Viata in Japonia (37)
Raspunsuri - Pagina 14
devylla spune:
Pika-pika,yashy,nanami,hanako- va multumesc mult.Sunteti niste scumpe
Adina,tati e foarte mandru,nu o arata,insa se lauda peste tot
Eu ma simt mai bine acum,cu vreo doua saptamani mai devreme...am vizitat fregvent toaleta.
Va pupacesc,o seara minunata tuturor
Sabina Y.8+
japonia prin ochii unui amator
nanami spune:
pai eu am 5 ani de casatorie , dar nu cred ca , conteaza f. mult asta , stiu pe cineva care a luat-o mai repede , la 3 ani . mie mi se termina in decembrie asta de 3 ani si ma gandeam asa , ca poate sa incerc cu permanenta ,
deci un an, un an, si 3 ani , daca ar fi s-o ia asa cam am vechimea , nu stiu , o sa sun sa ma mai interesez .
dar cu viza de re entry cum o fi??? cand vreau sa plec in tara tot tre sa ma duc la ei??? asta daca va fi sa mi-o dea pe cea perm.
sau e cea multipla care e valabila pe toata perioada vizei?
*-ul fetelor fantastice*
G.K
shian spune:
Tot referitor la viza permanenta...Am inteles ca obtinand viza,ti se schimba si statutul,devii cetatean roman cu domiciliul in strainatate,deci va trebui sa renunti (nu stiu daca este cuvantul potrivit)la cartea de identitate.Renuntand,ce drepturi iti pierzi(in Romania)?
nanami spune:
quote:
Originally posted by shian
Tot referitor la viza permanenta...Am inteles ca obtinand viza,ti se schimba si statutul,devii cetatean roman cu domiciliul in strainatate,deci va trebui sa renunti (nu stiu daca este cuvantul potrivit)la cartea de identitate.Renuntand,ce drepturi iti pierzi(in Romania)?
Anca,mami de Shion(21.05.2004) si Anika(16.08.2006)
Poze cu noi
Pozne si mai noi
buna intrebare , eu nu m-am gandit la asta
si eu vreau sa stiu, ca nu am de gand sa renunt la drepturile mele de a fi roman
*-ul fetelor fantastice*
G.K
hanako2004 spune:
oare chiar iti perzi drepturile de roman?nu prea vad sa fie asa..cred ca doar in cazul in care iti schimbi cetatenia....un
asi vrea si eu mai multe detali..pe seama asta...dar cei de la ambasada niciodata nau vreme ...mereu zic uitate pe sait si ai detali..bleah...
lia merci[pop]
devylla ma bucur ca te simti bine si sa vii sa ne mai zici cum
decurge sarcina..te asteptam la mamici..nu esti inca dar urmeazamulta sanatate
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
hannen spune:
Eu am auzit multe fete ca au luat mereu viza un an,un an si abia apoi 3.
Nu stiu sincer de ce,eu am avut turist,1 an apoi 3 care din pacate a expirat in timp ce calatoream.M-am intors cu turist si am luat 3 ani .
Acum cind a fost sotul meu pt. pitica i-a zis sa aplice pt. rezidenta mea neaparat.Eu o sa ma execut,numa` sa-mi fac pasapot pina atunci.
Cu re-entry permit treaba ramane la fel,mergi la imigration si aplici inainte de calatorie,single sau multiple ,de care vrei.
Despre pierdutul drepturilor de cetatean ro. sau renuntarea la domiciliu nu stiu,dar nu cred.
Cine imi face curaj sa ma duc la ambasada?
mamaluidavid spune:
Sabina felicitari! Sarcina usoara si bb sanatos iti doresc.
Viza permanenta inca nu am,abia anul trecut am primit-o pe cea de 3 ani insa vara-mea a primit viza permanenta in noiembrie dar nu mi-a zis nimic de pierderea drepturilor ca cetatean roman.
Nici eu nu am mai auzit pana acum si sincer nu cred sa fie asa.
EDIT ca am uitat ce vroiam sa spun de fapt
Vara-mea a depus actele pt. viza permanenta inainte cu 1 an sa ii expire cea de 3 ani, a primit viza dupa 9 luni.
Inca ceva. Cand a aplicat pentru viza a mai depus actele o prietena de-a ei,ea inca nu a primit viza,mai asteapta,in martie ii expira, daca pana atunci nu primeste o sa aplice din nou pt. 3 ani Asa ca nu e 100 %
Stefania, mami de David(24 dec.2004) si Patricia(12 iul.2006)
bibos spune:
Buna fetelor
Apropo de buletin, eu am citit pe net ca daca iti stabilesti rezidenta in Japonia automat trebuie sa renunti la cartea de identitate pentru ca altfel nici nu se poate , se comite o iregularitate.. Daca pe pasaportul tau este trecuta adresa din japan nu ai cum sa ai si buletin ...Dar dupa pararea mea nu e mare chestie, dupa un timp daca renunti la rezidenta aici ai din nou buletin...
Eu alta intrebare am pentru toata lumea...Voi va doriti sa ramaneti aici toata viata?Va puteti acomoda atat de bine vietii , culturii si principiilor de aici incat sa va cresteti copii aici?!
Eu una nu, imi doresc cat mai repede sa ma mut inapoi...dar e nevoie de bani ca sa-ti poti crea un trai decent acolo ..
Pupici
hanako2004 spune:
bibos..hai sa raspund eu primaeu da asta am decis sa ramenem aici..la inceput ma batea gandul ca dupa ceva ani sa ne stabilim in rom insa acum nu mai imi doresc acest lucru...si cred ca la al meu ii va fi foarte greu sa traiasca in romania..am zis poate la batraneti ..sa plecam insa nu in romania ci intr-o tara cum ar fi tailanda..undei caldura tot anotimpul si plaja,mare,,relax la greu ..
si ma gandesc si la viitorul fetei...nu vreau sa sufere nici sotul si nici copilul...
sa plecam si sa renunte la rude si prieteni cred cai va fi foarte greu..eu una mam invatat cu traiul ,mancarea ,stilul de viata deja imi este mai usor si mai bine
si sa plecam acum sa incepem o viata de la ZERO..nu
.....
bafta
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
shian spune:
N-am spus ca-ti pierzi cetatenia,ci ca devii CETATEAN ROMAN cu domiciliul in strainatate.Intrebarea mea era legata de faptul ca avand adresa permanenta in Japonia,ce drepturi ti se anuleaza sau ce dificultati intampini in Romania?De exemplu iti trimite sotul un pachet in tara si tu te duci sa-l ridici,iar functionara iti zice ca adresa din pasaport nu corespunde cu cea de la destinatar...,sau te duci sa depui o cerere de instalare a unui post telefonic,iar cei de acolo probabil iti vor cere buletinul...ca sa nu mai spun ca mergi la spital(la urgenta)si probabil vei fi data afara(mi s-a intamplat cu buletin romanesc,asa ca ma pot astepta la orice)...A...mai ai dreptul de a detine o proprietate?Logic ar fi sa poti,pentru ca inca mai esti cetatean roman ,insa cu toata birocratia din tara te poti astepta la orice...Deci rugamintea mea este daca cineva are viza permanenta ,imi poate explica si mie ce si cum?