cine a nascut la maternitatea privata CMU-Elias?
Raspunsuri - Pagina 6
magghyc spune:
Tecky,
Merci de info...adevarul e ca pretul celor de la CMU e incredibil pt cat ofera..dar speram sa intre si cineva care a trecut prin aceasta experienta si sa povesteasca un pic cum a fost tratata....
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
monik16 spune:
quote:
citat din mesajul lui magghyc
Tecky,
Merci de info...adevarul e ca pretul celor de la CMU e incredibil pt cat ofera..dar speram sa intre si cineva care a trecut prin aceasta experienta si sa povesteasca un pic cum a fost tratata....
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
Timpul nu-mi permite sa scriu un alt mesaj asa ca voi transcrie pe cel pe care i l-am trimis magdei pe PM. Poate mai e de folos cuiva.
Asta e experienta nasterii mele prin cmu-elias:
"Eu am fost foarte nemultumita de serviciile lor! Foarte! Acum poate au dat drumu' la maternitatea lor si acolo o fi altfel dar prin parteneriatul cu elias nu m-as mai duce ca sunt bani dati aiurea.
Singurul avantaj a fost cazarea. A fost bine ca a stat sotul cu mine non stop si m-a ajutat f. mult sa ma ridic si sa ma pun pe picioare ca eu am facut cezariana. Aveam un pat cu telecomanda care s-a dovedit f. util, baia proprie, tv-care nu m-a interesat oricum, aer conditionat dar pe care nu l-am folosit ca mai era racoare. Masa probabil o fi fost mai buna ca la elias dar in prima zi a fost mai mult ceai, in a doua dimineata un ou nefiert (am chemat-o pe tipa care l-a adus si a zis ca ea n-are treba ca doar l-a incalzit si firma de catering l-a adus asa) si niste branza cam nashpa, la pranz o supa care parea doar cu condimente in ea (gen instant) si un sote de morcov cu gratar iar ca desert mere coapte. Nici masa nu a meritat banii. Daca are cine sa iti aduca de acasa te lipsesti.
Personalul medical de la ginecologie a fost super ok fara exceptie. Mi s-a spus ca asa sunt cu toata lumea, nu doar cu pacientii cmu, deci nu se pune.
Pe mine m-a avertizat cineva inainte dar n-am vrut sa iau in seama ca era prea tarziu, ma progrmase medicul deja si el era de la municipal...
O infirmiera angajata cmu mi s-a plans ca are sal de 5 mil. Eu cu sotul am banuit ca vroia shpaga .
Nimeni de la CMU nu a venit sa ma vada sau sa ma ghideze ca cica era joi, nu stiu ce sarbatoare musulmana si aveau liber . Au venit doar in penultima zi cu factura .
Cel mai tare m-a dat peste cap neonatologia. Niste scarbe! Cei de la cmu au zis ca o sa imi aduca copilul 1-3 ore pe zi in garsoniera. Mi l-a adus in prima zi dupa operatie 5 min si atat. A trebuit sa strabat juma de spital cu cezariana, lesinata de efort, din 3 in 3 ore pt. alaptat pana la neonatologie.
Trebuie sa ma grabesc ca ma cheama buburuza mea...
La neonatologie copiii erau satui de la laptele praf si nimeni nu te ajuta ca "incepator" sa pui copilul la san. La un momen5 dat cand plangea pt. ca nu reusam sa o pun la san si nici nu aveam lapte am dus-o la asistenta si i-am zis sa-i dea praf ca n-a mancat. A zis ca o sa incerce, a dus-o acolo si o auzeam cum urla. Pt. o proaspata mamica e f. dureros. Am plans de m-am umflat... Cred ca daca dadeam ceva shpaga imi faceam viata mai usoara, dar am zis ca si asa dau o groaza de bani... Mai bine dadeam -ma gandesc acum. Cmu e acolo doar cu numele.
Mi-au zis ca in pretul nasterii intra si o vizita a unui medic pediatru acasa. Dupa 3 sapt in care nu a venit nimeni i-am sunat si mi-au zis ca au uitat, s-au scuzat ca s-a schimbat personalul responsabil de Elias si de-aia. Pana la urma a venit.
