Idei de prajitura romaneasca!

Idei de prajitura romaneasca! | Autor: bb_alinus

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de idei de prajitura romaneasca. Particip saptamana viitoare ( pa 25 nov mai exact) la un stand de bucatarie internationala - in cadrul unei actiuni caritative. Nu vreau sa fie ceva super dificil de facut, daca se poate fara crema.
Eu m-am gandit la o placinta cu branza, dar nu am o reteta si nici nu prea stiu daca ma descurc ca mi se pare complicat.
Astept sugestii...

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Indiferent de reteta propusa, incearca mai intai acasa, sa vezi cum iese si cum te descurci. Bafta!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

hai ca vreau sa te ajut.

ce zici de o prajitura cu visine. e fara crema si e mai usor decat o placinta unde tre' sa intinzi foaia cu sucitorul.
ce zici de asta:

PRAJITURA CU VISINE (SAU ORICE FRUCTE)

Ingredinte aluat:

2oua
150g zahar + 1plic zahar vanilat
125ml ulei
1pahar iaurt-125g,simplu
300g faina + praf de copt
tava 28x28cm pregatita cu hartie de copt
1 borcan compot visine dar se pot pune orice fel de fructe

se amesteca cu robotul ouale intregi,iaurtul,uleiul,zaharul si zaharul vanilat.si faina+praful de copt se amesteca in alt castron.
Se adauga apoi la crema obtinuta faina,mai amestecam putin pina avem un aluat cremos si omogen
se toarna aluatul in tava pregatita cu hartie de copt si se arunca fructele peste aluat.
se coace 35min la foc potrivit 185 grade..se pudreaza apoi cu zahar si se taie cand s-a mai racit.



de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

E buna ideea cu placinta de branza. Dar nu stiu cate ingrediente gasesti acolo (adica untura, drojdie, etc.). Sau poti sa faci niste branzoiace.
Uite aici cateva retete, pe care le folosesc si eu:

www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/poale-n-brau.html" target="_blank">Placinta POALE-N BRIU
www.gustos.ro/retete-culinare/aluaturi/br-nzoaice.html" target="_blank">Branzoaice


Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">BEBELUSI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Cornulete de rahat si nuci


Ingrediente:
125 g faina,
125 g unt,
125 g zahar tos,
125 g nuci macinate,
1 ou intreg,
1 galbenus,
1 lingura de rom,
1 varf de cutit de sare,
2 lingurite de zahar praf,
1 pliculet de zahar vanilat.

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nucile macinate. Se da la rece o jumatate de ora. Se ia apoi din coca, se intinde o foaie rotunda, se taie in triunghiuri si se ruleaza. Se coc la foc potrivit in jur de un sfert de ora. Se trec fierbinti prin zaharul vanilat.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Reteta de placinta

Ingrediente:

2 oua ,
8 linguri mari de zahar,
8 linguri mari de ulei,
12 linguri mari de lapte,
12 linguri mari de faina,
1 lingurita mica praf de copt

Toate acestea se pun de o data intr-un vas si se amesteca cu mixerul pana devine un amestec asemanator unei smantani (compozitia ets destul de fluida ).
Jumateate din compozitie se toarna intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si cernut cu putina faina ,peste jumatate din compozitie se poate pune : prune injumatatite, piersici injumatatite, mere taiate felii, visine, cirese, branza dulce amestecat cu stafide si putin zahar, lamaie galbena rasa amestecata cu zahar si scortisoara, sau orice doriti .



Peste fructe se toarna restul compozitie ramase,totul se pune la cuptor, timpul necesar este cam de 45 minute foc potrivit - compozitia este suficienta pentru o tava de marimea unei coli de hartie format A4.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

LAPTE DE PASARE

Ingrediente:
lapte - 800 de ml;
zahar - 150 de grame;
3 oua; vanilie;
coaja rasa de la o lamiie.

Intr-o cratita se fierbe laptele, apoi se ia de pe foc si se lasa pe marginea plitei. Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas, galbenusurile se amesteca bine cu 100 grame de zahar, cu putin lapte fierbinte, cu vanilia si coaja de lamiie rasa. Se continua amestecarea, adaugind cite putin din restul de lapte. Vasul se tine circa 5 minute pe foc mic, amestecind compozitia continuu, ca aceasta sa nu se afume.

In alt vas se pune apa la fiert. Intr-un castron se bat albusurile spuma, apoi se adauga 50 grame de zahar si se bat in continuare pina ce se topeste zaharul. Din aceasta compozitie se ia cite putin cu o lingura si se pune in apa clocotita (astfel ca sa revina pentru fiecare persoana 4-5 bulgari de albus.). Dupa citeva clocote, se scot si se pun in compozitia pregatita.

Laptele de pasare se lasa sa se raceasca, apoi se serveste in castronase.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Piscoturi

Ingrediente:
120 de grame de zahar,
80 de grame de faina,
5 albusuri de ou,
3 galbenusuri,
1 pachet de vanilie,
2 linguri de zahar pudra.

Pentru ca piscoturile sa reuseasca, ouale trebuie sa fie proaspete si zaharul fin cernut. De la inceput pregatim pe o hirtie zaharul pisat, iar pe alta hirtie faina proaspat cernuta. Se bat albusurile spuma intr-un cazanel, se toarna incet 1/3 din zahar si se mai bate cu telul pina ce se intareste bine albusul. Se scoate telul, se pune restul de zahar, amestecind usor cu o lingura, apoi se adauga pe rind galbenusurile, faina cernuta si vanilia. Se pregateste din timp o hirtie alba, mai groasa de marimea tavii, in care vom coace piscoturile. Este bine sa avem o tava speciala, fara pereti laterali; se face un cornet de hirtie care se taie la virf, astfel incit sa aiba o gaura de un diametru de 1/2 cm. Se umple pe trei sferturi cu compozitia si se toarna pe hirtia dinainte pregatita piscoturi de 10-12 cm lungime. se lasa intre ele un interval de 5-6 cm, deoarece cresc lacopt. Se presara deasupra putin zahar praf; se apuca hirtia de un capat si se scutura usor, aplecind-o usor ca sa se scurga in afara zaharul praf cazut pe hirtie si se asaza incet pe tava neunsa. Se coc la foc potrivit, mai mult moale, cam 25 de minute, in care timp piscoturile trebuie sa creasca frumos, fara sa se rumeneasca. Cind sint gata, se scot imediat de pe hirtie cu ajutorul unui cutitas si se aseaza pe farfurie, lipiti cite doi, cu partea de pe tava dinauntru.



Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

B r i n z o a i c e

Ingrediente:
400 grame de faina,
150 grame de untura,
1 pahar de lapte,
50 de grame de drojdie,
3 lingurite zahar,
1 lingurita rasa de sare.

Pentru umplutura:
200 grame de brinza,
1 ou,
1 lingura de smintina,
1 lingurita de faina,
sare vanilie si zahar dupa gust.

Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasindu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patratele de 8-9 centimetri, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasind usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun.

Umplutura: brinza de vaci data prin sira se fraca cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.





Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Dar ce zici de alivanca? Nu e prajitura romaneasca?
Eu am mancat la Hanul Ancutei si mi-a placut mult,si banui ca nu e greu de facut.

Adriana si-atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Wowwwwwwwww fetelor multam de idei!
Hilde, prajiturica ta cu visine ma imbie mult!

Adi ce e aia aliveanca?

Azi am experimentat cornulete cu dulceata, mi-au iesit super bune insa la partea estetica nu stau prea bine, nu am reusit sa le rulez cum trebuie.

Mergi la inceput