Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 30
AYUMI spune:
Si surorilor mele le-a dat anul trecut viza tot pe o luna.Cand au ajuns aici,am fost cu ele la biroul de emigrari si le-a prelungit-o pe inca 2 luni.
Dupa cate ni s-a spus de acolo,la fetele tinere acum nu prea mai li se da viza pt 3 luni ca majoritatea vin sa lucreze in bar.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
ocris spune:
quote:
Originally posted by bibos
Cristina unde ai gasit sa inveti japoneza gratuit?As vrea sa merg si eu la scoala daca e gratis sa invat japoneza dar cred ca la mine in oras nu exista asa ceva. Am gasit doar scoli care costa mult foarte mult.
Eu fac o data la doua saptamani, doua ore si jumatate la Kokusai Koryu Kyokai (Centrul pentru relatii internationale) de pe langa Shiyakusho (primarie). Pentru ca e un cerc pentru avansati, citim din ziar si discutam despre expresii specifice ale limbii japoneze. De fapt primim ca tema sa pregatim un articol din Asahi Shinbun (Ten sei jin go) si sa ne uitam in dictionar pentru aprox 20 de expresii.
Sunt o multime de alti straini care invata cu un profesor voluntar `man to man`. Eu cred ca si la tine in oras este o asemenea organizatie pe langa primarie. Daca te inscrii si spui ca vrei sa inveti, sunt sigura ca vei gasi un grup sau un profesor voluntar.
Mie mi se pare important sa primesc teme, pentru ca altfel nu fac nimic acasa si sa am un scop (de exemplu, examenul de lb japoneza din decembrie).
Eu te sfatuiesc sa te duci sa intrebi la primarie unde se preda lb. japoneza pentru straini, iar daca vei incepe sa faci cu cineva, sa ceri sa-ti dea teme si sa le faci pe cat e posibil. De asemenea e important sa-ti stabilesti un scop: testul de limba japoneza. Acesta este foarte bun, te mobilizeaza si reprezinta si o calificare in plus la o eventuala angajare.
Sper ca nu te-am speriat prea tare. Mult succes!
kawaichan spune:
Hmm Lexus...e intr-adevar sofisticata dar eu prefer masinile pana in 2.0l si mai spatioase.Acum conduc un sedan si mi s-a acrit de specia asta.Cand vine vorba de ceva bagaje sau ceva musafiri in masina, ma trezesc ca n-am loc.Imi plac de asemenea masinile care au column shift(manerul de schimbat vitezele e atasat de volan) pt ca poti trece usor de pe o parte pe alta in caz de parcare stramta si nu mai trebuie sa faci acrobatiile pe care le fac eu cand ma chinui sa sar peste panelul cu vitezele si frana de mana de la masina mea.
Si ca veni vorba de masini mai mari ce ziceti de Estima? O prietena si-a luat de curand si ai loc sa joci fotbal in spate.Iar pt cine e ingrijorat de lux,se poate comanda in varianta leather si power seat plus bordul cu hdd-ul de rigoare pt numai vreo 500 de mani
kawaichan spune:
Ocris ti-ai luat 2 kyuu ? Io am dat acu in decembrie si am picat cu brio Am ajuns la concluzia ca mai bine trag pe engleza ca macar pt asta poti sa iei un ban, ca si gaijin, eh Pe cand cu japoneza ,la pretentiile lor cred ca dureaza mai mult pana obtin eu un loc de munca care sa-mi placa.Toata stima ca ai reusit
ocris spune:
quote:
Originally posted by kawaichan
Hmm Lexus...e intr-adevar sofisticata dar eu prefer masinile pana in 2.0l si mai spatioase.Acum conduc un sedan si mi s-a acrit de specia asta.Cand vine vorba de ceva bagaje sau ceva musafiri in masina, ma trezesc ca n-am loc.Imi plac de asemenea masinile care au column shift(manerul de schimbat vitezele e atasat de volan) pt ca poti trece usor de pe o parte pe alta in caz de parcare stramta si nu mai trebuie sa faci acrobatiile pe care le fac eu cand ma chinui sa sar peste panelul cu vitezele si frana de mana de la masina mea.
Si ca veni vorba de masini mai mari ce ziceti de Estima? O prietena si-a luat de curand si ai loc sa joci fotbal in spate.Iar pt cine e ingrijorat de lux,se poate comanda in varianta leather si power seat plus bordul cu hdd-ul de rigoare pt numai vreo 500 de mani
Eu iti spun cazul meu. Sotul meu are o masina sedan cu care se duce la servici iar eu am o masina cu motor mic (Suzuki Wagon R) cu care ma misc la cumparaturi, la gradinita la fata cea mare...
Ne bate gandul sa ne luam o masina mare (gen Estima') dar eu cred ca nu voi conduce cine stie ce la ea.
Oricum, toate cele bune si fie sa iti iei cat mai curand masina care iti place cel mai mult.
kawaichan spune:
Cristina eu ma mayou intre un K car(pt ca-s f bune pt oras) si o futsusha,de estima nu poate fi vorba inca,desi lui husband ii cam joaca okii...Noi avem o masina de marimea estimei deja ,care e putin dificil de condus (asta doar din punctul meu de vedere) dar spatioasa si confortabila.
Ideea e ca un K te costa cam tot atat cat un compact car si atunci incepi sa te intrebi care-i spilul(ambele ajung pe la 140 de mani).O sa iau pan la urma ceva care sa aiba un raport f bun intre calitate si pret.Nu mi-ai raspuns cu testul la japoneza
ocris spune:
Eu am dat in decembrie pentru 1 kyuu si am picat. Nu am dat deloc 2 kyuu, 3 kyuu, m-am dus direct la 1 kyuu. Mie nu mi se pare atat de greu. Inca un pic de invatat si cred ca il voi putea lua. La 1 kyuu trebuie luate 280 de puncte din 400, asa ca este mai greu de luat.
Si eu tot la engleza ma gandesc, dar un pic mai incolo.
O am inca pe fata cea mica acasa, asa ca nu prea pot sa ma misc. Am insa in particular doua grupe de copii cu care fac engleza (participa si copiii mei) plus profesoara de pian a fetei cele mari si inca doua prietene, la engleza pentru adulti. Asta ca simt ca ma plafonez tare daca nu fac nimic.
Tu unde predai engleza? Cum este?
kawaichan spune:
Oau 1 kyuu !! Eu am 3 kyuu sac sac
Eu mi-am gasit de curand job part time la o scoala particulara.Am depus vreo 10 Cv-uri pana sa-i gasesc pe astia.Sunt super incantata ca m-au primit asa fara experienta(am scris eu niste abureli prin resume ce-i drept lol) Restul profesorilor sunt nativi si abia astept sa ajung la scoala ca sa ma mai renshuiesc cu ei
Ma platesc cu 2500 pe ora plus benzina,pt ca e cam la 25 km departare.In total am cam 4 ore pe sapt dar se intampla sa ma mai cheme in locul cuiva care e bolnav etc.Mie imi convine,pt ca da bine la Cv in primul rand si-n al doilea ca-mi fac experienta de predat engl.Intre timp mai depun Cv-uri,nu ma las,poate gasesc un full time.
In rest, mai predau si vioara si in curand sper si pian si teorie,tr sa ma mai pun un pic la punct cu ultimele doua.
kawaichan spune:
Tu cum ti-ai gasit copii pt orele particulare? Ca eu mi-am pus anunt de ex la noi in bloc si nu ma suna nimeni Ma gandeam sa fac niste flyers , crezi ca ar merge?