Parerea mea e ca parteneriatul asta e varza! Ori mergi la CMU daca si-au descchis maternitatea din Baneasa (trebuia la 1 iunie) ori mergi prin elias si cu spaga pe care o dai iesi mai ieftin si cumperi pe cine trebuie. Suna urat dar asta e sistemul nostru. Eu am vrut cmu ca nu prea-mi place sa dau shpaga iar sotului nici atat! M-a costat cam mult si la propriu si la figurat pt. conditiile de care am beneficiat.
Daca nu plecam a treia zi o luam razna.
Astia nu te lasa sa stai cu copilul, ti-l dau in brate la externare si daca esti la prima nashtere e tare greu ca nu stii nimic. Eu am avut noroc ca a venit a doua zi dupa ce am ajuns acasa un medic neonatolog care mi-a explicat tot ce trebuie (toaletat, baita etc) ca eram pierduta. Am dormit in prima noapte cu ea in brate ca era agitata si in afara de pus la san (si nici aia bine) nu stiam ce sa-i fac.
Sper ca am putut fi de ajutor.
N-am nimic cu astia de la cmu. Eu fiind arondata am facut toate analizele si consultatiile gratuit la ei si au fost ok. Macar pt. asta nu-mi pare rau de bani. Dar nu as mai naste la Elias prin cmu...
Cu o zi inainte de nastere am primit un mesaj de la o colega de forum. Ma avertiza cu chestii similare pe care ti le-am zis dar era oricum prea tarziu. Mi-era rusine de medic sa zic ca m-am razgandit si vreau la municipal... Asta e! Bine ca a trecut si acum suntem ok ."
MAMI DE PRINTESA Sara-Maria - 29.05.2008
magghyc spune:
Monik,
Felcitari pentru initiativa si multumesc inca odata pt raspuns. Sper ca la toate subiectele privind maternitatile private sa intre si mamici care au nascut acolo si sa povesteasca experienta lor. E util sa stim pe ce dam banii, mai ales ca e vorba de o gramada de bani.
PS: Eu am renuntat total la ideea de a naste in privat.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
kid2003 spune:
Monik, multumim de poveste...aceleasi chestii le-am auzit inclusiv de la medicul meu...Sunt asa de departe rezervele de neonatologie? Adica sunt la alt etaj/corp etc ?
Pe mine ma intereseaza modalitatea prin care a nascut Sherbi, adica sa imi iau doar rezerva de la CMU si sa nasc prin Elias. Am inteles ca nu se inghesuie lumea sa nasca prin CMU si as putea gasi o rezerva (mai ales ca e cu cezariana si pot influenta oarecum data).
Nu cred ca merita sa achit 2000 de euro sau cat e...are cineva informatii noi despre pret? Bineinteles, daca ai cu abonament, e altceva, dar eu nu am.
Cat de departe sunt rezervele CMU? Foarte, foarte departe?
Multumiri tuturor pentru aportul la mesaj.
bb2
magghyc spune:
Kid,
I-am intrebat eu acum o luna, cezariana cu dr. T costa 1950 de euro.
Si eu vreau sa nasc exact ca tine, as lua rezerva si atat, daca s-o putea - luni vorbesc cu dr. T la consultatie.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
bebe Sara
OanaMar spune:
buna ziua fetelor.
eu am nascut pe iunie prin cezariana la CMU elias. Pot sa spun ca a doua oare nu stiu daca voi alege sa nasc tot asa...Pretul a fost 2500 euro la cursul BNR. Scump dar am zis ca merita dupa tot ce auzisem.
Hai sa o luam cu inceputul.
De platit in plus nu am mai platit decat la cateva asistente care pur si sipmlu asteptau...se vedea asta. Nu stiu cat au fost de multumiti dr si anestezistul de cat au luat. Cand am intrebat cat i se cuvie dr din ceea ce platesc, nu au vrut sa raspunda.In fine.
