POSTUL CRACIUNULUI - sa-l tinem impreuna!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

de aici am dedus eu ca si joia asta e dezlegare, adica pe 24.

Multumesc pentru informatii, o sa caut si in alte calendare

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Anca, lasand deoparte faptul ca toti sfintii sunt foarte importanti ca doar de asta au placut Domnului si sunt cinstiti prin recunoasterea lor, eu inteleg din randurile scrise de tine "În sfârsit dezlegăm la peste în zilele cu sfinti însemnati, precum 16 , 22 , 23 , 24 , 25 si 30 Noiembrie, 4,5,6,7,9,12,13,17 Decembrie , dacă aceste zile cad Martea sau Joia", ca sfintii cu cruce rosie... acum ce sa zic si cei cu cruce neagra sunt insemnati... dar nu am auzit ca ar fi dezlegari si in zilele astea!!
Daca ajungeti una dintre voi la biserica astazi poate intrebati un preot exact cum este... sa stim si noi...ca sa nu renuntam la o masa de peste ...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Irina.c, .

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Claudia, ai perfecta dreptate, cel mai bine sa se intrebe preotul, o sa o sun pe mama si ii zic sa intrebe. tare mi-ar place sa ajung la biserica azi, dar am sanse doar la una Catolica, dar cum Dumnezeu e unul, voi merge asa (ca de multe alte dati)

Va pup

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

Fetelor, m-ati zapacit de tor.
M-am speriat ca v-am dat un calendar gresit si am intrat si eu pe link-ul pus (tot de mine). Daca va uitati pe Calendar Ortodox la luna Noiembrie veti vedea detalii pentru fiecare zi in parte.

Pe de alta parte, Intrarea Maicii Domnului este pe 21 nov si nu pe 24, iar joia asta nu e 24 ci 23, deci nu e post.
Oricum, cautati la luna Noiembrie si apoi treceti la Decembrie.

In rest, sa duceti postul cu bine.
Spune preotul meu: postul se tine alaturi de rugaciune si acte de milostenie, altfel doar post alimentar nu-i suficient.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

quote:
Originally posted by claudia_a
- urmeaza dezlegare sambata si duminica 2-3 decembrie;
- dezlegare pe 6 decembrie - de Sf. Nicolae care aduce in ghetutze curate fructe si dulciuri, dar si nuielushe pentru cei care au fost obraznici in cursul anului ;
- 9-10 decembrie sambata si duminica dezlegare la peste;
- 17-18 decembrie sambata si duminica sunt ultimele dezlegari la peste inaintea Craciunului - Nasterea Domnului nostru Isus Hristos.
M-am uitat in calendarul meu luat de la biserica si mai sunt dezlegari si pe 4, 5, 7 si 12 decembrie. Sper ca nu-i nimic gresit in el...Weekend-ul trecut n-au fost dezlegari, astazi este prima din acest post.

quote:
Originally posted by claudia_a

She wolf fa-ti acasa coltul tau de rugaciune; Dumnezeu ne aude oricum; mai important e daca se poate sa ajungi la o spovedanie si un impartasit! Ufff, probleme mai mari sau mai mici avem fiecare si ne mai scapa nervii, insa mai gandim rugaciunea inimii si ne mai trece: "Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul".
Merci.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ECMI spune:

she_wolf, nu poate fi gresit un calendar cumparat din biserica. Ele sunt tiparite la editura patriarhiei sau....

Oricum, trebuie sa fim atente la calendarele pentru 2007.
Eu ma duc din timp sa nu pierd calendarul de perete, calendarul agenda, calendarul de buzunar.
Sfatul meu este sa nu cumparati decat de la biserica. Am vazut ca sunt diferente majore intre cele comercializate de librarii sau chiar stradal / ambulant de tigani si cele ale bisericii.

Maria si Ilinca
La plimbare

Slabeeeeesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

ECMI, asa ma gandeam si eu, ca n-ar fi normal sa fie ceva gresit in el. Al meu este tiparit la tipografia Institutului biblic si de misiune al BOR, l-a cumparat mama de la biserica si mi l-a trimis iarna trecuta.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Ziua a opta de postUn cuvant al Sf. Ioan Gura de Aur:Va rog, dar, pe toti si ma cuceresc voua, sa se uite fiecare in
constiinta lui sa vada ce a negutatorit de pe urma postului. De vede
ca a cistigat mult, sa mai adauge cistig la cistig; de vede ca n-a
adunat nimic, sa foloseasca pentru negutatorie timpul ce i-a mai
ramas. Atita vreme cit iarmarocul e in toi, sa facem bune afaceri, ca
sa nu plecam cu miinile goale, ca sa nu induram osteneala postului,
dar sa pierdem plata postului. Ca se poate sa induri osteneala
postului si sa nu iei plata postului.- Cum?- Cind ne abtinem de la mincari, dar nu ne abtinem de la pacate; cind
nu mincam carne, dar mincam casele saracilor; cind nu ne imbatam cu
vin, dar ne imbatam cu pofte rele; cind stam toata ziua nemincati,
dar ne petrecem toata ziua la spectacole pline de desfrinare(sa fim atenti ce privim la tv!-nota mea). Iata
osteneala pentru post, dar fara plata pentru post! Da, atunci cind ne
ducem la spectacolele teatrale cele nelegiuite! Nu spun asta despre
voi! Stiu ca nu va atinge aceasta invinuire! Dar este obiceiul celor
indurerati sa-si verse focul pe cei de fata, cind nu pot pune mina pe
vinovati. Care e cistigul celor ce postesc, cind se duc la spectacole
teatrale nelegiuite, cind intra in scoala obsteasca a desfrinarii, in
locul cel public de deprindere a desfriului, ca sa sada pe scaunul
ciumatilor?( Ps. l, l)Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata!

n-am mai apucat sa scriu in ultimele zile, caci am fost plecata. Dar sunt aici cu voi!

Va impartasesc doua retete pe care le-am incercat in weekend si care sunt delicioase - le-am citit in ultimul nr. din Practic in Bucatarie si le-am "aplicat" imediat.

Crochete de legume

Se fierb cartofi, morcovi, telina, patrunjel; se face un piure din ele (nota mea - maruntiti/striviti bine legumele, caci altfel nu se leaga bine compozitia si se desfac crochetele in tigaie), se adauga 2-3 linguri de faina (ca sa lege), marar, patrunjel, sar, piper, un praf de ustori (daca va place). Eu am adugat si ciuperci proaspete taiate marunt.

Se fac crochete, de dau prin pesmet si se prajesc in ulei inchis.

Sunt delicioase; se pot servi ca si garniura (de pilda langa snitele de soia) sau ca fel principal; eu le-am mancat cu salata verde.

A doua retea o scriu mai tarziu ca ma duc la o sedinta!

Gabi

Balance diet means chocolate in both hands!

Mergi la inceput