Am si eu o intrebare?
Poate o firma sa retina cartea de munca? Adica dupa expirarea preavizului, firma nu este obligata sa-ti returneze cartea de munca? Daca da, in cat timp?
Daca nu, care ar fi motivele pentru care o retine?
Din cate stiu eu, cartea de munca este proprietarea angajatului, nu? Daca intr-adevar exista datorii fata de firma, aceastea se scriu pe nota de lichidare si se rezolva pe cale juridica?
Va multumesc mult.
Adriana
ti-o pastreaza pana in momentul achitarii datoriilor sociale, caci astfel nu-ti inchide inspectorul cartea de munca sau o inchide si specifica ca nu ai datoriile platite si atunci ai lucrat degeaba
cam in max 1 luna ar tb sa-ti dea cartea de munca.
sumele datorate de salariat se retin din ultimul salariu cuvenit +zilele de concediu neefectuate, iar daca e nevoie aduci bani si de acsaa
Nicoleta, multumesc de raspuns.
Este vorba de fratele meu. Totusi, inca nu a primit cartea de munca. Preavizul a expirat in 8 noiembrie si de fiecare data cand ii suna (sediul firmei este la Zalau)il tot amana de pe o zi pe alta. Poti sa-mi spui te rog, daca exista o lege in acest sens? Undeva unde sa fie specificat termenul in care firma este obligata sa-ti returneze catrea de munca...
Multumesc mult,
Adriana