Despre faptul ca stai cu bebe in camera -Fals. Nici o clipa nu l-am avut langa mine. Cei de la neonato nu accepta sa iei copilu de acolo. Hai sa zice ca e ok si asta ca e drumul lung de la nonato pana la rezerve si ca pot lua fel de fel de virusuri...deci eu operata finnd trebuia sa merg din 3 in 3 ore sa alaptez tinandu-ma de pereti..si uneori chiar nu puteam si bebele nu mai manca..
Hartia igienica in camera lipsea cu desavarisre.Trebuie sa le ceri sa iti aduca si atunci poate primeai. Curatenie veneau sa faca dupa ce le chemai de 10 ori si le dadeai ceva.
Nici vorba despre camasa de noapte , papuci asa cum imi spusesera. Mi-au zis sa nu vin cu nimic(noroc ca nu m-am lasat in baza asta) Am avut un halat gros de la ei de nu il puteai purta pe caldurile astea , prosoape, 12 sticlute de apa plata Dorna pt toate cele 3 zile si un set de papmers pt bebe.Nici macar sapun...nimic.
Mancare intr-adevar mi-au adus.dar a doua zi nu mananci decat supa strecurata si ceai iar a treia zi, gratare..
Degeaba au ei meniu sofisticat acolo.
singurul lucru bun a fost faptul ca stateam singura in camera si ca aveam aer conditionat si nu am lesinat de caldura ca celelalte fete care stateau in regim normal.
Sincer nu stiu ce m-ar mai face sa aleg acest sistem si altadata.
Sper ca sfatul meu sa va fie de ajutor.
Va rog sa scuzati greselile, dar ma grabesc ca s-a trezit bebe, dar chiar am vrut sa va povestesc toate astea si cine vrea sa ma asculte si sa nu faca aceeasi greseala din pacate f costisitoare.
Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere. Poate nu am reusit sa acopar toate nedumeririle voastre.
Va pup si nastere usoara.
OanaMar spune:
revin cu o inca un lucru. Despre cum am fost tratata. Bine, dar asta nu are leg ca eram la cmu. Asistentele si dr sunt din elias..asa ca..
kid2003 spune:
Oana, multumim mult pentru detalii...Ce pot sa zic, nu pare chiar povestea ideala,imi pare rau ca nu totul a fost pe masura asteptarilor (si chiar nu ai avut asteptari mari).Asistentele si doctorii se presupune ca sunt platiti extra prin CMU, in realitate probabil ca spaga mamicilor de la regim normal depaseste sporul pe care il primesc de la CMU...
Ma ingrozeste distanta dintre rezerva si neonato si ma ingrozeste si caldura din saloanele normale, nu stiu ce am sa fac.
Sanatate multa si tie si piticului (sau piticutzei, nu ai mentionat).
bb2
kid2003 spune:
Am nascut eu la Elias si am inchiriat un apartament la CMU. De fapt cred ca alea sunt, e o receptie separata si scrie ca sunt in parteneriat. Sunt garsoniere si apartamente. A costat 150 de euro pe noapte apartamentul (garsoniera era 100 dar nu erau libere) si a fost super! Nu e chiar lipit de maternitate dar e pe acelasi etaj si se ajunge relativ usor (tb sa treci printr-o sectie de terapie intensiva pentru cardiaci ), un lucru bun pentru cezariana mea: m-am refacut mai usor. Apartamentul f frumos: terasa mare, sufragerie+dormitor+minibucatarie, hol si baie. Poate sta cineva cu tine. Eu am impartit rezerva cu o prietena, am nascut in aceeasi zi si am platit jumatate (75 euro pe noapte fiecare).
Deci daca puteti merge pe varianta asta e cel mai bine. Oricum prin CMU nu difera nimic: stati tot acolo (in garsoniera insa), copiii stau tot acolo (la neonatologie, in maternitate), asistentele sunt tot alea din maternitate (astea de la receptia CMU nu se baga peste nasteri, cica nu e specializarea lor), de alaptat tot acolo alaptezi etc...numai ca e de foarte multe ori mai scump.
Eu am fost multumita tare de conditii, pentru pretul platit. Daca as fi platit 2000 de euro nu as fi fost insa la fel de incantata (faptul ca nu beneficiezi de nimic in afara de o cazare mai acatari- asta e nasol).