POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Da tu Mik....respecti tot ce scrie la carte sau nu?

Iti scriu un PM cu detalii daca vrei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Ma alatur si eu voua,sa ne ajute Dumnezeu sa trecem cu intelepciune peste toate ispitele...
Tzuni felicitari peste initiativa...

ADELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

a trecut si a treia zi de post. Doamne intareste-ne pana la sfarsit!

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Ziua a patra de post
Postul trebuie inteles in toata nobletea lui, pentru ca el este manifestarea suprema a libertatii umane. Anume asa intelegeau postul primii crestini, sens care s-a pierdut in zilele noastre. "A manca - scrie Sf. Efrem Sirul in veacul IV -, tine de legile firii, dar a posti tine de libertate". Cine se poate lauda ca mananca doar pentru ca "asa vrea el"? Nu, tu mananci pentru ca nu poti sa nu mananci, vointa ta reiese din instinctul firesc, nu din libertate. Sigur ca nu este nici un rau in aceasta, nici un pacat, dar nu este nici virtute. Virtutea este rod numai al libertatii. "Orice lucrare care nu se face dintr-o desavarsita libertate - spunea parintele Sofronie Saharov (+ 1993) -, nu poate avea valoare vesnica". Postirea este alegerea libera de catre om a unei vieti mai nobile, care are in ea ceva din realitatile vietii vesnice [...].
par. Savatie BastovoiVa doresc o zi frumoasa!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

lui Guestus am sa ii inchid contul pina dupa postul Craciunului pentru ca am primit prea multe reclamatii despre el,

o zi buna

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Fetelor chiar sunt surprinsa ca tin postul destul de lejer, gatesc exact ce-mi doresc si chiar nu am pofta de cele interzise. Mai mult sotul meu nu vrea sa-i gatesc separat cu carne, mananca ca si mine, doar ca mai bea lapte ... de incetul cu incetul....
Dumnezeu sa ne ajute!

Poze nunta..

De-as avea trei dorinte astea ar fi:
Sa fii langa mine/sa fiu langa tine/sa fim impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Si la noi este usor sa-l tinem...ca suntem 2.. Ioana mananca de dulce dar cand ii gatesc nici nu ma atrage nimic!Sa ne ajute Dumnezeu asa pana la ultima zi!
Azi am gatit sarmalutze de post cu ciuperci si soia granule si o pasta de naut (mai inlocuim pateurile de post din comert care sigur au multe prostii) care de altfel a iesit foarte buna!
Azi ma uitam prin calendar si am vazut ca marti se papa peste...e usor tare postul asta...
Imi pare rau de Guestus... dar cam sarise calul la subiectul asta!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Ziua a cincea de post -Duminica a 26-a dupa Rusalii; Ap. Efes. 5, 8-19; Ev. Luca 12, 16-21 (Pilda bogatului care i-a rodit tarina)Si le-a spus lor aceast#259; pilda, zicand: Unui om bogat i-a rodit din belsug tarina. Si el cugeta in sine, zicand: Ce voi face, ca n-am unde sa adun roadele mele? Si a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitnitele mele si mai mari le voi zidi si voi strange acolo tot graul si bunatatile mele; si voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea, veseleste-te. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! in aceast#259; noapte vor cere de la tine sufletul tau. Si cele ce ai pregatit ale cui vor fi? Asa se intampla cu cel ce-si aduna comori siesi si nu se imbogateste in Dumnezeuo predica a par. Cleopa la aceasta duminica:
http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_duminici/dumin26rusalii.htmlsi una a par.Teofil Paraian:http://www.voscreasna.com/220/duminica-26-dupa-rusalii-arhim-teofil-paraian/Pentru azi am mancare de fasole,cu mamaliguta si muraturi.
Va doresc o zi binecuvantata!Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

lui Guestus am sa ii inchid contul pina dupa postul Craciunului pentru ca am primit prea multe reclamatii despre el,

o zi buna

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro

Noroc ca stem in Postu Craciunului, altfel il executai, la cererea norodului, in piata publica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina_Claudia spune:

Doamne ajuta fetelor,

Azi sarbatorim pe Sf. Grigorie Decapolitul , ale carui moaste sunt la manastirea Bistrita .

Si la noi merge bine postul alimentar, mai rau stau cu celalalte ,
dar cu ajutorul lui Dumnezeu mergem inainte.

Ieri Ioana mea s-a impartasit , incet-incet ma pregatesc si eu cu sotul de spovedanie, parca s-au adunat cam multe din vara...

Claudia_a te rog mult sa postezi reteta de pasta de naut (este acel renumit humus?) , noi l-am luat din super-market dar as vrea sa incerc sa fac si eu. Merci

Va pup si spor duhovnicesc!

Irina si Ioana (5 ani)

Mergi la inceput