copiii cersetori

copiii cersetori | Autor: simali

Link direct la acest mesaj

In fiecare zi, cel putin un copil murdar cerseste bani la semafor sau in parcare. Daca nu este un copil mai maricel, este o mama cu un bebelus de cateva luni. Fie ca afara sunt -20 de grade, ca ploua sau ca ninge, la geamul masinii este imposibil sa nu apara cineva. De cele mai multe ori un copil sau o femeie cu copil.

Intotdeauna am considerat ca a da bani copiilor sau celor care-i exploateza este lipsa de responsabilitate sociala. Un copil nu ar trebui sa cerseasca la semafor. Un copil ar trebui sa invete, sa se joace, sa stea iarna la caldura. Si atunci cred ca politia are datoria sa stranga acesti copilasi de pe strada, sa-i decada pe exploatatori din drepturile parintesti si sa institutionalizeze copiii. Cand o tiganca se foloseste de un bebelus pentru cersit, ea exploateaza minorul si ar trebui sa fie decazuta din drepturile parintesti iar copilul institutionalizat. Nu m-ar deranja sa-mi cerasca taxele cu nu stiu cate procente pentru casa masa si scoala acestor copii.

Cred ca o institutie deccenta, in care acesti copii merg la scoala, invata o meserie, etc. este mult mai potrivita decat o familie abuziva si exploatatoare.

Dar de vreme ce ei exista in continuare la semafor inseamna ca nu toata lumea gandeste asa. Voi cum procedati? Ce credeti? Aveti procese de constiinta daca nu le dati bani ? Dar politia? Oare de ce nu poate sa stranga acesti copii de pe strada? Nu exista legi in sensul acesta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

eu nu le dau bani la cersetori pt asta nu face decat sa ii incurajeze.Daca nu le-ar da nimeni bani nu ar mai cersi , din pacate sunt f multi oameni care o fac.Eu dau de mancare la copii daca am sau cumpar ceva daca sunt pe strada.
In ceea ce priveste institutionalizarea sa stii ca nu e o solutie.Exista centre speciale unde sunt "adapostite " mame cu copii care nu au un acoperis deasupra capului si o masa insa aici nu le pot tine cu forta.Ele fug pt ca pe strada primesc bani fara sa munceasca si le e mai usor.Altele pleaca cu tot cu copii , altele ii lasa acolo iar Directiie pt protectia copilului nu pot sa faca nimic in acest sens.Ele "merg " pe interesul superior al copilui si se pare ca acesta este de cele mai multe ori egal cu a ramane cu mama naturala.Daca acesti copii nu sunt abuzati fizic au mai stiu eu ce , nu le pot decade din drepturile parintesti si nici nu le pot sfatui sa renunte la copii de buna voie.
O parte din mamele despre care spui tu lasa copii acolo , abandonati si nu se mai intorc dupa ei.Ce e mai rau este faptul ca multe familii vor sa adopte copii , sa le ofere o viata mai buna si sa fie o familie fericita insa aceste "mame" nu isi dau acordul ca acest lucru sa se intample si uite asa nu le ofera nici macar sansa de a fi niste copii normali , care au o casa , o familie , care merg la scoala , care se joaca in parc etc.
E trist dar asta este adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Eu nu pricep de ce atata incapatanare din partea statului sa ramana copilul cu mama naturala. Pentru ca tipul asta de atitudine prejudiciaza de fapt copilul aflat in dificultate. Am vazut odata o emisiune la TV in care copilul fusese abuzat sexual de tata si dupa ce tatal a facut niste sedinte la psiholog i-au dat inapoi copilul. Chiar se crede ca niste amarate de sedinte la psiholog "repara" un descreierat si un ticalos mizerabil? Uneori mi se pare ca toti tipii de la Protectia Cpilului sunt loviti cu leuca.
Nu are oare statul interese pecuniare de promoveaza aceasta tendinta? Ceva de genul nu sunt locuri in orfelinate, nu avem cu ce sa hranim/educam copiii etc.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia_m spune:

Exista un numar de telefon la care pot fi anuntate cazurile de acest fel. Daca vedeti un copil intr-o situatie primejdioasa (de exemplu la cersit in intersectie), va rog nu-i dati bani. Nu faceti decat sa incurajati aceste practici. Daca va e mila oferiti-i ceva de mancare si sunati la

Linia verde pentru copiii strazii
tel:0800 821 218
sau la 112

Emilia M

Copii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Nu se dau bani copiilor, pt ca asta ii incurajeaza.
Exista nr de telefon 983, cu prefixul fiecarui judet inainte, care functioneaza in regim de permanenta 24 de ore din 24 si o echipa de la protectia copilului se deplaseaza imediat acolo sa evalueze situatia si sa ia masurile ce se impun in acel moment.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

eu nu cred in treaba asta cu sunatul si echipa care vine.

adica se stie de ani de zile ca la Razoare si la Plaza Mall sunt copii care cersesc. Se schimba echipele de copii saptamanal, lunar dar mereu sunt 2-3 care cersesc; mai nou sunt mamici cu bebelusi in brate.

De atatia ani credeti ca nu a sesizat nimeni Protectia Copilului? N-are nici un angajat de-al lor drum pe acolo?

Nu face nimeni nimic!!!!

Ahhh, ba da...ii goneste politia, stau acasa 1-2 zile si revin in forta.

Dar solutii constructive nu vor gasi si acum vor da vina pe criza.

PS: Nu le dau bani. Plange sufletul in mine dar stiu ca i-as incuraja mai mult. Zilele astea sunt 2 fetite frumoase, blondute, la Plaza...superbe.

PS2: Uite o sa incerc cu numerele voastre, ca sa nu spuneti ca sunt carcotasa degeaba. Si voi reveni sa va spun ce s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Probabil ca in Bucuresti nu, dar la mine in oras , o echipa se deplaseaza imediat.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput