Vaccin diftero-tetanic in sarcina???

Vaccin diftero-tetanic in sarcina??? | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am si eu o intrebare pt viitoarele/actualele mamici: ati facut in timpul sarcinii, mai precis in ultimul trimestru de sarcina, vaccin diftero-tetanic (antidifteric, antitetanos)? Medicii de familie spun ca este un program national de vaccinare a gravidelor. Medicul ginecolog al prietenei mele a fost rezervat fata de acest vaccin si nici nu auzise de acest program. Ea nu stie cum sa faca acum , ca nici el nu a zis un "nu" hotarat, medicul de familie spune ca daca nu il face trebuie sa dea semnatura, ca daca se intampla ceva....

Voua vi s-a recomandat asa ceva? Daca da, l-ati facut? E periculos pare sa faci astfel de vaccinuri in sarcina?
multumsc!

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Eu facut in sapt 30 antitetanos, antidifteric nu. Fetita mea are acum 8 luni, deci asta a fost prin iarna trecuta.Ar mai fi trebuit sa fac un rapel prin sapt 36,dar din cauza unui tratament pe care il faceam si cu care nu era compatibil niciun vaccin cu virus viu, nu am mai facut rapelul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna, eu am nascut acum 2 ani si 2 luni, sept 2004.
in luna a 8-a parca mi-am facut antitetanos. si ginecologul si medicul de familie mi-au spus sa-l fac.
nastere usoara si bebe sa fie sanatos!

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora 22 sept 2004
Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

eu am nascut in 2005,in ianuarie si stiu ca prin luna a 8 a med de familie mi a spus de acest vaccin.am intrebat med de familie si el mi a recomandat sa nu l fac,ca doar nu nasc pe camp,sa am nevoie de vaccin antitetanos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

scuze,am vrut sa spun ca med ginecolog mi a spus ca nu e nevoie sa l fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Mie nici medicul de familie si nici medicul ginecolog nu mi-a zis sa-l fac.

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Multumes pt raspunsuri. Am pus un mesaj si la mamicile de noiembrie-decembrie sa vedem daca ele au primit asa ceva. Si prietena mea va naste tot undeva in nov, dec. Poate stiu ele mai multe, mai ales cele care au nascut acum. Daca mai aflati ceva postati aici poate sunt si alte mamici interesate.

"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

eu am facut sapt asta antitetanosul, la recomandarea medicului de fam. Ginecologul nul-am intrebat, dar fetele m-au pus pe ganduri....

Madalina 35+,

poze,

Mergi la inceput