest foum nu special acest caz
imi ce scuze la paintii ce au ceut sfatui in acest domeniu ,eu deobicei nu sunt atat de agesiva da siul cuvintelo a uma...
MaryP spune:
Roza draga, cu toate scuzele de rigoare, incearca sa te exprimi mai coerent (si mai ales sa folosesti semnele de punctuatie ca sa vedem unde incepe si unde se termina o fraza)! Foarte putin se intelege din toate mesajele tale (de fapt aproape nimic) si poate de aceea ne este greu sa ne dam seama ce spui!
(Am vazut pozele tale si am ramas foarte impresionata/socata
.Felicitari pt ce faci!!! Tu ai cazuri de copii nascuti asa din cauza rh-ului?)
Robotel,in ceea ce priveste rh-ul si sarcina....cred ca orice sarcina (cu sau fara probleme de rh) prezinta intr-un fel sau altul riscuri (pe care ne le asumam!) sau posibilitatea de a nu fi ok!
Mama (rh negativ) a facut 2 copii sanatosi tun (pe fratele meu cu rh-ul mostenit de la tata, adica pozitiv si pe mine cu rh-ul ei, negativ), iar pe vremea aceea nu exista (sau nu se stia despre) imunoglobulina!
Maria
“Normal înseamnă să te îmbraci în haine pe care le-ai cumpărat pentru lucru, să conduci prin aglomeratie într-o masină pe care încă o plătesti, astfel încât să ajungi la un serviciu de care ai nevoie pentru a plăti hainele, masina si casa pe care o lasi goală toată ziua ca să-ti permiti să trăiesti în ea.”(Ellen Goodman)
Bebe Beca spune:
Pai sa va spun cum sunt si eu... Rh+sotul meu, Rh- eu, fetita mea s-a nascut cu Rh+. Nu am facut nici un vaccin in timpul sarcinii, dar nu am facut nici vaccinul de dupa, pentru ca, imediat dupa nastere, am spus ca nu imi mai trebuie copil never ever... Si acum ma tot gandesc...
Ioana si
Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Dianatele spune:
hm, grea problema cu rh-ul daca ajungi sa ai mai mult de doua sarcini. eu am rh-ul negativ si sotul pozitiv si asa am ajuns sa ma informez si eu si sa-mi fac dozarile pe timpul sarcinilor, pentru ca avusesem in prealabil o sarcina oprita in evolutie!
dar am nascut ambii copii cu rh negativ si nu au fost necesare vaccinuri. oricum alt bb nu-mi mai doresc. ma simt implinita cu cei doi minunati ai mei.
anacami spune:
Dianatele, felicitari pt. cei doi copilasi sanatosi (desi RH negativ).
Din ce am inteles ca, conteaza si avorturile (cele induse sau spontane) daca fatul are RH pozitiv si este mai mare de aprox. 7 saptamani (ca atunci s-ar forma sistemul lui sanguin).
Ioana, ar fi al doilea si tooretic nu ar trebui sa aiba probleme (poate icter mai pronuntat,..).Consulta-te cu doctorul tau, oricum trebuie sa iti faci acele dozari tot timpul sarcinii, in cazul tau vaccinul de la 28 saptamani
Eu imi fac vaccinul si dupa al doilea bb (daca va fi cu RH+), chiar daca nu vreau mai multi de doi
Camelia si Sebastian
(26 mai 2004)
asterix 10 spune:
Eu am A2 rh- sotul B3 rh+ copilul A2 rh+ si inteleg ca voua celor care a-ti nascut copii cu rh+ vi s-a facut un vaccin mie nu mi-a facut nimic dupa nastere, inseamna ca daca as dorii inca un bebe, ar fi mari probleme nuuuuuuuuuu?